Boligpartner
En romslig familiehytte som her vises i et flott landskap, plassert nede ved vannet. Hyttemodellen heter Bukkespranget.
Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 26. april 2024
Lesetid: ~10 min

Kjøp hytte som byggesett

Lurer du på om du kan kjøpe en hytte som byggesett fra BoligPartner? Slik at du selv kan styre hele prosessen og bygge hytta med egeninnsats? Her finner du svar på noen av dine spørsmål om hytte og byggesett.

BoligPartner er en av Norges største hus- og hytteleverandører. I 30 år har vi realisert tusenvis av bolig- og hyttedrømmer over hele landet vårt. Det mest vanlige er at vi leverer hytta ferdig oppført. Det betyr at det er BoligPartner som har byggeledelsen og at det er vi som kontrollerer og koordinerer hele prosessen med alle underleverandører.

Så når du kjøper en ferdig hytte oppført, betyr det altså at vi leverer og setter opp ferdig hytte der også rørlegger, elektro, flis-legging, kjøkkeninnredning og ildsted er inkludert i vår totale leveranse. Hvis du ønsker å vite mer om dette og hva som er inkludert i vår leveranse, er du alltid velkommen til å ta kontakt med vår forhandler nærmest der du ønsker å bygge. De kan svare deg på alle dine spørsmål.

Egeninnsats får prisen ned

I BoligPartner kan vi levere nøkkelferdige hytter, eller delvis ferdige hytter som for eksempel ferdig oppført råbygg eller elektroklar. Da tar du selv hånd om de innvendige leveransene og arbeidene. Dette gjør du enten via egeninnsats, eller med egne underentreprenører. Vi kan også levere råbygg eller elektroklar hytte som byggesett for deg som ønsker å gjøre mye egeninnsats.

Last ned gratis hyttekatalog

Last ned og les vår hyttekatalog med en gang. Her finner du masse inspirasjon, nye hyttemodeller og kundeintervjuer. Bestill katalogen gratis og les den på mobil, nettbrett eller PC/Mac

Hytte som byggesett

Hvis du ønsker å gjøre egeninnsats når din nye hytte skal bygges, så er dette absolutt mulig. Graden av egeninnsats avtales sammen med konsulenten hos BoligPartner. Hvis du har kompetanse og mulighet til å gjøre veldig mye selv når din hytte skal bygges, kan du i stedet for ferdig hytte oppført velge mellom følgende to alternativer:  

  1. Hytte som byggesett: Dette betyr at vi leverer komplett utvendig og innvendig materialleveranse som byggesett rett til din byggeplass. I tillegg følger det med komplette byggesøknadstegninger med situasjonsplan og arbeidstegninger. Her må du selv stå for byggesøknaden til kommunen. ‏‏‎ ‎
  2. Råbygg som byggesett: Dette betyr at vi leverer yttertak, yttervegger, vindtetting, vinduer, utvendig bod-dør og ytterdør. Her må du da selv koordinerer og fullfører alt arbeidet. Her må du selv stå for byggesøknaden til kommunen. 
Storstuggu interiør Oxi 2015 Original.jpg Illustrasjon av stuen i hyttemodell Storstuggu

Hvis en kunde ønsker å ta hele byggeprosessen selv, kjøper de altså byggesettet fra BoligPartner. Her vil da BoligPartner ikke ha byggeledelsen og kjøper er selv ansvarlig for både å fullføre byggeprosjektet, booke og koordinere alle underleverandører samt alt av papirarbeid som følger med. Dette gjelder for eksempel både byggesøknad til kommunen, brukstillatelser og ferdigattest. Hvis du ønsker pris på hytte som byggesett eller råbygg som byggesett, så er du alltid velkommen til å ta kontakt med vår forhandler nærmest der du ønsker å bygge.

Finn nærmeste forhandler

Illustrasjon av hytte Nysetra

Hvordan vil du endre på hytta?

Liker du en hyttemodell, men synes at den er for liten? Eller kanskje den er for stor og dyr? Trenger du flere soverom eller savner du en badstue i hytta?

Kanskje du ønsker at denne hytta bygges i en helt annen stilart? Når du bygger ny hytte med BoligPartner er det enkelt å skreddersy en hyttemodell slik at den passer akkurat de ønskene og behovene du har.

Snakk med oss om hva du ser etter i en ny hytte, så hjelper vi deg med å finne rett modell som enkelt kan tilpasses og endres slik at du får en hytte som både er innenfor ditt økonomiske budsjett og som passer inn på tomten du skal bygge på.

Les mer om dette her

Byggesett vs. ferdig hytte

Det er en stor forskjell mellom å kjøpe hytta som byggesett sammenliknet med å kjøpe en ferdig hytte fra BoligPartner. 

