Boligpartner

Bygge hus? Her er de 10 mest vanlige spørsmålene vi får

Hva er det mest vanlig å lure på når man skal bygge nytt hus? Vi har spurt våre boligkonsulenter om hva kundene spør oftest om – se spørsmål og svar her.

1. Hvor mye koster et nytt hus?

I vår prisliste finner du prisen for hver husmodell med vår standardleveranse. Denne prisen gir deg ikke den totale kostnaden for å gjøre ditt nye hus innflyttingsklart.

For i tillegg til summen i prislisten, må du legge til kostnader for blant annet tomtekjøp, graving på tomten, støping av grunnmur, ønskede oppgraderinger med mer. Disse kostnadene kan variere stort ut fra tomteforhold, beliggenhet, dine ønsker osv.

En boligkonsulent ønsker derfor å snakke med dere for å avklare hvilke behov dere har når dere skal bygge nytt hus. Hvilket uttrykk og planløsning passer dere best, hvilke overflater ser dere for dere og hva er budsjettet? Når vi har funnet ut av dette, setter BoligPartner i gang med en kostnadsberegning for å finne prisen på ditt ferdighus.

Når vi gir et pristilbud på å bygge et nytt hus, setter vi også opp en økonomisk plan. Det er viktig for oss at dere føler dere trygge på prosjektet og ikke får noen overraskelser i byggeprosessen. En slik økonomisk plan inneholder derfor alle elementene og kostnadene i byggeprosjektet. Altså ikke bare hva selve ferdighuset koster, men en rammeplan for hele ditt totale budsjett.

Ønsker du å se et prisestimat på hva det koster å bygge hus? Da kan du gjerne klikke deg videre til vår side "Pris på ferdighus" Her viser vi deg et priseksempel på husmodellen Alvheim, og du kan bestille vårt prismagasin. I dette magasiner finner du mange priseksempler på hva det koster å bygge hus med oss.

2. Er det mulig å gjøre endringer på ferdighusene i katalogen og koster det mye ekstra?

Ja, det er mulig å gjøre endringer på boligene våre så langt det er teknisk mulig å gjennomføre innenfor de kravene som foreligger.

0-vanlige-spm-2.jpeg


Endringer kan både medføre prisøkning og prisreduksjon. Hvis du for eksempel velger å fjerne en vegg med en dør for å gjøre et rom større eller litt mer åpent, vil dette stort sett føre til en prisreduksjon. 

Ønsker du å gjøre større endringer på huset, som for eksempel å bygge på en ekstra overbygd terrasse, vil våre kalkulatører først beregne hva dette vil koste ekstra, slik at du vet summen før du bestemmer deg for om du ønsker å gjennomføre endringen eller ikke. 

Du kan lese mer om hvordan vi kan tilpasse våre husmodeller for våre kunder som ønsker å bygge hus med oss. Klikk deg videre til vår side om "tilpasning av hus" her.

3. Hvor lang tid tar det å bygge et hus?

Hvor lang tid det tar å bygge et nytt ferdighus varierer veldig fra hus til hus. I tillegg avhenger byggetiden av om tomten er byggeklar, dispensasjonsbehov, grad av egeninnsats etc.

vanlige-spm-3.jpeg

Årstidene og regionale forhold spiller også inn. Er vinteren lang og snømengdene store, kan det påvirke både oppstart og byggetid. 

For en standard bolig på 150-200 kvadratmeter, så sier vi som tommelfingerregel at det tar i overkant av et år fra vi starter arbeidene på tomten. Når vi bygger ditt nye hus , får du en tidsplan som gir deg en god oversikt over hva som skjer når i byggeprosessen.

4. Passer husmodellen på tomten vi har?

For å undersøke om huset du ønsker passer på tomten din, starter vi med å sjekke reguleringsplan for området som tomten ligger i.

