Boligpartner
Eksteriør av husmodell Troia plassert i et boligfelt i sommermiljø, her ser vi inngangsparti og innkjøring til garasje.
Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 22. november 2023
Lesetid: ~11 min

Ferdighus med integrert garasje

Er tomten du skal bygge på liten? Da er det alltid lurt å velge en husmodell som har garasje i bygningskroppen.

Noen ganger er tomten smal. Andre ganger er den kvadratisk, men liten. Eller kanskje du skal bygge på en tomt som ligger i skrått terreng? Da kan det være veldig lurt å kikke nærmer på husmodeller som har garasje i huset.

Klikk her hvis du vil vite mer om alle våre ferdighus.

Se alle våre hus med garasje

Her kan du se en oversikt over alle våre husmodeller som har garasje integrert i huset som standard. Husk at vi i tillegg til disse modellene også kan tilpasse og skreddersy andre løsninger slik at du får ditt drømmehus.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Ravenna er et moderne hus som vises på en skrå tomt med en bil parkert utenfor garasjen. Illustrasjon av husmodellen Ravenna, med garasje i underetasjen.

Garasje i underetasjen

I BoligPartner har arkitektene utviklet mange forskjellige husmodeller med integrert garasje, slik at du får utnyttet tomtearealet ditt best mulig. Hvis du skal bygge på en skrå tomt og ønsker garasje i huset, anbefaler vi deg å kikke nærmere på våre husmodeller Ravenna , Berga , Troia og Garda. Alle disse husene kan tilpasses et skrått terreng, og her får du også med garasje i bygningskroppen.

Hvilke brannkrav gjelder for garasje i hus?

BoligPartner bygger våre hus etter dagens tekniske krav (TEK 17) Når det gjelder hvilke brannkrav som stilles når du skal bygge nytt hus med integrert garasje, så er det litt forskjellige krav ut fra hvilken størrelse det er på garasjen. Her finner du de mest sentrale kravene:

Garasje med bruttoareal under 50 kvm i egen bolig

  • Garasje har ingen brannkrav mot egen boenhet, kun krav om gasstette konstruksjoner.
  • Hvis det skal være inngang fra garasje og inn i bolig må atkomsten gå via et sekundærrom (eks. bod eller vaskerom). Dør mellom garasje og sekundærrom må være gasstett.
  • Hvis garasje plasseres som en del av en rekkehusbebyggelse (vegg i vegg med naboleilighet) vil det være krav om EI30 brannskille mot nabo.

Garasje med bruttoareal over 50 kvm i egen bolig

  • Krav om EI-60 brannskillende konstruksjoner mot egen boenhet
  • Hvis det skal være dørforbindelse fra garasje og inn i bolig så må det være et mellomliggende rom utført som egen branncelle.
  • Hvis garasje plasseres som en del av en rekkehusbebyggelse (vegg i vegg med naboleilighet) vil det være krav om EI60 brannskille mot nabo.

Husk at du alltid kan ta kontakt med oss, hvis du har noen spørsmål rundt dette.

Illustrasjon av husmodellen Berga, som kan bygges på både flate og skrå tomter. Garasje er integrert i huset.

Hus på smal tomt

Hvis tomten din er smal, så passer vår husmodell Berga ekstra godt. Med sin slanke og smidige bygningskropp har Berga et moderne og stilrent uttrykk. Huset inneholder til sammen tre soverom. Selve sjelen i boligen er det sosiale kjøkken- og stueområdet i husets 1. etasje. Herfra er det utgang til en lun og overbygd veranda. Berga har også integrert garasje med direkte adkomst til huset.

Den moderne husmodellen Taranto i kveldslys med fasade i tre og detaljer i sort. Mange store vinduer som strekker seg fra gulv til tak.

Hus med dobbeltgarasje

Har du behov for to garasjeplasser? Da vil vi presentere det moderne huset Taranto for deg. Her er alt familien trenger integrert i huset, og det er dobbeltgarasje i underetasjen med direkte inngang til huset.

Les mer om Taranto her

Funkishus med garasje

Mange ønsker seg et moderne funkishus hvor det er garasje i selve huskroppen. Det er utrolig praktisk i hverdagen å kunne parkere rett i garasjen, for deretter å gå direkte inn i huset via sportsboden i garasjen.

Å ha nytt funkishus med garasje gjør også at du slipper å tenke på at du skal bygge egen garasje på et senere tidspunkt. I tillegg er det alltid en fordel hvis tomten er smal og liten, at selve garasjen er inne i huskroppen.

Vi har flere funkishus med garasje i vår huskatalog. Et av dem er Treviso - en stilfull og praktisk bolig med både utleiedel og garasje. Les gjerne mer dette funkishuset sin garasjeløsning her.

Illustrasjonsbilde av et Funkishus med garasje, Treviso (vinkelhus) fra BoligPartner er bygget med integrert garasje, boligen har og egen hybel som kan brukes til utleie, noe som gjør huset til et funkishus med utleie. Illustrasjonsbilde av et Funkishus med garasje, Treviso fra BoligPartner er bygget med integrert garasje, boligen har og egen hybel som kan brukes til utleie, noe som gjør huset til et funkishus med utleie.

Våre funkishus med garasje

Her kan du se nærmere på våre funkishus med garasje.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Hus på ett plan med integrert garasje

Drømmer du om å bo i et nytt hus med alt du trenger på en flate, hvor også garasjen er integrert i huset? Da bør du kikke nærmere på vårt herskapelige hus, Lundegaard . Huset inneholder at du trenger på ett plan, deriblant en dobbeltgarasje på hele 40 kvadratmeter. Fra garasjen er det direkte inngang til to praktiske boder, hvor du kan gå direkte videre inn i huset via en av bodene. Det er utrolig praktisk når du kommer hjem på for eksempel en snøtung vinterdag med handleposer i bilen.

Lundegaard har et bruksareal på hele 340 kvm, og inneholder både tre soverom og tre bad. Huset er bygget i vinkel, men en raus voksensone med soverom, bad og walk-in closet.

Kontakt oss gjerne hvis du ønsker å vite mer om dette huset på ett plan med integrert garasje. Vi kan bistå deg med å vise frem ulike planløsninger for boligen samt informasjon om priser og ledige tomter i området der du ønsker å bo.

Se flere bilder av Lundegaard, hus på ett plan med integrert garasje

Ravenna - funkis på skrå tomt med garasje

Ferdighus med garasje på skrå tomt

Er tomten du skal bygge på skrå? I BoligPartner har vi mange husmodeller som er tilpasset et skrått terreng. Vi har også et hus som er tegnet for skrå tomter, og som i tillegg har garasje integrert i huskroppen. Huset heter Ravenna. Her kan du kjøre bilen rett inn i garasjen, som er i husets underetasje.

Dette funkishuset strekker seg over tre plan, med smarte uteplasser integrert i fasadene. På toppen er en herlig takterrassen på nær 40 kvadratmeter – perfekt! Huset har til sammen fire soverom, to bad, wc og to innvendige boder fordelt på 173 kvm i boareal.

Alle våre hus kan tilpasses

Ønsker deg noen endringer på husene våre? Det går helt fint. Våre arkitekter kan tegne om huset slik at du får akkurat den planløsningen som passer både dine behov og tomten.