Boligpartner

Kjøkkentrender - se hva som gjelder på kjøkkenet her

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 02. januar 2024
Lesetid: ~13 min

Hva sier de fem viktigste trendene om fremtidens kjøkken? Her får du gode innspill fra kjøkkenleverandøren vår som hjelper deg i planleggingen av hjertet i ditt nye hjem.

Kjøkkenet. Rommet der vi er sammen, lager god mat, løser lekser, snakker om livet over en kaffekopp og samles til fest- og mandagsmiddager. Vi vet hvor viktig kjøkkenrommet er for kundene våre. Dette er knutepunktet i huset som skal fungere best mulig med tanke på funksjonalitet og design. 

BoligPartner sine kjøkkenleverandører er Norema og Sigdal. Markedssjef i Sigdal, Nils Bruun, vet godt hva som rører seg i trendkikkerten på kjøkkenfronten.

Foto: Sigdal

Trend 1: Kjøkkenet som flerbruksrom

Kjøkkenet er den sosiale sona i huset. Nå får dette knutepunktet en enda større plass i hjemmet. Trenden er et hybrid kjøkken med ulike soner. Her blir kjøkkenet mer integrert i stua og det tilrettelegges slik at man for eksempel enkelt kan ha hjemmekontor på kjøkkenet.

-Et økt sosialt samspill med familie og venner blir stadig viktigere for oss. Mange forteller at de setter større pris på det langsomme livet hvor man har tid til å være sammen med dem man er glad i. Da er kjøkkenet et naturlig samlingspunkt, forteller Bruun.

Foto: Sigdal

Trend 2: Eksperimentering på kjøkkenet

Koronapandemien har ført til at vi er blitt mer opptatt av å lage god mat hjemme. Stadig flere forteller at de liker å eksperimentere på kjøkkenet og at de derfor er mer opptatt av kjøkkenets form og funksjonalitet i dag enn tidligere.

-60 prosent forteller at de lager en annen type mat hjemme i dag enn det de gjorde før pandemien. Derfor ønsker vi større plass på kjøkkenet og at rommet skal ha en best mulig og godt gjennomtenkt funksjon, forklarer Bruun.

Foto: Sigdal

Trend 3: Jordfarger på kjøkkenet

Det lysner i fargepaletten nå. Tiden hvor alle ønsket seg et svart kjøkken er i ferd med å skli forbi. Nå er det lettere og roligere jordfarger som gjelder på kjøkkenet.

-Fargene på kjøkkenet skal gå ton i ton, forteller Bruun, som opplyser at Sigdal derfor nylig har endret på sine 15 standardfarger slik at de nå har en tettere knytning til naturens egen fargepalett. Det skal ikke være for mange kontraster, men en helhet i rommet og i overgangen til andre rom.

-Det skal være komfortable og rolige overflater hvor fargene lever med hverandre. Denne trenden kommer til å forsterke seg, vi ser kun starten av dette nå, forteller Bruun.

Hvis du har din egen helt spesielle favorittfarge, er det også mulig å velge farge fra hele den omfattende NCS-skalaen på alle Sigdal sine malte kjøkkenfronter.

Foto: Sigdal

Trend 4: Bringer naturen inn 

Den organiske trenden med utstrakt brukt av naturmaterialer forsterkes. Treverket skal være synlig i overflaten. Det skal være varmt, ekte og trygt. I tillegg skal kjøkkenet være designet for å vare. Det skal være solid, kunne repareres og dørfonter skal enkelt kunne byttes ut.

-Et kaldt kjøkken er på vei ut. Naturens formspråk med for eksempel strukturer, bøler og buer blir blir nå mer synlig inne på kjøkkenet, forklarer Bruun.  

Denne høsten lanserer Sigdal et helt nytt kjøkken, Signatur Favn. Her er det nettopp de organiske formene fra den nordiske naturen som er inspirasjonen. Her kan du få skapdører med en bølge-struktur og vitrineskap inspirert av vannets krusninger

Trend 5: Rolig teknologi

Vi ønsker å spille på lag med teknologien, også inne på et kjøkken. Elektronisk utstyr på kjøkkenet skal være stillegående, såkalt calm teknologi. Det skal også være integrerte løsninger slik at du for eksempel enkelt kan spille musikk via et integrert lydanlegg hvor høyttalerne er en naturlig del i kjøkkenet.

-I tillegg skal alt på kjøkkenet har vaskbare overflater hvor det er enkelt å holde ting rent, forteller Bruun.

Kjøkkentrender gjennom 70 år

Vi i BoligPartner er opptatt av å samarbeide med de beste kjøkkenleverandørene på markedet. Derfor er vi stolte over å ha Norema og Sigdal med på laget. Sigdal har produsert kvalitetskjøkken på fabrikken sin i Norge i over 70 år! Et kjøkken fra Sigdal er bygget på norske håndverkstradisjoner, norske kvalitetsstandarder og kortreise produkter.

nils_bruun_sigdal_hamar.jpeg

Markedssjef i Sigdal, Nils Bruun, sammen med daglig leder hos Sigdal Hamar, Åshild Sagstuen (t.h.) og selger Gry Smevoll. 

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Se familiens drømmekjøkken

Bli med hjem på besøk hos Linda-Mari og Erik Mytting. Se deres flotte, herskapelige kjøkken i en helt nybygd Raumarheim.

Les reportasjen her

Moderne kjøkkendrøm

Bli med på innsiden av vårt moderne hus Prato og se de smarte kjøkkenløsningene i dette populære familiehuset.

Opplev familiens drømmekjøkken

Møt familien og se hvordan de fikk skreddersydd sitt BoligPartner-hus hvor det store, åpne kjøkkenet har blitt husets sosiale sone.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Teknologien du ønsker deg

La deg friste av hvitevarer fullproppet med teknologi, integrerte mobilladere i benkeplaten og lydanlegg i sokkelen. Ta en kikk på dagens teknologiske muligheter på kjøkkenet

Les saken her

Kjøkken i husmodell Raumarheim her innredet med et stilrent kjøkken med hvite fronter.

Et hus - tre ulike kjøkken

Vi har illustrert kjøkkenet i huset Raumarheim i tre vidt forskjellige varianter - til inspirasjon og glede

Se bildene og les saken her

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Kjøkkeninspirasjon

Se disse flotte kjøkkenillustrasjonene fra noen av våre mest populære husmodeller. Klikk på bildene for større visning.

Kjøkkeninspirasjon