10-vanlige-spm-4.jpeg

Da kan vi se om det ligger noen føringer fra kommunen på for eksempel byggegrenser, størrelser, takkonstruksjoner og antall etasjer. Vi skriver også ut et kart over tomten og tegner inn fire meters grensen slik at vi ser at huset kan plasseres innenfor grensene (evt. byggegrensen) 

Skulle det være noen grunn for at huset ikke passer, men dere likevel ønsker dette uttrykket eller løsningen, så ser vi gjerne på tilpasningsmuligheter for å få på plass drømmehuset på tomten.

Det er også viktig for oss at din bolig harmoniserer med nabobebyggelsen, både når det gjelder volum og eksteriør.

Ønsker du å vite mer om hvordan vi tilpasser våre hus etter din tomt, kan du klikk deg videre til vår artikkel om dette temaet her.

Les også gjerne mer om dette temaet på vår side "Hus for alle tomter" Her forteller vi mer om hvordan du kan bygge hus med oss og at vi har husmodeller som passer til alle tomter.

5. Kan vi lage utleie-del på denne boligen?

Vi i BoligPartner leverer arkitekttegnede hus, innenfor ferdighuskonseptet. Selv om vi er en ferdighusleverandør, har vi alltid muligheten til å tilpasse våre boliger innenfor de rammene som tomt og reguleringsforhold tillater.

0-vanlige-spm-5.jpeg

Vårt mål er at du skal få bygge et hus som passer dine ønsker og behov. Snakk med oss om endringer du ønsker, så kan vi avklare om dette er gjennomførbart på det aktuelle huset – både med tanke på tekniske forskrifter, situasjonsplan, uteareal og tomteutnyttelse. 

Vi har en egen side om temaet "hus med utleie" Her kan du se mange eksempler på dette og bli med hjem på besøk til våre kunder som har valgt å bygge hus med utleie. Flere av dem har fått hjelp til å tilpasse et modell som i katalogen presenteres uten utleiedel, til å bli et flott hjem med egen utleieleilighet.

6. Er det trygt å bygge nytt hus med flatt tak?

Ja, det er helt trygt å bygge hus med flatt tak!

10-vanlige-spm-6.jpeg

I BoligPartner følger vi Sintef Byggforsk sine anbefalinger når det gjelder byggemåte. Mange har tidligere fått problem med utvendige nedløp grunnet frost, dette unngår vi siden vi bygger med innvendige taknedløp.

Protan, som er den største takentreprenøren i Norge, er vår samarbeidspartner på dette feltet. Deres erfarne taktekkere dokumenterer hele vegen at taket er tett og har sine sjekklister for kontroll av duken som sveises i alle skøyter, noe som gir lang holdbarhet. 

Mange lurer også på hvordan hus med flatt tak klarer seg når snøen laver ned på vinteren. Vi kan forsikre deg om at dette går helt fint. I alle landets kommuner er det laget en laststandard for blant annet snølast ut ifra stedlige forhold. Snømengder lokalt hos deg blir dermed ivaretatt gjennom prosjekteringen av det enkelte huset.

PS: Uansett hvilken hus-stil du velger, krever alle takløsninger et jevnlig ettersyn.

7. Kan vi gjøre egeninnsats i byggeperioden?

Det må dere gjerne gjøre hvis dere har tid, erfaring og kompetanse til å gjøre det.

10-vanlige-spm-7.jpeg

Ikke alt kan trekkes ut og utføres som egeninnsats, men vi vil gi deg råd og bli enige om hva du kan utføre selv.

Mange av våre kunder velger å bygge hus med egeninnsats. Det kan for eksempel være at de selv er elektriker eller rørlegger. Da ønsker de ofte selv å ta ansvaret for dette i sitt nye hus. Andre velger for eksempel å legge gulv selv eller ta ansvaret for innvendig malingsarbeid.

8. Kan vi velge andre materialer enn deres standard?

Ja, vi har ingen låste standarder på våre eneboliger, men et flott utvalg av materialer.

10-vanlige-spm-8.jpeg

Hvis dere ønsker å velge andre materialer, står dere fritt til å velge blant det aller meste hos våre leverandører.

