Boligpartner
Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 01. desember 2023
Lesetid: ~5 min

Bygge hus? Her er byggeprosessen trinn for trinn

BoligPartner selger deg ikke bare et hus – vi bygger ditt hjem. I BoligPartner deler vi byggeprosessen inn i seks viktige trinn. Følg trinnene i byggeprosessen og se hvordan vi realiserer din boligdrøm.

Velger du BoligPartner som din husleverandør, trenger ikke byggeprosessen oppleves som altoppslukende og krevende. Vi styrer gjerne hele prosjektet for deg. I utgangspunktet er det eneste du må gjøre å velge hustype, skissere planløsninger og ta ut farger og materialer. 

I 30 år har BoligPartner realisert tusenvis av drømmehus til fornøyde kunder landet rundt. Våre dyktige fagfolk er gjerne dine støttespillere fra A til Å, slik at byggeprosessen blir enklest mulig for deg.

Klikk her hvis du har lyst til å vite mer om ferdighus fra BoligPartner.

1: Rådgivning

BoligPartner rådgir deg gjennom hele byggeprosessen – både før kontrakten er signert og gjennom selve byggingen. Vi veileder og hjelper deg med både husvalg, tilpasninger, byggesøknader og så videre. Før du signerer setter vi opp en økonomisk plan som estimerer leveranser og kostnader. Vi kan også være behjelpelig med tomt.

2: Tilpasning

I BoligPartner gjør vi vårt ytterste for at du skal bli fornøyd med ditt hus. Da tenker vi spesielt på planløsningen. Trolig finner du et hus i vårt sortiment som passer, men kanskje må noen tilpasninger til for at det er helt optimal for ditt behov. Vi har Norges største fagmiljø innen trehusbygging samlet på ett sted. Det gir kvalitet i alle ledd.

3: Søknader og byggetillatelse

Når du har inngått kontrakt med BoligPartner, er det helt naturlig at vi fyller ut alle skjemaene i byggesøknaden og sender dette til kommunen. Når byggetillatelsen er klar, er tiden inne for bestillingsmøte – en viktig milepæl på veien mot nytt hus. Her går du, boligkonsulenten og byggelederen gjennom alle avtaler og detaljer om byggeprosessen for huset ditt.

4: Produksjon

Når tegningene er klare og alle papirer og søknader er godkjente, begynner selve produksjonen av ditt hus. Prosjekteringsavdelingen har nøye prosjektert huset ditt og logistikkavdelingen bestiller materialene. Dette transporteres ut til byggeplassen etter hvert som tømreren har behov for det. Våre hus leveres ikke i ferdig moduler eller elementer, vi bygger huset ute på tomten din.

5: Byggeperioden

Kjøper du ferdig oppsatt hus av BoligPartner koordinerer vi hele byggeprosessen. I forkant setter vi opp en tidsplan som viser hva som skal skje når i byggeperioden. Hvis du skal ha egeninnsats, blir du informert i god tid om når dette arbeidet skal utføres. Det er byggelederen som koordinerer og sikrer at alle fag- og håndverkstjenester blir utført til rett tid. Har du spørsmål under byggeperioden retter du disse til byggeleder. 

6: Overlevering

Når huset er ferdig og skal tas i bruk, skaffer vi ferdig-dokumenter og andre nødvendige attester. Huset gås igjennom sammen med deg før overlevering slik at eventuelle avvik rettes opp. Vi kommer også tilbake på ettårskontroll for å se at alt fungerer som det skal. 

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Alle våre hus kan tilpasses

Ønsker deg noen endringer på husene våre? Det går helt fint. Våre arkitekter kan tegne om huset slik at du får akkurat den planløsningen som passer både dine behov og tomten.