Boligpartner
Kveldsillustrasjon fra hovedstua i husmodell Adria. Her er det store vindusflater, hyggelig peis og harmoniske farger. I taket er det eikespiler.

Ferdighus med store vinduer – se vår guide

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 28. juni 2024
Lesetid: ~11 min

Store vinduer gir et moderne og luksuriøst preg. Her er våre smarte tips til deg som drømmer om å bygge nytt ferdighus med store vinduer.

Du trenger absolutt ikke å velge et funkishus for å bo i et hus med store vinduer. Når du bygger nytt ferdighus med BoligPartner er mulighetene mange, uansett hvilken stilart du velger. Våre arkitekter tegner gjerne om våre husmodeller, slik at du for eksempel kan få mønet himling i stue og kjøkken med en glassfasade som strekker seg helt fra gulv til tak. 

Herskapelig hus med store vinduer

Bli med hjem på besøk hos våre kunder som valgte å tegne om vår herskapelige husmodell Sagatun. Den herskapelige fasaden fra den opprinnelige standardmodellen er beholdt, men siden familien drømte om ekstra store vinduer, er denne Sagatun-varianten kronet med ekstra store vindusflater i fasaden som sikret masse naturlig lys i kjøkken- og stueområdet.

Les reportasjen her

Last ned gratis huskatalog

Her kan du enkelt bestille og laste ned vår digitale huskatalog. Se alle våre ferdighus med store vinder og finn ditt nye hjem.

Moderne hus med store vinduer

Kan du tippe hvor høyt det er fra gulv til tak her i vår moderne hus Matera ? Dette er virkelig et ferdighus med store vinduer. Her er det fire meters takhøyde på det høyeste og vindusflater som gir en skikkelig eksklusiv wow-opplevelse.

Men husk at godt med utsikt og naturlig lys ikke kun er forbeholdt moderne, hustyper. Bli med hjem til familien som valgte å la moderne linjer møte en herskapelig fasade.

Les reportasjen her

Klassisk hus med store vinduer

BoligPartner sitt mest populære ferdighus heter Raumarheim. Dette er et staselig og klassisk hus på 214 kvm, tilpasset flate tomter. Totalt har huset hele 30 vinduer, og flere av dem er store. Spesielt i det åpne kjøkken- og stueområdet i husets første etasje flommer lyset inn gjennom alle vinduene. Se så flott lys det er i dette hjemmet, hos våre kunder Linda-Mari og Erik.

Se huset her

Se vår guide til deg som vil bygge ferdighus med store vinduer

1: La omgivelsene berike hjemmet ditt

Vi forstår veldig godt at mange drømmer om å ha mange, store vinduer i sitt nye ferdighus. Det sikrer et vakkert gjennomlys i boligen slik at naturen favner om deg fra alle kanter. Se for deg en vakker høstdag. Utenfor et av vinduene kikker en høy blodlønn inn på deg, som et levende bilde som endres fra dag til dag. Med store vinduer er det landskapet og omgivelsene utenfor som fargelegger innsiden av hjemmet ditt.

Det er høyt under taket i stua på husmodellen Fano. De store vinduene her gjør at naturen utenfor kikker inn og fargelegger stua med et herlig lys. Det er høyt under taket i stua på husmodellen Futuro. De store vinduene her gjør at naturen utenfor kikker inn og fargelegger stua med et herlig lys.

2: Kjenn gleden av naturlig lys

I et ferdighus med store vinduer blir det mye naturlig lys inne. Mange blir glad av lys, kanskje føler du også ekstra kreativitet og blir mer produktiv når solstrålene strømmer inn i stua? De store vinduene skaper åpenhet og lys, samtidig som du er sikret et godt utsyn til omgivelsene utenfor. Det skaper følelsen av å være nærmere naturen, selv om du sitter inne.

3: Å skjerme seg fra innsyn

Store vinduer betyr at du ser godt ut til omgivelsene utenfor, men det kan også betyr at det er enklere å se inn til deg fra ute. I mange av våre ferdighus med store vinduer er hjemmets sosiale soner plassert i andre etasje. Det gir mindre innsyn fra bakkeplan på utsiden. Ta gjerne en kikk på for eksempel vårt funkishus Milano , som har stue og kjøkken plassert i 2. etasje.

Hvis huset du liker best har kjøkken og stue i første etasje, og du drømmer om store vinduer, er det absolutt mulig å tegne om planløsningen. Ta gjerne kontakt med en av våre boligrådgivere . De kan også vise deg gode eksempler på ulike planløsninger i ett og samme hus. Det er også absolutt mulig å skjerme innsyn ved å benytte screens på utsiden av vinduene eller for eksempel lamellgardiner på innsiden.

Illustrasjon som viser stuen i husmodellen Milano malt grønt og grått. Illustrasjon som viser stuen i husmodellen Milano malt grønt og grått. Stue og kjøkken er plassert i 2. etasje, slik at det er lite innsyn fra bakkeplan til disse sosiale sonene.

4. Store vinduer med best mulig isolasjon

Det er Norgesvinduet som er BoligPartner sin vindusleverandør. Alle våre ferdighus leveres med 3-lags energiglass, som sikret deg best mulig isolasjon. Det betyr at selv om du bygger et ferdighus med store vinduer, er det lite varmetap. Norgesvindu arbeider kontinuerlig med forbedringer og produktutvikling, deres produkter tilfredsstiller krav til varmeisolering, sikkerhet og miljø. Les gjerne mer her.

6: Hvordan skal du vaske de store vinduene?

Ferdighus med store vinduer betyr også mye vindusvask. Derfor kan det være lurt å undersøke om selvrensende vinduer i fasaden passer for dere. Ferdighus med store vinduer betyr også mye vindusvask. Derfor kan det være lurt å undersøke om selvrensende vinduer i fasaden passer for dere.

Det er mange fordeler med å bygge nytt ferdighus med store vinduer, men uansett hvor store vinduer du velger må de vaskes innimellom. Med store vinduer i fasaden, kan det noen ganger være vanskelig å utføre selve vindusvasken. Da kan det være smart å undersøke mulighetene for å benytte selvrensende glass. Dette er glass som bruker naturens egne krefter til å holde seg rent. Et usynlig belegg på det selvrensende glasset bruker luftfuktigheten og de ultrafiolette strålene i dagslyset til å danne et aktivt sjikt. Etter noen dager er glasset aktivert og organiske smusspartikler som fester seg på overflaten, løses opp og brytes ned. Det som blir igjen av skitt og smuss, skylles vekk av regn eller du kan hjelpe til med hageslangen. Les mer om selvrensende glass fra Norgesvinduet her.

7: Skal du velge mørke eller lyse detaljer rundt vinduene?

Hvilken farge ønsker du på omrammingene på vinduene i ditt ferdighus? Mange av våre kunder ønsker gjerne mørke farger til en moderne stil. Det kan være kjekt å vite at mørke farger gir en høy overflatetemperatur når solen skinner mot vinduene. Det kan slite på fargen, som derfor kan få et økt behov for vedlikehold/oppmaling.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Adria vises her frem med saltak og solceller på taket. Huset er plassert på en flat og romslig tomt.

Les alt om våre ferdighus her

Klikk deg videre til vår samleside med god informasjon om det å bygge nytt ferdighus med BoligPartner.

Les mer her