Ta gjerne kontakt med vårt salgskontor i området hvor du ønsker å bygge hus. De kan bistå deg med masse god informasjon om tilvalgsmulighetene du får hos BoligPartner.

9. Blir strømmen merkbart billigere med nytt hus?

Ja, utgiftene til oppvarming går ned hvis du bor i et nytt hus.

10-vanlige-spm-9.jpeg

Visste du at du kan halvere antall kilowattimer du bruker i hjemmet ditt per år hvis du bor i et nytt hus, sammenliknet med et tilsvarende hus bygd for 30 år siden.

Våre ingeniører i BoligPartner har gjort en spennende analyse av energibehovet i fire av våre husmodeller. De har sett på hvor stort energibehov huset hadde hatt, hvis det ble bygget for 30 år siden. Videre har de sett på energibehovet i samme hus, bygd etter dagens tekniske forskrifter. Resultatene er slående! Les mer om dette her.

Bli med hjem til en familie som valgte å bygge hus fra BoligPartner. De opplever at de bruker mindre strøm i sitt nye, store hus enn i den gamle boligen sin - som faktisk var 100 kvm. mindre i størrelse. Les mer om deres strøm-erfaringer etter at de valgte å bygge hus her.

10. Hvorfor skal vi velge BoligPartner?

Dere skal velge BoligPartner fordi det er en stor og seriøs leverandør i et til tider uoversiktlig marked.

10-vanlige-spm-10.jpeg

I BoligPartner har vi gjennomarbeidede standarder på hvordan våre boliger skal bygges og behandles, og vi bruker anerkjente norske leverandører som for eksempel dører fra Toten, materialer fra Skreia og Lillehammer, vindu fra Nordfjordeid og trapp fra Stryn. Dette er vi veldig stolte av. 

BoligPartner har landets største fagmiljø innen trehusbygging og en stor teknisk avdeling som hele tiden optimaliserer bygg ut i fra siste regelverk og tekniske forskrifter. Dette gjør at du som kunde slipper å bekymre deg for slike ting. Du skal bare tenke på hvordan du vil ha boligen, så skal vi hjelpe deg med resten.

Nå har BoligPartner 30 års erfaring med å bygge hus. Du kan stolte på oss.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Burde man bygge hus nå?

Toppbilde_derfor lønner det seg å kjøpe nytt.jpeg

Det er mange gode grunner til at du bør velge å bygge hus i stedet for å kjøpe et brukt bolig. Du kan faktisk spare penger hver måned i bokostnader hvis du bor i en helt ny bolig sammenliknet med et eldre hus. Les gjerne mer om dette her.

Vi har også en egen side hvor vi gir deg 10 gode grunner til å bygge hus. Ta gjerne en kikk på denne siden her.

Bygge hus steg for steg

Vi forstår veldig godt at du ønsker å vite alt om det å bygge hus med BoligPartner. Derfor har vi satt opp en egen side som forteller om de seks trinnene i byggeprosessen, når et hus skal bygges. Her kan du lese kort om prosessen - steg for steg. Og husk at du alltid er velkommen til å ta en uforpliktende prat med oss . Vi svarer gjerne på dine spørsmål om å bygge hus.

Har du lyst til å bygge hus og lurer på hvordan gå frem?

Les gjerne mer i vår artikkel hvor vi snakker med kundene våre. De gir sine beste råd til deg som lurer på hvordan du kan gå frem, når du ønsker å bygge hus.

Les mer her

Tips til tomtekjøp når du skal bygge hus - hva bør du tenke på da?

Hvor vil du kjøpe tomt og bygge hus? Her ser vi et illustrasjonsbilde hvor boliggater, tomter og hus vises - sett ovenfra.

Vi har satt opp en guide som er fin å bli godt kjent med før du kjøper en boligtomt. I denne guiden belyser vi seks viktige elementer som du bør tenkte godt over før tomtekjøpet. Ta en titt selv, kanskje du får noen gode tips og råd som blir viktige for deg i planleggingen av ditt nye hjem.

