Boligpartner
Husmodellen Kongsheim med saltak på flat tomt. Med rød takstein og lyst uttrykk på fasadekledningen.

Tradisjonell enebolig som aldri går av moten

En enebolig i tradisjonell stil er alltid etterspurt.

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 03. januar 2024
Lesetid: ~14 min

Bygg en ny, tradisjonell enebolig

Kunne du tenke deg å flytte inn i et splitter ny, tradisjonell enebolig?

Da anbefaler vi deg å ta en nærmere kikk på husmodellene i vår klassiske husserie, Nostalgi. Her finner du tradisjonelle eneboliger som passer til kunder i alle livsfaser. Vi har små, tradisjonelle hus på rundt 100 kvadratmeter  til større familieboliger med opptil fem soverom i planløsningen. Husk at du også alltid kan tilpasse planløsningen slik at du får akkurat den eneboligen som passer til dine ønsker, behov og til tomten huset skal bygges på.

Husmodellen Aasheim her plassert på en skrå tomt med stor hage. Huset har en sokkeletasje, hovedetasje og 1. etasje. Her vises huset i varm fargetone med rød takstein.

Slik er en tradisjonell enebolig

Tradisjonelle eneboliger er bygget på det klassiske, norske husdesignet.

Dette er et populært uttrykk, som appellerer til folk i alle aldersgrupper. En tradisjonell enebolig er absolutt ikke kjedelig. Denne husstilen passer godt inn i etablerte boligområder, men fungerer også fint på nye boligfelt.

Hvilken tradisjonell enebolig passer for deg?

Hvilken husstil liker du best? Synes du de tradisjonelle eneboligene i nostalgisk stil er finest? Eller kanskje din drøm er å bygge funkishus? Eller et moderne hus med litt stram stil og spennende vinkler?

Hva bør du tenke på?

Når du skal finne ut hvilken enebolig som passer deg best, er det mange spørsmål du bør stille deg. Et av de aller viktigste er å kartlegge hvilke behov du har i dag og i tiden som kommer. Hvor mange soverom bør eneboligen din ha? Holder det med ett bad eller trenger du to pluss eget vaskerom? Hva med ekstra TV-stue, bør eneboligen din ha det?

Videre er det også viktig å kartlegge hvordan tomten du skal bygge på er. Hvilke reguleringsbestemmelser gjelder for området, og er tomten for eksempel flat eller skrå. Hvordan er solgangen her og hvordan kan du best plassere huset på tomten for å sikre et godt bomiljø, sollys og plass til garasjen?

I BoligPartner har vi veldig lang erfaring med å skreddersy eneboliger slik at de passer akkurat til kundens ønsker, behov og til tomtens beskaffenhet. Du kan stole på oss. Vi vet hvordan vi kan skape din nye enebolig sammen med deg. 

Møt våre kunder som har bygd enebolig

Her kan du bli med hjem til noen av våre kunder som har bygget nytt hus med oss i BoligPartner

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Illustrasjon av folkefavoritten Prato - et kompakt hus som passer på små tomter - her med overbygd terrasse.

Hvor mye koster det å bygge en enebolig?

Hvor mye en enebolig totalt sett koster, varierer veldig, både ut fra størrelse på huset og hvor i landet du ønsker å bygge.

Jo mer sentralt man ønsker å bo, jo dyrere er som regel tomtene. Prisen på en ny enebolig varierer også mye ut fra både størrelsen på huset og hvilken innvendig standard du ønsker. I tillegg har du de ytre faktorene, som for eksempel behovet for sprenging, pigging i fjell eller tilførsel av masse i forbindelse med grunnarbeidene på tomten din. Du finner mer informasjon om priser på våre hus her.

Vi gir deg et priseksempel som illustrerer hvor mye det vil koste å bygge eneboligen Prato.

Hva er en enebolig?

En enebolig er en bolig for en familie, altså en husholdning. Vi har mange typer eneboliger, men den mest vanlige er en frittliggende bolig for én familie.

I Norge vokste eneboligen frem som boligtype midt på 1800-tallet, da utbygging av kommunikasjonsmidler gjorde byens utkant til attraktive boligområder. Kilde: Snl

Hva er kjedet enebolig?

Definisjonen på en enebolig i kjede er at dette er flere eneboliger som knyttes sammen med for eksempel en carport eller en terrasse.

