Personvernerklæring

Personvernet ditt er viktig for oss

Vi er helt åpne med deg om hvilke opplysninger vi innhenter fra deg, hvordan vi bruker dem og rettighetene dine til å kontrollere opplysningene. Denne erklæringen redegjør for hvordan boligpartner.no samler inn og behandler informasjon om besøkende.

PERSONVERNERKLÆRING

1.  Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for BoligPartner Konsern AS og alle våre datterselskaper/kjeder som benytter samme kundebehandlingssystem. Den forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Administrerende direktør ved BoligPartner AS er som systemeier ansvarlig for behandling av virksomhetens personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på å vite når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

BoligPartner Konsern AS sitt grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Konsernet benytter ett kundeoppfølgingssystem for alle våre kjeder. Det vil si at dine personopplysninger vil lagres i en felles database men kun være tilgjengelig for den eller de kjeden(e) du er tilknyttet.

Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

 

2. Om personopplysninger og regelverket

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er administrerende direktør på vegne av virksomhet som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

 

3. Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

a)   Opplysninger du selv oppgir til oss

Når du registrerer deg på vår nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av oss, slik som navn, adresse, e-postadresse og mobilnummer. Vi lagrer også ønsket byggekommune for å kunne betjene deg best mulig. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester (kjøpt hos tredjepart) eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

 

b)   Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre

Vi registrerer alle som besøker våre nettsider og samler blant annet informasjon om:

i)    Din enhet og internett-tilkobling:

Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleserversjon. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

ii)   Bruk av tjenestene eller kjøp:

Vi registrerer informasjon om din bruk, som hvilke nettsider du besøker og når du er inne på disse.

iii) Informasjon om posisjon:

Vi kan også registrere din geografiske posisjon når du bruker våre tjenester

 

c)   Opplysninger vi får fra andre kilder

Vi samarbeider med tredjeparter (f.eks. underleverandører av tekniske tjenester, leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotortjenester) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige hos f.eks, Google Analytics, Google Adwords, Facebook, Instagram, Youtube.

 

d)   Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du bruker våre tjenester eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan benyttes av oss. Les mer om vår bruk av cookies (informasjonskapsler).

 

e)   Automatiske vurderinger

Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

 

4. Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

 

a)   For å levere og forbedre tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg.  Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet på din enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

b)   For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring

Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. hvilke produkter og tjenester du har sett på eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c)   For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering

Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å godta registrering hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d)   For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette uten at informasjonen knyttes spesifikt til deg.

e)   For å forhindre misbruk av tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

 

5. Deling av opplysninger

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med andre selskap, med unntak av til våre samarbeidspartnere som trenger opplysningene for å kunne levere tjenester til oss. Dette kan f.eks være samarbeidspartnere som gjennomfører ulike undersøkelser for oss hvor formålet er å forbedre og utvikle våre tjenester og produkter til våre kunder. Dersom vi utleverer personopplysninger, inngår vi avtaler med de aktuelle tredjepartene som begrenser deres anledning til å bruke opplysningene.

Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov, eksempelvis til offentlige myndigheter dersom det er mistanke om lovbrudd.

 

6. Overføring av personopplysninger til utlandet

a)   Innenfor EU/ EØS

Personopplysningene dine kan overføres til utlandet. Overføring av personopplysninger innenfor EU/EØS-området kan fritt skje i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

 

b)   Utenfor EU/ EØS

Hvis vi overfører personopplysninger utenfor EU/EØS-området, vil vi forsikre oss om at overføringen skjer i samsvar med gjeldende lovgivning. Dette innebærer at vi vil innhente samtykke fra deg til å gjennomføre overføringen, eller anvende andre mekanismer for å foreta en lovlig overføring.

 

7. Administrering av og innsyn i personopplysninger

Du kan selv påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om deg og hvordan vi skal bruke disse.

Hvis du oppdager feil i opplysningene vi har om deg, kan du enten ta kontakt med ditt salgskontor eller vårt helpdesk slik at vi kan rette opp i dette.

