Boligpartner

Slik skapte de familiens drømmeuteplass

Se godt på disse bildene av denne herskapelige boligdrømmen i Ålesund. Det er nesten ikke til å tro at bildene før og etter er av samme eiendom. Snakk om forvandling!

Hvordan lager man en herlig uteplass med flere soner? Bli med hjem til våre kunder Maria og Asgeir som viser deg hvordan de har forvandlet sin byggetomt til et sommerparadis. 

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Herskapelig boligdrøm med sjøutsikt

Det var i 2014 at Maria Søvik (37) og Asgeir Remø (41) flyttet inn i sitt nybygde BoligPartner-hus, som ligger på en nydelig tomt med herlig sjøutsikt. Eiendommen er på cirka ett mål og ligger i enden av en veg. Her er det sol hele dagen og ingen hus foran som skjermer for sjøutsikten. Men før selve husbyggingen kunne starte, måtte tomten klargjøres. 

-Det var mye berg i grunnen, så vi måtte først sprenge ut og deretter fylle på igjen med masse for å få tomten ganske jevn, forteller Maria.

Etter at grunnarbeidene var ferdige, startet selve husbyggingen. Maria og Asgeir har bygd et skreddersydd hjem inspirert av husmodellene Sagatun og Ladegaard i BoligPartner sin husserie "Herskapelig" Huset er tilpasset hellingen på tomten slik at inngangspartiet er på øverste plan hvor det også er en dobbelt garasje integrert i huset.

2_fasade_6.jpg Dronebilde som viser tomta og utsikten. Huset til familien er det med svart tak som vises i bildet.

Slik så det ut da familien flyttet inn

Hjemmet til familien - fotografert i 2014 - rett etter at de flyttet inn i sitt nye hus fra BoligPartner.

Prosjekt uteplass

Familien ønsket seg uteplasser uten for store nivåforskjeller. Det skulle være mest mulig vedlikeholdsfritt, slik at de kunne slappe av ute – uten å måtte jobbe i hagen hele dagen. 

-Det første vi gjorde var å lage en god og detaljert plan over hele eiendommen. Asgeir tegnet opp alt sammen slik at vi hadde klare mål og ønsker om hvordan alt skulle bli til slutt, forteller Maria.

1_ute_2.jpg Maria Søvik (37) og Asgeir Remø (41) nyter sommeren på en av sine herlige uteplasser.

En tidkrevende prosess

Så startet de på jobben. Og det er ingen tvil, det har tatt tid å komme dit de er i dag. Hvert år nådde de nye mål i uteplass-planen. 

-Vi startet med gresset. Så bygde vi platting. Deretter kom blomsterbed og trapper på plass, forklarer Maria.

Asgeir er en skikkelig handyman og har gjort det aller meste selv. Det eneste de har fått hjelp til er etableringen av trapper og blomsterbed som er støpt langsetter huset.

-Det vanskeligste med dette var å legge selve planen. Når vi først kom i gang, har prosjektet utviklet seg over tid, forklarer Asgeir, som legger til at han liker å ha prosjekter å holde på med.

2_ute_5.jpg Det er nydelig utsikt fra hagen hjemme hos Maria Søvik (37) og Asgeir Remø (41) i Ålesund.

Utestue er neste prosjekt

Selv om familien på fem har kommet veldig langt på sin uteplass, er det fremdeles noen prosjekter de har lyst til å få til. Det aller første er en utestue. 

-Vi ønsker oss ei utestue litt lenger ut på tomta slik at vi får utnyttet kveldssola bedre. Med en slik utestue kan vi sitte ute hele året selv om det skulle blåse, regne og bli kaldt, forteller Maria. Kanskje blir det også belegningsstein etter hvert på det øverste partiet av tomten ved garasjen og inngangspartiet?

6_ute_12.jpg Fine detaljer på uteplassen til familien i Ålesund

 -Hva er dere selv mest fornøyde med? 

-Det må være at vi brukte god tid på planleggingen. Vi trives veldig godt her alle sammen og vi liker å ha det fint rundt oss. Derfor har vi prioritert uteområdet og fått det akkurat slik som vi ønsket oss, svarer Maria.

-Hvilke råd vil dere gi til andre som skal planlegge uteplassen til sitt hus?

-Det må være å få tanker og ideer ned på papiret. Bruk blyant og lag dine egne skisser. Hent masse inspirasjon på nettet og få gode tips fra andre. Ikke forhast deg. Bruk heller litt god tid, slik at du får det ordentlig første gang, svarer Maria.

En overbygget uteplass, trukket inn i bygningskroppen. Her ser du et eksempel på dette fra vår husmodell Quadra Trient.

Les mer om uteplassen

Klikk deg videre og møt flere av våre kunder som forteller om hvordan de har skapt sine fine uteplasser.

Les mer her