  • BYGGESETT:  Du får materialleveranse fra oss - komplett til din byggeplass. I tillegg får du med  komplette byggesøknadstegninger med situasjonsplan og arbeidstegninger. Ved kjøp av byggesett, må du selv stå for byggesøknaden til kommunen. 
  • FERDIG HYTTE: Når du kjøper en ferdig hytte fra oss får du en total pakke hvor vi både leverer og setter opp ferdig hytte til deg. Her er rørlegger, elektro, flis-legging, kjøkkeninnredning og ildsted er inkludert. I tillegg får du en trygg samarbeidspartner som er med deg gjennom hele prosessen – både før kontrakten er signert og gjennom selve bygging. Uansett om det gjelder byggesøknad, kommunale papirer, endringer på planløsninger eller noe annet, så hjelper og  rådgir våre konsulenter deg. Vi gir deg alltid også en økonomisk rammeplan for hyttedrømmen din slik at du som kunde får en økonomisk trygghet. Våre konsulenter gir deg en så nøyaktig totalpris som mulig før du bestemmer deg for om du ønsker å bygge ferdig hytte med oss eller ikke.

Det er også mulig å kjøpe ferdig oppført råbygg. Bare ta kontakt med oss for info om priser og innhold i leveransen. 

På en flat og frodig tomt med fjellbjørk og fjell i nærheten vises hytta Bringbu. Hytta har store vinduer og presenteres her i mørkbrun farge med mørke detaljer.

Vi er medlem av Trygt Hyttekjøp

Trygt hyttekjøp-xl.png

BoligPartner er medlem av merkeordningen Trygt Hyttekjøp. Det gir en trygghet for deg som kunde.

Hytte som byggesett til erfarne aktører

Vi har også eksempler på at erfarne aktører i bransjen kjøper hytte som byggesett fra BoligPartner. De er da ansvarlige for å fullføre alle faser av byggeprosjektet og papirarbeid, før de til slutt kan selge hytta ferdig oppsatt på det åpne markedet.

Ro 1 - eksteriør sommer - XR 2020 original.jpg Illustrasjon av hytte Ro 1 uten hems.

Juridiske rettigheter med ferdig hytte

Når du kjøper ferdig hytte gjennom BoligPartner, benytter vi en standardkontrakt med bakgrunn i Bustadoppføringslova. Dermed er du trygg på at dine juridiske rettigheter blir ivaretatt i tråd med myndighetenes lover. Før byggingen starter setter din konsulent og byggeleder seg ned og lager en fremdriftsplan for prosjektet. Denne styrer de ulike fasene og utgjør planverket for fagpersonene som skal arbeide på hytta ditt. Den gjør også at du kan følge med på arbeidet fortløpende. Skulle det dukke opp noe underveis som gjør at tidsplanen må endres, så legges dette inn i fremdriftsplanen. 

Våre konsulenter skoleres til å være gode rådgivere. Det er veldig viktig for oss. Vi skal sørge for at du får en trygg og god byggeprosess når du skal realisere din store drøm. 

Her har vi satt sammen en bildecollage av stemningsfulle bilder som kan knyttes opp til hytte og fritidsbolig. Collage som viser stemning rundt hyttelivet.

Sentral godkjenning for prosjektering

BoligPartner er stolt av å ha et inhouse rådgivende ingeniørkontor samlet i Norges største fagmiljø på Hamar. Vi har sentral godkjenning for prosjektering og leverer komplette prosjekteringstjenester for våre kunder. Vår yrkesstolthet ligger i å finne de beste løsningene med god norsk byggeskikk. BoligPartner bygger sine hus og hytter etter Sintef Byggforsk sine preaksepterte løsninger. Det sikrer kvalitet i hele vår leveranse og er grunnlaget for vår sentrale godkjenning. Vi har ansvarsrett for alle fagområder. Dette innebærer at det er vi som sikrer og sjekker at alt vi gjør til enhver tid tilfredsstiller dagens tekniske krav og forskrifter. Det er vårt ansvar å sørge for at konstruksjonssikkerhet og bygningsfysikk blir ivaretatt. Når man samarbeider med oss, skal det ikke komme overraskelser senere i prosessen.

Dyktige leverandører

Du kan trygt velge BoligPartner som leverandør av din nye hytte. Vi bruker kun anerkjente norske og nordiske kvalitetsleverandører. Vi får dører fra Toten, materialer fra Skreia og Lillehammer, vinduer fra Nordfjordeid og trapper fra Stryn. Dette er vi i BoligPartner veldig stolte av. For oss er det viktig med en kortreist leveranse som ikke bare sikrer en kort vei fra fabrikk og ut til byggeplass, men som samtidig gir den nordiske kvaliteten vi ønsker oss.   

Ønsker du en uforpliktende hytteprat med en rådgiver?