Du har rett til å be om innsyn i personopplysningene iht personopplysningsloven § 18 og GDPR art. 15.

Du har også rett til å få registreringen begrenset i visse tilfeller iht GDPR art 18.

Ved spørsmål om eller ønske om innsyn vedrørende dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med vår helpdesk, helpdesk@boligpartner.no

 

8. Sletting av persondata

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, uten sporbarhet, så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette og oppheve ditt kundeforhold via e-post til helpdesk@boligpartner.no.

9. Sikring av persondata

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

 

10. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til oss, kan vi sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra oss, våre samarbeidspartnere og partnere via e-post, telefon, SMS, post/brev og sosiale medier.

Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et samtykke til dette. Din persondata benyttes til å tilpasse denne kommunikasjonen og gi deg mest mulig relevant informasjon. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom avmeldings-funksjonen i e-postene/SMS-ene.

11. Cookies / informasjonskapsler

Cookies er små informasjonskapsler som lagres i nettleseren din, og som husker hvilke sider du har besøkt på vårt nettsted. Vi bruker informasjonen om din atferd til å utvikle vårt nettsted slik at det blir mer brukervennlig og relevant for deg. Cookies er kun knyttet til IP-adressen din, ikke til andre personlige opplysninger og deg. Hvis du ikke ønsker at din brukeratferd skal registreres på vårt nettsted, kan du velge dem bort under "Internet options" i nettleseren din.

12. Tredjeparts cookies

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) utstedt av tredjepart for å gi deg mer relevante annonser og tilbud i andre kanaler enn på vårt nettsted. Dette er informasjon som baserer seg på innhold og sider du har besøkt på vårt nettsted. Vi innhenter også statistikk om hvordan sidene våre blir brukt for å kunne forbedre brukeropplevelsen ytterligere. Informasjonen i informasjonskapslene vil bli aggregert (anonymisert) før de sendes til tredjepart som vil si at vi ikke kan identifisere deg som person gjennom denne informasjonen. Tredjepartsaktører vi bruker er f.eks Adform, Facebook, YouTube og Google.

13. Annonsestyring 

Vi benytter verktøy for styring av annonser og for å holde oversikt over trafikk fra betalte mediekanaler. Verktøyene vi bruker til dette er f.eks Facebook og Google. Disse verktøyene brukes for å vise annonsene våre på f.eks eksterne nettsider. Informasjonskapslene, eller cookies, benyttes for å holde rede på hvilke annonser som vises, statistikk over antall visninger, klikk osv. Dette gjøres anonymt og kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. Vi kan også bruke informasjon som vi har om deg for å vise deg relevante annonser fra oss på tredjeparts nettsteder (for eksempel Facebook, Google, Instagram, Youtube og Snapchat). Hvis du ikke vil bli vist relevante annonser fra oss, kan noen tredjeparts nettsteder gi deg mulighet til å velge å ikke motta mer informasjon fra bestemte annonsører. 

14. Når du søker jobb hos oss 

Ved å søke på stilling hos et selskap i konsernet samtykker du til at vi kan behandle personvernopplysninger om deg. Opplysningene vil kun bli brukt i rekrutteringssammenheng. Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger og du kan når som helst trekke ditt samtykke tilbake. BoligPartner benytter Webcruiter som rekrutteringsverktøy hvor du selv kan administrere dine opplysninger via personlig innlogging.

BoligPartner benytter seg av ekstern rekrutteringsbistand ved lederrekruttering og har rammeavtale med the Assessment Company. Det er viktig for BoligPartner at personopplysninger ivaretas på en god måte også ved ekstern bistand i rekrutteringsprosesser. Du kan lese mer om hvordan the Assessment Companys ivaretar personopplysninger på deres hjemmeside

15. Endringer av personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette.

16. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

17. Kontaktinformasjon

Behandlingsansvarlig i BoligPartner AS er Administrasjonsleder.

 

Administrasjonsleder

E-post: helpdesk@boligpartner.no

Telefon: +47 477 17 000

 

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på helpdesk@boligpartner.no