Boligpartner

Nyter vinteren i et lunt og varmt hjem

Selv om det er kaldt vær ute, er det alltid en jevn og god varme i alle rom hjemme hos familien Wiker Venåsen. Med nytt hus og vannbåren varme i alle gulv har familien på fem fått akkurat det lune hjemmet de drømte om.

Varmer opp huset med vann

Familien valgte vannbåren varme i alle gulv som oppvarmingssystem i sitt hus Sagatun, fra BoligPartner sin herskapelige husserie.

-Det er så godt å slippe å stå opp i et hus som er kaldt. Når barna våkner tidlig på morgenen, vet vi at det er varmt og godt i huset. Eller når Nicholas (9) kommer hjem fra skolen, så har han det lunt og godt. Det er så fint, forteller Maiken Wiker Venåsen (30).

lunehjem_inngang.jpg

Stig Rune Wiker Venåsen (33) og Maiken Wiker Venåsen (30) nyter vinterkvelden inne sammen med barna Niilo (3) (f.v.) Nicholas (9) og Noel (4). 

Stig Rune Wiker Venåsen (33) og Maiken Wiker Venåsen (30) nyter vinterkvelden inne sammen med barna Niilo (3) (f.v.) Nicholas (9) og Noel (4). 

Vannbåren varme er vann som varmes opp av en varmekilde og som sirkulerer gjennom varmerør i gulvet. Rommene i huset varmes opp ved at gulvet avgir varme, noe som gir jevn temperatur og økt komfort. Temperaturen styres med tradisjonelle romtermostater, eller via et sentralt varmestyringssystem. Dermed kan temperaturen stilles inn akkurat slik som familien ønsker - for hver enkelt sone i huset.  

-Vi har det alltid kaldere på soverommene våre enn det vi har ellers i huset. Det er veldig enkelt å styre, vi bare stiller inn hvilken temperatur vi ønsker oss, og da blir det den varmen i hele rommet, fra gulv til tak, forklarer Stig.

Familiehygge

Se film fra huset

Maiken og Stig Rune forteller om hvordan det er å bo i deres herskapelige hus Sagatun fra BoligPartner på kalde vinterdager.

Ønsket ikke oppussing

Da familien skulle flytte fra Oslo til Lillehammer, ønsket de seg et nytt hus. De hadde ikke lyst til å bruke mange år på oppussing, men ville i stedet flytte inn i noe som er helt nytt.

-Vi ønsket oss et hjem som er varmt, lunt, godt, tett og enkelt å holde rent, forteller Maiken.

-I tillegg vet man aldri sluttsummen på et oppussingsprosjekt. Ofte blir det faktisk ikke billigere enn hva det koster å bygge helt nytt, legger Stig Rune til. 

-Hvilke andre fordeler har dere fått ved å bygge nytt i stedet for å kjøpe gammelt?

-Når du bygger nytt hus vet du at du får skikkelig isolasjon. Det er ikke sagflis eller avispapir i veggene. Det er også bedre ventilasjon og luft i et nytt hus, samt at det er rene flater her. Det er viktig for oss som har et barn med astma, svarer Maiken.

Les mer om dagens krav til isolasjon her

Ekteparet benyttet også muligheten til å tilpasse og justere på hustegningene til modellen Sagatun slik at de fikk det hjemmet som passer familien aller best. Selv valgte de å endre litt på planløsningen ved å tegne inn et vindfang, samt flytte på noen dører og vegger.

Les om hvordan vi kan tilpasse et hus til deg her

-Det er noen som sier at man må bygge tre ganger for å bli helt fornøyd, men vi elsker å bo her. Vi var mange ganger i tenkeboksen. Har vi det som skal til for å gjennomføre de valgene vi ønsker oss? Men vi fikk det til. Det har medført at vi i dag bare kan nyte hele huset, uten å måtte tenke på at det eller det skal vi gjøre om fem år. Så vi er veldig fornøyde med å ha bygd nytt hus – en gang. Vi traff så godt med de valgene vi tok, sier Maiken.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Les mer om våre lune hjem med et sunt inneklima

Klikk deg videre og les flere artikler om fordelene ved å bo i et nytt hus på vinteren

Les mer her