Boligpartner
Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 30. november 2023
Lesetid: ~9 min

Bygde nytt ferdighus med utleie og plass til tre generasjoner

Da Julie og Ketil skulle bygge nytt hus, valgte de å bygge huset som en generasjonsbolig. Dermed kunne Theodor (1) sine besteforeldre flytte inn i underetasjen.

Skattefrie leieinntekter hver eneste måned gir en større økonomisk frihet. Når man samtidig kan leie ut til nære familiemedlemmer får man en trygg og god løsning som gir stor glede i hverdagen til både store og små.

Hus med stor leilighet

Det nye BoligPartner-huset til Julie Andersen og Ketil Christensen strekker seg over tre etasjer. Hele underetasjen er en stor leilighet på 100 kvadratmeter. I de to øverste etasjene nyter småbarnsforeldrene dagene sammen med lille Theodor og familiens to hunder.

– Det er to år siden vi flyttet inn nå, men det lukter fortsatt nytt hus her, forteller Ketil. 

Huset er en kundetilpasset versjon av modellen Olavsgaard. En av de største forskjellene fra kataloghuset er at utleiedelen her er utvidet og nå strekker seg over hele underetasjen. Den har fått to soverom, hyggelige sosiale soner og godt med bodplass. Med direkte utgang til terrasse og hage, er alt perfekt tilpasset for Ketil sin far og hans samboer.

Julie forteller

– Da svigerfar spurte om vi ikke kunne bygge utleieleilighet til dem, så svarte jeg ja med en gang. Jeg er vokst opp med besteforeldre som nabo og det var veldig koselig. Så jeg er helt sikker på at dette vil gi stor glede for oss alle sammen.

BP_Jevnaker13.jpg

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Utleie med smarte løsninger

Selv om tre generasjoner nå bor i samme hus, betyr ikke det at de ser hverandre så ofte. De har inngangsparti på ulike steder i boligen og uteplasser godt skjermet fra hverandre. I tillegg ble alle sammen enige om noen retningslinjer for hvordan de ville ha det – før de flyttet inn i huset. 

– Det å ha utleie har gått over alt forventning. Selv om vi bor nær, ønsker vi ikke å løpe inn til hverandre. Privatliv er viktig for alle, og med en slik smart løsning for utleiedelen som vi har skapt her, fungerer det helt supert, forteller huseierne.

– Det å ha faste, skattefrie leieinntekter hver måned har gitt oss større frihet under byggingen. Nå har vi fått til alle de løsningene vi savnet i det gamle huset vårt. Det er absolutt en av de største fordelene med å bygge helt nytt hus, forteller Ketil.

En plan for fremtiden

Når Julie og Ketil skulle bygge nytt hus ble det viktig å tenke langt fremover. Hvordan vil de ha det hjemme om 1 år, 10 år og 15 år? 

– Kanskje er det Theodor som bor i utleiedelen en gang i fremtiden? Det er i alle fall godt å vite at leiligheten kan fungere fint som en studentbolig også, forteller Julie.

Planløsningen innendørs i hovedenheten er også nøye gjennomtenkt i forhold til fremtidige boligbehov. Her er det godt med soverom og enkelt å skape egne barnesoner og mer rolige soner. Det kan være kjekt å ha når Theodor blir større eller hvis han får flere søsken i fremtiden.  

-Hvordan gikk selve byggeprosessen? 

– Den gikk smertefritt. BoligPartner sin forhandler i Hønefoss, Sandvold Boliger, har vært veldig imøtekommende. Vi fikk god hjelp til å tegne mange nye løsninger i huset før selve byggesettet ble bestilt. Vi er også veldig fornøyde med snekkernes utførelse, svarer Ketil.  

Hvilke råd vil dere gi til nye BoligPartner-kunder som vurderer å bygge hus med utleiedel? 

– Det må være å ikke stresse med å komme i gang. Det er viktig å være 100 prosent sikker på hvordan du vil ha det, så ikke forhast deg. Bruk tid til å tenke gjennom boligbehovene i fremtiden, og ikke kun et år fremover, sier Julie. 

– Ja, tenkt spesielt godt igjennom løsningene for utleiedelen. Slik at dere sikrer en god plan for inngangsparti, parkering og uteplasser, legger Ketil til.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Vinkelhuset Gjendebu tilfredsstiller Husbanken sine lånekrav til bolig. Her vist med lys brun kledning og sorte vinduer. Illustrert i en frodig hage med to barn som leker med hageslange.

Ønsker du utleiedel på ditt nye hus?

Våre hus kan endres slik at du får på plass en hybel eller utleieleilighet i huset. Les gjerne mer om fordeler med utleie her.

Les mer om utleie her