Boligpartner

Funkis-serien

Funkishus - eksklusive moderne hjem

Funkis-serien består av boliger som spenner bredt i både størrelse og uttrykk. Her finner du moderne hus med flate tak, tilpasset både flate og skrå tomter. 

Noen av husene i serien har takterrasser, andre har overbygde uterom. Store vinduer slipper inn mengder med lys, og gir en fin romfølelse i funkis-husene. Fire av husene skiller seg ut med egne materialvalg og arkitektur. Disse fire Quadra-husene har 2,9 meters takhøyde og preges av eleganse, høy komfort og stramme linjer.

Funkishus fra BoligPartner

Fem funkishus skreddersydd til kundenes ønsker

Utgangspunktet var samme husmodell, men resultatet ble fem helt unike funkishus. Når BoligPartner bygger nye eneboliger er det alltid kundens ønsker og behov som er viktigst.

Se bildene her

Hva er et funkishus?

De siste årene har stadig flere interessert seg for funkishus, men hva kjennetegner et funkishus?

Funksjonalitet:
Funkishus er designet for å fremme funksjonalitet og defineres som en minimalistisk stilretning hvor rette linjer, flate tak og store vindusåpninger er i fokus. 

Slipper inn mye naturlig lys:
Det er boligens konstruksjon som står i sentrum, fremfor dekor og andre detaljer. Derfor er funkishus ofte rektangulære, med vinduer uten sprosser i hjørnene.

Dette tiltaket sikrer at det slippes inn mye naturlig lys i hjemmet, og med vinduer i hjørnene sendes lyset inn i rommet fra to kanter. Fokuset på minimalisme gjør at funkishus anses som tidløse og har og bidratt til å gjøre de svært populære. 

Bestill gratis magasin med huspriser

Lurer du på hva våre mest populære hus koster? Se priseksempler i vårt gratis magasin.

Funkishuset Milano med flott utsikt over vannet og uteplass med steinheller. Her ser man solnedgangen i horisonten.

Hvor kommer navnet Funkishus fra?

Funkishus eller funkis er en forkortelse for funksjonalisme, en stil innenfor arkitektur som oppsto i perioden 1920 - 1940. Begrepet tar for seg sammenhengen mellom funksjonen og formen til et objekt. Dette gjenspeiles ofte i plandesignet til funkishus. 

Hvor kommer ordet funkis fra?

Ordet "funkis" kommer fra Sverige. I Norden fikk funksjonalismen sitt gjennombrudd i 1930, med Gunnar Asplunds utforming av Stockholmsutstillingen.

I Norge er Ekebergrestauranten, tegnet av Lars Thalian Backer i 1926, et fint eksempel på funksjonalistisk bygg. Det samme er Ingierstrand Bad Restaurant.

Denne bygningen er et ikon i norsk moderne arkitekturhistorie og regnes som et av hovedverkene i norsk funksjonalistisk arkitektur. 

Ny huskatalog med 54 husmodeller, reportasjer, nyheter og inspirasjon.

Bestill ny huskatalog gratis

Bestill vår splitter nye huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Velg selv om du ønsker huskatalogen kun digitalt eller digitalt pluss tilsendt i posten.

Quadra Trient er et funkishus på skrå tomt

Funkishus på skrå tomt

Det å bygge firkantede bygg med store vinduer og rette linjer i en skrå tomt kan være utfordrende, men ikke umulig. I BoligPartner har vi funkishus som passer inn på skrå tomter. Ta gjerne en nærmere kikk på funkishusene Quadra Trient og Quadra Milano.

Quadra Trient er funkishus som er spesielt utviklet for å passe skrå tomter. Boligen har et bruksareal på 218 kvadratmeter fordelt på to plan. Hovedsoverommet har tilhørende bad og walk-in closet. Her får du et familievennlig funkishus med en størrelse som innfrir de fleste drømmer og behov. 

Funkishuset Quadra Milano er en monumental enebolig for flat tomt med hele fem soverom og et bruksareal på 242 kvadratmeter fordelt på to plan.

Funkishuset Verona i en etasje. Denne modellen er ikke i vår huskatalog, men ta kontakt med oss hvis du ønsker mer informasjon om denne boligen.

Funkishus på ett plan

Funkishus behøver nødvendigvis ikke å være over to plan. Ønsker du å bo på ett plan i et nytt funkishus? Ta kontakt med oss. Våre boligkonsulenter kan hjelpe deg med å finne frem til en modell som passer fint til dine ønsker.

Plantegning funkishus

Alle funkishusene til BoligPartner presenteres her med en variant av planløsning. Husk at alle planløsninger kan endres da vi alltid tilpasser husene etter kundens ønsker og behov. Så hvis du for eksempel har behov for et ekstra soverom, ønsker en walk-in garderobe, et lukket kjøkken eller et treningsrom, er det bare å si ifra til oss. I tett samarbeid med våre erfarne ingeniører og arkitekter kan vi skreddersy spesialløsninger slik at du får ditt drømmehus. 

Her viser vi deg et eksempel på en planløsning i funkishuset Quadra Milano.

Funkishus leverandør

Funkis-serien til BoligPartner som skapt for deg som ser etter det lille ekstra i et funkishus. De eksklusive husene følger funkisstilens kararakteristiske grunnprinnsipper, og er preget av eleganse og komfort. De store vinduene slipper inn mengder med lys, og gir en helt spesiell romfølelse.

I Funkis-serien finner du funkishus i alle størrelser, noen av dem med  takterrasser og mulighet for utleie. 

Les mer om våre moderne funkishus

Og la deg inspirere av noen av våre kunders drømmehjem.

Husmodellen Quadra-Trieste

Moderne funkis med rette linjer og store vindusflater

Våre moderne funkishus preges av glass, store flater og rene linjer. Bli bedre kjent med disse eksklusive husene som følger funkisstilens karakteristiske grunnprinsipper. 

Kjenner du til Quadra-husene i BoligPartner sin Funkis-serie? Husene her oser av eleganse og komfort og er tiltenkt deg som søker det lille ekstra. Her kan livet virkelig nytes i store, åpne og sosiale rom med en takhøyde på opptil 2,9 meter. Dette er designklassikere hvor formspråket er glatte og rene linjer. Det tas utgangspunkt i kvadratet, og mange av husmodellene i denne serien består av et stort midtskip med en mindre fløy på hver side.

Moderne funkis med store vinduer

Om funkishusene

Funksjonalismen oppsto i perioden 1920 – 1940. Dette er en stilretning hvor rette linjer, store vindusåpninger og tydelig understreking av bygningens konstruksjon trekkes frem. Bygningskroppene er ofte rektangulære med vinduer uten sprosser i hjørnene. Dette sikrer at det slippes inn mye naturlig lys i hjemmet, og med vinduer i hjørnene sendes lyset inn i rommet fra to kanter. I tillegg er det vanlig med lite eller ingen dekor på disse husene.

Funkis i Norden

I Norden fikk funksjonalismen sitt gjennombrudd i 1930, med Gunnar Asplunds utforming av Stockholmsutstillingen. I Norge er Ekebergrestauranten, tegnet av Lars Thalian Backer i 1926, et fint eksempel på funksjonalistisk bygg. Det samme er Ingierstrand Bad Restaurant. Denne bygningen er et ikon i norsk moderne arkitekturhistorie og regnes som et av hovedverkene i norsk funksjonalistisk arkitektur. 

Funkisbilder

Se disse flotte bildene fra både Ekebergrestauranten og Ingierstrand Bad Restaurant som begge to er gode eksempler på funksjonalistisk bygg. FOTO: Stian Broch.

Bildegalleri