Boligpartner

Hva er pris på ferdighus?

Det er svært enkelt å få pris på alle våre husmodeller.

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 04. juli 2024
Lesetid: ~14 min

Alt du trenger å gjøre for å få pris på alle våre ferdighus, er å bestille en huskatalog fra oss. Denne får du digitalt, slik at du kan lese den med en gang. Etter dette vil en av våre konsulenter ta kontakt med deg. Da vil du blant annet få en full oversikt over våre konkurransedyktige priser med en prisliste for din byggekommune.

Fyll inn skjemaet under for å bestille huskatalog.

Bygge ferdighus - hva er prisen?

Å bygge nytt hus er kanskje den største økonomiske investeringen du gjør i livet. Hvor mye et hus totalt sett koster, varierer veldig, både ut fra størrelse på huset og hvor i landet du ønsker å bygge. Jo mer sentralt man ønsker å bo, jo dyrere er som regel tomtene. 

Pris på ytre faktorer

Prisen på et nytt ferdighus, varierer også mye ut fra både størrelsen på huset og hvilken standard man ønsker. I tillegg har du de ytre faktorene, som for eksempel behovet for sprenging, pigging i fjell eller tilførsel av masse i forbindelse med grunnarbeidene på tomten din. Nettopp disse grunnforholdene har en stor betydning på totalprisen for ditt nye hus. Noen ønsker også å sette av penger til opparbeidelsen av hage med alt fra støttemurer, asfaltering og beplantning. 

Pris på innvendig standard

Hvilken innvendig standard du ønsker, påvirker prisen på å bygge huset ditt. I BoligPartner har vi gode standard-produkter som er inkludert i vår pris til deg, men mange av våre kunder ønsker å justere på dette, eller oppgradere disse produktene. Alle slike tilvalg og endringer kan påvirke totalprisen. Eksempler på dette kan være hvis du ønsker andre fliser på bad, en annen type innvendig trapp eller en annen peis-løsning i stua enn det som er inkludert i vår standard leveranse. Hvis du ønsker mer informasjon om hvilke produkter som er inkludert i BoligPartner sin leveranse, er det bare å ta kontakt med vårt salgskontor i området hvor du ønsker å bygge. 

Klikk her for å komme til listen over alle våre salgskontorer

Illustrasjon av husmodellen Alvheim

Ferdighus pris i Norge - her får du et priseksempel

Mens du venter på informasjon om våre priser, kan du bruke tiden på å sette deg inn i hva annet som påvirker totalkostnaden for ditt hus. Nedenfor har vi et eksempel på hvilke kostnader og priser som inngår i å bygge et ferdighus fra BoligPartner.

Alvheim er et populært hus for mange barnefamilier med sine tre soverom, to bad, eget vaskerom og loftsstue. En boligdrøm for mange. Men hva er prisen på dette ferdighuset?

Her finner du prisen

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Kostnader ferdighus - så mye er prisen for ditt hus

Ferdighus pris er alltid et viktig fokus for oss. Våre rådgivere ønsker å gi en så nøyaktig totalpris på våre ferdighus som mulig før du bestemmer om du ønsker å bygge eller ikke. 

Derfor setter boligkonsulenten opp en økonomisk rammeplan  for deg. Denne inneholder alle elementene i prosjektet – fra tomtekostnaden og gravearbeidet til kommunale gebyrer. Rammeplanen blir dermed ditt budsjett som du kan ta med til banken og diskutere lånerammer. BoligPartner er en stor og trygg boligleverandør som har realisert tusenvis av boligdrømmer gjennom 30 år. Uansett om det gjelder byggesøknader, kommunale papirer, endringer av planløsninger eller noe annet, så hjelper og rådgir boligkonsulentene våre deg. Dette gjelder også i forhold til byggekostnader og totalpris på prosjektet ditt. 

Raumarheim er mange kunders drømmehus - denne populære modellen inneholder alt en familie ønsker seg i et hjem.

Bestill gratis magasin med huspriser

Lurer du på hva våre mest populære hus koster? Se priseksempler i vårt gratis magasin.

Ferdighus til fastpris

Vi forstår godt at du trenger å vite totalsummen for hele byggeprosjektet ditt, før du bestemmer deg for om du skal bygge nytt hus eller ikke. Hos BoligPartner får du derfor en økonomisk plan som inneholder en oversikt over alle kostnadene. Slik at du enkelt kan se totalsummen for ditt nye hus. Dette betyr at du ikke bare ser prisen på selve huset, men en detaljert totaloversikt hvor alle utgiftsposter er inkludert.

Vår økonomiske plan gir deg en trygghet, og er også et viktig dokument for banken. Alle parter får den verdifulle innsikten i alle kostnader, slik at man unngår økonomiske overraskelser underveis i ferdigstillelsen av ditt nye hus.

Slik får du ned prisen på ferdighus

Antall våtrom har mye å si for hva som blir prisen på ditt ferdighus. Hvor mange bad trenger du i huset? Er det behov for eget vaskerom, eller går det fint med en smart vaskeromsløsning inne på hovedbadet ditt? Våtrom er en viktig driver av pris. Dette er ofte de dyreste rommene å bygge i et hus, og derfor påvirker de hvor mye det koster å bygge huset ditt. Derfor er det alltid smart å gjøre en skikkelig vurdering av hvor mange bad, WC og evt. vaskerom du trenger. Det er nemlig penger å spare, ved å redusere antallet slike rom. 

