Nyter pensjonistdagene i nytt hus

Å kjøpe leilighet passer ikke for alle. Ekteparet Margit (72) og Bjørn Geirr Harsson (76) angrer ikke på valget de tok om å bygge et nytt, moderne hus på en flate.

Huset har både en stor gang med masse skapplass, en veldig hyggelig og romslig stue, koselig kjøkken, tre gode soverom og et moderne bad. Alt sammen på en flate – så praktisk og lettvint. Fra stua er det utgang til en flott terrasse med fantastisk utsikt mot nydelige Steinsfjorden. Utenfor er det en liten og lettstelt hage – hyggelig, men samtidig overkommelig i forhold til gressklipping og blomsterstelling.

En trygg byggeprosess

Nylig var BoligPartner på ett års befaring i huset. Resultat: Ingen feil eller mangler!

- Byggingen av dette huset gikk helt av seg selv, skritt for skritt. Her har alt stemt hele vegen. Vi er så utrolig imponerte og kan nesten ikke skjønne at det kan gå an, forteller Bjørn Geirr.

Før byggingen kunne starte var de på to møter hos BoligPartner sin dyktige forhandler i Hønefoss, Sandvold Boliger. Her fikk de gode råd og tett oppfølging. Ekteparet hadde sett seg ut hustypen Dalsheim og med kun små justeringer fikk de akkurat den planløsningen de ønsket seg.

Fra byggeprosessen startet gikk det kun cirka sju måneder før ekteparet kunne sette nøklene i døra på sitt nye hus.

-Alt gikk slik vi ønsket, og vi fant ikke en eneste feil på overleveringsdagen. Huset var støvsugd og innredningen på badet var allerede på plass. Listene var perfekt satt opp, helt utrolig, forteller Bjørn Geirr fornøyd.

En drøm i oppfyllelse

Margit står inne i den koselige stua og titter ut av vinduene.

-Du vet, dette er min drøm, sier hun. I dag er Steinsfjorden kald og snødekt, men så fort sommervarmen kommer tusler hun de 120 meterne fra huset og ned til vannet. Helt perfekt for Margit som elsker å bade og som alltid har drømt om å ha flott utsikt til vann.

De har mange venner som har kjøpt seg leilighet i utlandet. Margit og Bjørn Geirr valgte litt annerledes.

-Vi har heller bygd vårt Spania-hus her, smiler Bjørn Geirr. For foreløpig bruker de ny-huset mest som et fristed. Et moderne og praktisk fristed i Nedre Steinsåsen, kun 55 minutters gange fra hjemmet på Sundvollen.