Boligpartner

Skille ut tomter

Har du en stor hage med plass nok til å bygge et nytt hus i? Når det kommer til utskilling av tomter er det mye du må tenke på. Samtidig er det mange fordeler å hente ved å skille ut tomt. Vi har derfor i denne artikkelen oppsummert ofte stilte spørsmål og svar knyttet til tomter og utnyttelse av tomtearealer.

Tre gode grunner til fradeling av tomt

Det er mange gode grunner til å skille ut en eller flere tomter fra hagen din, her er tre av dem:

  1. Rask vei til økonomisk gevinst
  2. Mindre plen å klippe
  3. Lite jobb for deg - BoligPartner kan hjelpe deg med alle søknadspapirer

Hva er utnyttelsesgrad på tomter?

Utnyttelsesgrad bestemmer hvor stor del av eiendommen du har lov å bygge på. Når du skal bygge, må du alltid holde deg innenfor det som kalles tillatt grad av utnytting på din tomt.

Det er reguleringsplanen som dekker området hvor du har din tomt som setter rammebetingelsene for hvordan du kan utnytte eiendommen din. I nye reguleringsplaner er det mest vanlige å definere utnyttelsesgrad ut fra prosent bebygd areal ( % BYA ) I eldre reguleringsplaner kan utnyttelsesgrad være definert ut fra prosent tillatt utnyttelse eller prosent bruksareal eller U-grad.

Klikk deg videre og les alt om utnyttelsesgrad her.

Lage tomter i hagen

Her ser du en illustrasjon hvor vi viser hvordan vi kan skille ut en ekstra tomt i hagen til huset som du ser i bakgrunnen.

Les mer om det å bygge hus på egen tomt her

Skissering av hvordan du kan skille ut tomt i hagen din

Hvordan løser vi tomten din?

Hvor bratt kan innkjøringen til huset ditt være og hvilken høyde i terrenget bør boligen plasseres på? Det er mange krav å ta hensyn til når du bygger nytt hus. Vi vet hvilke.

Du vet kanskje godt hvordan du vil ha det innendørs, men hva med alt som er utenfor huset ditt. Hvor bør huset plasseres på tomta? Hvor skal garasjen stå? Hvilke krav finnes til gang-adkomst til huset, og hva med byggegrenser og brannkrav til nabohus?

På BoligPartner sitt hovedkontor i Hamar er landets største fagmiljø innen trehusbygging samlet. Her arbeider det blant annet et eget team med ingeniører som er fageksperter innenfor bolig- og tomteplanlegging. Les mer om hvordan vi jobber for å best løse tomten din.

Gratis verdivurdering av tomten din

Har du en ledig tomt? Eller kanskje du vurderer å skille ut en del av din eiendom?

Ta kontakt med oss om tomt

Har du en ledig tomt? Eller kanskje du vurderer å skille ut en del av din eiendom? Ta kontakt med oss. Vi har mange kunder som ønsker seg boligtomt, derfor søker vi nå etter tomter til dem.

Vi kan gi deg en gratis verdivurdering av tomten din - helt uforpliktende. La oss komme på visning av din tomt, så kan vi gi deg gode råd om mulighetene og se på ulike smarte løsninger for god inndeling av eiendommen din. 

Hva passer inn på din tomt?

Kanskje passer det best med en bolig til på tomten din, eller er det rom for å dele hagen inn i flere tomter? Her er det viktig å gjøre kloke valg, slik at man sikrer et godt bomiljø for alle. Når din tomt selges til vår kunde, ja da går pengene for tomtesalget direkte til deg.  

Dette kan vi tilby deg

Les mer om hva BoligPartner kan tilby deg innen fradeling og salg av tomter.

Gratis verdivurdering

Vi kjenner boligmarkedet i ditt område og deler gjerne vår kompetanse og erfaring med deg. Ta kontakt med oss, så kan vi ta gi deg en gratis verdivurdering av din tomt. BoligPartner har til en hver tid veldig mange boligkunder som er på tomtejakt. Derfor kan vi raskt skaffe deg en kjøper på tomten.

Vi ordner alle papirene

Ved å inngå opsjonsavtale med oss (du gir oss da rett til å bygge på tomten), bistår vi deg med alle nødvendige formaliteter vedr. et tomtesalg. Vi ordner med fradelingssøknad, nabovarsler og våre arkitekter utarbeider en situasjonsplan. BoligPartner følger opp saken mot kommunen. Videre gjennomføres en delingsforretning hvor vi bistår sammen med kommunen. I tillegg fyller vi ut salgsdokumenter slik at du enkelt kan selge tomten direkte til vår kunde. Når kommunen har ferdigbehandlet saken, fyller vi ut nødvendige dokumenter for salg og overskjøting av tomten til kjøper. Du får pengene for tomtesalget og vår kunde får bygget nytt BoligPartner-hus. En opsjonsavtale med oss vil gjelde for en avtalt tidsperiode.

En profesjonell partner

Vurderer du å selge en del av din eiendom? Ta kontakt med BoligPartner - vi står klare til å være din profesjonelle rådgiver. På våre kontorer møter du erfarne ansatte som ønsker å gi deg råd og veiledning om fradeling og tomtesalg. I tillegg har BoligPartner landets største fagmiljø innen norsk trehusproduksjon representert ved hovedkontoret på Hamar.

Realiser dine drømmer

Ved å skille ut en bit/del av hagen din, kan du få mer fritid med mindre hagearbeid og ekstra penger til å realisere dine drømmer. Pengene for tomtesalget går direkte til deg. BoligPartner har ingen fortjeneste ved salg av tomten, men vår kunde får en tomt å bygge et BoligPartner-hus på.

Bygde nytt hus i egen hage

Ved å skille ut en del av hagen sin, kunne Olav og Anne Slettnes bygge seg et helt nytt hus på gratis tomt. Deretter var det bare å selge gamlehuset og flytte møblene sine over til sitt nye, moderne hjem.

Les saken her

Bygde drømmehuset på 354 kvm stor tomt

Se hvordan familien fikk skreddersydd sitt moderne drømmehus fra BoligPartner med alle fasiliteter en familie ønsker seg på en tomt som kun er 354 kvadratmeter.

Møt familien og se huset her

Tomter til salgs

Vi har også flere flotte tomteområder samt mange fine enkelt-tomter til salgs hvor du kan bygge hus eller hytte fra BoligPartner. Klikk deg videre og se våre tomter til salgs.

Se annonser her