Denne illustrasjonen viser hovedbadet i vår herskapelige husmodell Ladegaard. Antall våtrom og størrelsen på disse påvirker ferdighus-prisen.

Har jeg råd til å kjøpe nytt hus?

Klikk på knappen og fyll ut skjemaet under. Så kan vi gi deg mer informasjon om priser, byggekostnader og ledige tomter.

Ferdighus pris påvirkes av om du ønsker å gjøre egeninnsats eller ikke i byggeprosjektet.

Reduser kostnad på ferdighus med egeninnsats

Har du tid, erfaring og kompetanse kan du gjerne gjøre egeninnsats i byggingen av huset ditt. Det er Ikke alt som kan trekkes ut og utføres som egeninnsats, men vi vil gi deg råd og bli enige om hva du kan utføre selv. Det er viktig at din egeninnsats utføres i avtalt tidsperiode, og at den ikke blir forsinket. Hvis du ikke blir ferdig med din egeninnsats innen tidsfristen som er satt, vil dette påvirke fremdriftsplanen og skape forsinkelser for resterende arbeider. Eksempel på egeninnsats som du kan gjøre for å redusere kostnadene på ferdighuset, er maling, tapetsering, gulvlegging.

Hva er ferdighus prisen på et lite hus?

Interiørillustrasjon fra husmodellen Lugo. Her bor du godt og fint med en praktisk planløsning. Huset er vårt minste ferdighus. Interiørillustrasjon fra husmodellen Lugo. Her bor du godt og fint med en praktisk planløsning. Huset er vårt minste ferdighus.

Lugo er en av våre minste husmodeller. Det er mye penger å spare på å bygge et lite ferdighus sammenliknet med en stor villa. Lurer du på hva prisen på små ferdighus blir? Ta gjerne kontakt med vårt salgskontor nærmest der du ønsker å bygge. De kan bistå deg med mer informasjon om ferdighus pris på mindre hus.

Her finner du våre salgskontorer

Pris på ferdighus som byggesett eller elektroklart

Fra BoligPartner er det også mulig å kjøpe kun byggesettet til et ferdighus eller ta over huset når råbygget er oppført. Det er klart at prisen du må betale til BoligPartner er lavere når vi ikke leverer en full leveranse. Å kjøpe kun byggesettet, betyr at vi leverer en komplett utvendig og innvendig materialleveranse som byggesett rett til din byggeplass. Et råbygg oppført betyr at vi leverer og setter opp ferdighuset utvendig med yttertak, yttervegger, vindtetting, vinduer, utvendig bod-dør og ytterdør.

Ferdighus med utleie - priser

Vi opplever at stadig flere av våre kunder ønsker å bygge hus med utleiedel. Det forstår vi veldig godt. Å bygge nytt hus med utleieleilighet kan faktisk gi deg den viktige ekstrainntekten hver måned som du kan benytte til å betale ned boliglånet ditt.

Hoelsgaard er et hus i tre etasjer med utleie, her vist frem på en skrå tomt med en frodig, grønn hage. Hoelsgaard er et hus i tre etasjer med utleie, her vist frem på en skrå tomt med en frodig, grønn hage.

Det er klart at prisen for å bygge et ferdighus med utleie blir ofte høyere enn å bygge en enebolig. Årsaken er at utleieleiligheten regnes som en selvstendig boenhet med de samme byggtekniske kravene som hovedhuset. Leiligheten skal blant annet ha egen inngang, alle nødvendige fasiliteter som for eksempel kjøkken og bad, eget ventilasjonsanlegg, rømningsmuligheter og tilstrekkelig med lys. Samtidig skal utleieenheten lyd- og brannisoleres mot hovedenheten du selv bor i. I tillegg kommer regler knyttet til takhøyde og bodplass samt areal til parkering. Dette medfører at investeringen din blir høyere, men samtidig er du sikret skattefrie leieinntekter så lenge du bruker minst halvparten av boligen du eier til eget bruk. Dette gjelder så lenge verdien av utleiedelen i huset er mindre enn verdien av ditt eget boareal. Les mer om skattereglene for utleie her .

Mange av våre kunder tenker langsiktig og tenker at selv om investeringen er noe større, så vil inntjeningen være viktig bidrag å ta med seg i mange år fremover.

Her finner du masse informasjon om våre ferdighus med utleie

BoligPartner står sterkt sammen med Mestergruppen som ny eier

Med Mestergruppen i ryggen ser vi fremover. Og det å bygge hus og hytter med oss, er en trygg, pålitelig og forutsigbar prosess der det å levere kvalitetsprodukter til deg som kunde, er vårt største fokus.

Les mer her

Funkishuset Milano med flott utsikt over vannet og uteplass med steinheller. Her ser man solnedgangen i horisonten.

Ti gode grunner til å bygge nytt hus

Usikker på om du skal kjøpe bruktbolig eller bygge nytt? Ta en kikk på disse ti gode grunnene til å investere i noe som er helt nytt.

Loftstuen i husmodellen Alvheim er her illustrert som en innbydende lekerom. Døren ut til verandaen står åpen. Det er en lun blåfarge på veggene.

Bygge nytt eller kjøpe ferdighus brukt?

Prisen på ferdighus vs. prisen på brukt hus. Hva er mest gunstig?

Klikk her

Raumarheim er mange kunders drømmehus - denne populære modellen inneholder alt en familie ønsker seg i et hjem.

Bestill gratis magasin med huspriser

Lurer du på hva våre mest populære hus koster? Se priseksempler i vårt gratis magasin.