Klikk deg videre her

Rive hus for å bygge nytt

Bli med hjem til å våre kunder som valgte å rive et gammelt hus på en flott tomt. Det ble rett og slett for omfattende og kostbart å renovere hele huset. I stedet valgte de å bygge nytt hus på den flotte tomten. Det nye huset bruker de nå som sin flotte fritidsbolig.

Se de flotte bildene og les deres historie hvor de forteller mer om det å rive hus for å bygge nytt.

Reportasjen finner du her

Bygge kundetilpasset hus

I BoligPartner bygger vi nesten aldri to like hus. Årsaken til dette er at våre kunder ofte ønsker å gjøre sine justeringer på husmodellen. På denne måten får de tilpasset sitt drømmehus - som både dekker deres behov og som samtidig passer inn på tomten de skal bygge hus på.

Cecilie og Joachim Birkely Kjærstad sammen med guttene sine i deres nye kundetilpasset hus fra BoligPartner

Les gjerne våre kundereportasjer. Her blir du bedre kjent med noen av våre kunder. De forteller om hvorfor de har valgt å endre på sitt hus og hvordan de fikk gode råd og hjelp fra BoligPartner slik at husmodellen ble akkurat det drømmehuset som de ønsket seg.

Alle våre hus kan tilpasses

Ønsker deg noen endringer på husene våre? Det går helt fint. Våre arkitekter kan tegne om huset slik at du får akkurat den planløsningen som passer både dine behov og tomten.

Ved å skille ut tomt i egen hage, kunne ekteparet bygge seg et nytt hus på den nye tomten.

Bygge nytt hus på egen tomt

Mange bor i et eldre hus med hage. Er hagen din så stor, at det er mulig å bygge et hus til på tomten din? Tenk om du kan få skille ut en boligtomt fra din egen hage. Så bygge hus på egen tomt, flytte inn i nyhuset og til slutt selge det gamle?

Eller kanskje du ønsker å bli boende i huset ditt, selge tomten og la en annen familie få muligheten til å realisere sin boligdrøm. Det gir deg en rask vei til økonomisk gevinst, samtidig som du får mindre plen å klippe.

Les gjerne vår guide som gir deg 5 tips til deg som ønsker å bygge hus på egen tomt.

Vi har også besøkt en av våre kunder som valgte å bruke en del av sin store hage til å bygge nytt hus. Se bildene og les reportasjen her.

Bygge hus på liten tomt

Dagens eneboligtomter blir stadig mindre. Nå er det helt vanlig at vi bygger eneboliger på tomter under 500 kvadratmeter til kunder som ønsker seg en enkel hverdag i eget hus med lettstelt hage. Har du en liten tomt og lurer på hvor stort hus du kan få bygge her?

Husmodellen Aksberg er et vinkelhus på ett plan, godkjent for finansiering via Husbanken. Her illustrert med lys fasadefarge. Årstiden er sommer og solen kaster skygger inn mot fasaden.

Vi viser deg hvordan du kan finne boligdrømmen din i nytt hus på en liten tomt. Klikk deg gjerne videre til vår informasjonsside om dette temaet.

Bygge hus på skrå tomt

Hvordan er terrenget på tomta, og hvilken husmodell passer best inn her? Dette er viktige spørsmål som det kan være vanskelig å finne alle svarene på. I BoligPartner har vi lang erfaring med å bygge hus på skrå tomter.

Husk at hvis du liker et av våre hus som i katalogen presenteres på flat tomt, kan vi tilpasset dette huset til en skrå tomt.

Les gjerne mer om dette temaet på vår side om "ferdighus på skrå tomter her"

Illustrasjon av vårt moderne hus Aragona, pent plassert langs strandkanten. Illustrasjon av vårt moderne hus Aragona for en skrå tomt, pent plassert langs strandkanten.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.