Boligpartner

Vi gjør oppmerksomme på at artikkelen er skrevet før 17.11.2022

Når utsikten fortjener ekstra store vinduer!

Eveline Kopperstad og Anders Teige nyter både småbarnslivet og den flotte utsikten i sitt nye hjem på Nerlandsøy. Sammen med sønnene Benjamin (5) og Joakim (1) har de funnet seg godt til rette i en tilpasset Sagatun. Den herskapelige fasaden fra den opprinnelige standardmodellen er beholdt, men siden familien drømte om ekstra store vinduer, er denne Sagatun-varianten kronet med ekstra store vindusflater som gir spesielt stue og kjøkken godt med naturlig lys.

En god utsikt er som et levende bilde på veggen som forandrer seg i takt med sesongene, solgangen og været. Det levende bildet foran frokostbordet til familien Teige Kopperstad er aldri helt slik det var i går, eller dagen før der. Her på Nerlandsøy i Herøy kommune flyter skyene sakte forbi og dagslyset lister seg innover dørkarmene og utover gulvet. Familien Kopperstad Teige flyttet inn i huset rett før påske 2019 etter at leiligheten de bodde i etterhvert ble for liten med to små barn.

– Valget falt på BoligPartner fordi de har høy standard på produktene de leverer i tillegg til å være konkurransedyktige på pris, forteller Anders Teige. ­­­– Vi hadde allerede hustomt klar for bygging og plutselig lå alle forutsetninger til rette for å realisere drømmen om egen bolig.

Det har vært spennende for oss å følge byggeprosessen underveis, og vi har vært heldige med gode snekkere som hele veien involverte oss i arbeidet som pågikk og hva som skulle skje videre i neste del av prosessen. 

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Et ønske om ekstra store vinduer

Med en nydelig utsikt og fantastiske omgivelser rundt huset var ikke Eveline og Anders i tvil om at huset fortjente ekstra store vinduer.

– Vi fikk god hjelp av Ørsta Byggservice og arkitektene hos BoligPartner for å komme frem til de tilpasningene som vi ønsket oss, forteller de. ­– I utgangspunktet ville vi ha et stort buevindu i toppen på vinkelutbygget, men underveis i tegning og skissering kom vi frem til en omtegnet versjon av husmodellen Sagatun med høye, store vinduer i vinkelutbygget. 

Se bilder fra fra det fantastiske huset

En miks av stiler

​Store vinduer og elementer i glass er ofte forbeholdt moderne og funkisinspirerte hus, men boligen til Eveline og Anders beviser definitivt at herskapelige husmodeller også kler slike detaljer i fasaden.

 ­– Typisk moderne og funkisaktig hus har aldri vært noe alternativ for oss. Herskapelig var vår favoritt, men for at vårt herskapelige hus skulle bli personlig for oss med tanke på den fine utsikten, så valgte vi en litt mer «moderne» vinduspreget front på karnappet, forteller de to, som er enige om at det har vært til stor hjelp å samarbeide med en boligbygger som tilbyr tilpasning på standardmodellene sine. – Det er jo slik vi kundene får drømmehuset vi ønsker oss! Selv om vi fortsatt bor oss til og har igjen endel malejobb etc. på fasaden før vi er helt ferdig, så trives vi godt i det nye huset. Utsikten fra de store vinduene er fantastisk!

Jeg ønsker en gratis samtale med arkitekt

Få gode tips og råd fra en av våre arkitekter. Klikk på knappen og fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg for å gjøre en nærmere avtale.

Store vinduer er en stor trend

Boligkonsulent hos BoligPartner sin forhandler Ørsta Byggservice AS, Monika Barstad Rebbestad, ser helt klart at mange kunder ønsker ekstra store vinduer når drømmehuset skal skreddersys.

– I vårt område er dette en trend som har vedvart over flere år. De aller fleste tomtefelt har flott utsikt, og då må vi sørge for at huset på tomta drar nytte av denne kvaliteten, forteller Monika.  

Ønsket om store vinduer er kanskje et typisk Vestlands-fenomen i sammenheng med geografi og tomteforhold. Vi bor langs fjorden og i daler, og tomtene ligger ofte høyere enn sentrum, og med utsikt, forteller hun.  

Monika og de andre hos Ørsta Byggservice AS strekker seg langt for å tilpasse husmodeller for kundene sine. 

Monika Barstad_NY.jpg

– Vi ser på det som et gode hos oss at kundene får et optimalt resultat på tomten sin. Ofte har vi også klare anbefalinger om hvilke tilpasninger en bør vurdere etter å ha sett tomta og vurdert utsikten. Mange kunder synes det er vanskelig å se for seg hvordan resultatet blir, men etter hvert har vi mange flotte referanseprosjekt vi kan vise til, forteller Monika.

Mange tror kanskje at man må bygge funkisinspirert bolig for å kunne få store vinduer, men her er mulighetene mange, uansett hvilken stil du velger å bygge i. ­– Heldigvis har vi fire forskjellige stiler, slik at alle har mulighet til å velge noe innenfor sin smak. Det er fint at folk er forskjellige, og ikke automatisk kaster seg på trender. Jeg har stor sans for de tradisjonelle husene våre, og mange av de gir mye hus for pengene. Vi Sunnmøringer er jo veldig opptatt av det, sier Monika med et glimt i øyet.  

– I herskapelig-serien er fasadevinduet ofte 140 - 160 cm høye, og dette gir en fin effekt selv om huset har en herskapelig stil. Likevel har vi sett ønsker om enda større vindusflater også i de tradisjonelle husene våre. Slik har vi eksperimentert oss fram til en hybrid, med mønet himling i stue/kjøkken og skråvindu. Mange velger tradisjonell stil fordi den type hus ofte har en god romløsning.  Idéen med disse vinduene er opprinnelig hentet fra hyttene våre. Mange kunder setter veldig pris på denne type tilpasninger – og vi er veldig fornøyde med resultatene, avslutter Monika.  

Herskapelig fasade med moderne vinduer

Les intervjuet med familien som har fått tilpasset dette huset slik at det passer deres ønsker og behov.

Klikk her for å lese hele saken

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.