Dermed blir den åpne forbindelsen mellom en forhage og en bakhage beholdt. Kilde: Snl

Forskjellen mellom et moderne rekkehus og en enebolig i kjede, er at rekkehusene deler hele vegger med hverandre. Les mer om dette her.

Hvor stor tomt for å bygge enebolig?

Hvor stor tomt må du egentlig ha for å kunne bygge en enebolig?

For dagens eneboligtomter blir stadig mindre. Nå er det helt vanlig at vi bygger eneboliger på tomter under 500 kvadratmeter til kunder som ønsker seg en enkel hverdag i egen enebolig med lettstelt hage. Mange av våre eneboliger er utviklet for å passe små tomter og kan skreddersys både kundens behov og tomtens beskaffenhet. Klikk deg gjerne videre for å lese mer om hus til små tomter.

Vi har også en egen artikkel om små eneboliger. Denne kan du lese her.

Ferdighus som enebolig

I BoligPartner har vi et stort utvalg av eneboliger i vår huskatalog. Dette er såkalte ferdighus, men det er svært sjelden at våre eneboliger bygges ferdig akkurat slik som de presenteres i katalogen vår.

 Årsaken til dette er at våre kunder gjerne ønsker å gjøre noe justeringer på husmodellen, og det er absolutt ikke noe problem selv om vi er en ferdighus-leverandør.

Flere av eneboligene i vår huskatalog er tradisjonelle eneboliger. Her ser du hvorfor disse eneboligene med sin sjarmerende byggestil er den store boligdrømmen hos mange av våre kunder. 

Populære tradisjonelle ferdighus

BoligPartner har realisert husdrømmer i snart 30 år. Her viser vi deg noen av våre mest etterspurte husmodeller i tradisjonell stil

På illustrasjonen vises Lugo, et hus som her stråler i ettermiddagssola.

Liten enebolig som passer til deg

​Ønsker du å bygge en liten enebolig? Ta en kikk på våre smarte modeller her.​

Klikk her

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Moderne enebolig

Synes du at en moderne enebolig er det beste? I BoligPartner har vi et stort utvalg av moderne eneboliger i flere ulike størrelser. Den minste moderne eneboligen vår er på kun 87 kvadratmeter mens den største er på over 200 kvadratmeter. Klikk deg gjerne videre for å se alle de moderne eneboligene vi presenterer på nettsiden vår.

Moderne eneboliger - klikk her

Berga er et moderne hus som her illustreres på en varm sommerkveld hvor barna leker i hagen. Berga er et moderne hus som her illustreres på en varm sommerkveld hvor barna leker i hagen.

Bygge enebolig med BoligPartner

Hvordan foregår prosessen når du skal bygge ny enebolig med oss? I BoligPartner deler vi byggeprosessen inn i seks viktige trinn.

Les om å bygge enebolig her

Funkis enebolig

Er du på jakt etter en ny enebolig i funkisstil? I BoligPartner har vi mange funiks eneboliger. Du finner funkis eneboligene våre i serien Quadra. Her preges eneboligene av glass, store flater og rene linjer. Store vinduer med massivt lysinnslipp, glassrekkverk, åpne romløsninger og god takhøyde skaper en helt spesiell romfølelse som nesten bare må oppleves. Klikk deg gjerne videre og les mer om våre funkis eneboliger her.

Funkis enebolig - her finner du mer informasjon

Illustrasjon av funkishuset Milano med storby i bakgrunnen. Illustrasjon av funkishuset Milano med storby i bakgrunnen.

Eneboliger til små tomter

Er tomten du skal bygge på liten? I BoligPartner har vi mange flotte eneboliger med smarte løsninger som gjør at de passer godt inn på mindre tomter. Seniorarkitekt Idar Sambu har mange års erfaring med å finne gode løsninger. Her deler han sine sju beste tips til deg som skal bygge ny enebolig på en liten tomt.

Se arkitektens tips her

Enebolig med utleiedel

Bygg ny enebolig med utleie og bruk leieinntektene til å finansiere en viktig del av boliglånet ditt.

Bestill vår huskatalog i dag og få svar på dine spørsmål om det å leie ut bolig. Her finner du også nyttig regneeksempel til deg som skal leie ut.

Vi har også samlet veldig mange nyttige tips og råd på nettsiden vår til deg som ønsker en enebolig med utleie. I tillegg har vi vært på besøk hos noen av våre kunder som har valgt å bygge en ny enebolig med utleie. Du kan bli med inn på besøk hos dem å se hvordan de har fått det. 

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.