Boligpartner

Funkishus - eksklusive moderne hjem

Funkis-serien består av boliger som spenner bredt i både størrelse og uttrykk. Her finner du moderne funkishus med flate tak, tilpasset både flate og skrå tomter. 

Noen av funkishusene i serien har takterrasser, andre har overbygde uterom. Store vinduer slipper inn mengder med lys, og gir en fin romfølelse i funkis-husene. Fire av husene skiller seg ut med egne materialvalg og arkitektur. Disse fire Quadra-husene 2,9 meters takhøyde og preges av eleganse, høy komfort og stramme linjer.

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 14. februar 2024
Lesetid: ~25 min

Bygg funkishus med BoligPartner:

Feirer jul i nytt funkishus på en øy med kun 300 innbyggere

Sola gjemmer seg bak fjelltoppene, men lysstrålene hennes skaper desembermagi i fjæra på Sørarnøy i Nordland. Her ute på øya, med kun 300 innbyggere, har familien Tjore skapt sitt drømmested.

Bli med på innsiden av funkishuset og se opplev den magiske jula helt nede ved havgapet.

Reportasjen finner du her

Arkitektene slipper lyset og naturen inn i våre funkishus

Når BoligPartner sine arkitekter tegner et nytt funkishus, er de alltid opptatt av den magiske kombinasjonen av vakkert gjennomlys og herlig utsyn slik at omgivelsene utenfor inviteres inn i hjemmet.

Ana Ferreira (t.h.) og Guri Antonsen (t.v.) jobber i arkitekturavdelingen til BoligPartner Arkitekt Ana Ferreira og Guri Antonsen i arkitekturavdelingen til BoligPartner.

-Når du bor i et funkishus fra BoligPartner, skal du føle nærheten til naturen utenfor. Derfor velger vi store, kvadratiske vinduer i en gjennomtenkt miks med mindre vindusflater. Ønsket er både å slippe lyset og omgivelsene inn samtidig som vi skaper skjermede soner i hjemmet ditt hvor det ikke er innsyn, forteller Ana Ferreira og Guri Antonsen i arkitekturavdelingen til BoligPartner.

Les mer om hva arkitektene i BoligPartner er opptatt av i våre funkishus. De forteller også hvilke trender de ser nå i utviklingen av nye funkishus.

Klikk deg videre her

Hva kjennetegner et funkishus?

De siste årene har stadig flere interessert seg for å bygge funkishus i Norge, men hva kjennetegner et funkishus?

Funkishus er designet for å fremme funksjonalitet og defineres som en minimalistisk stilretning hvor rette linjer, flate tak og store vindusåpninger er i fokus. Byggene var originalt laget ofte av betong og murstein, men i nyere tider har funkishus i tre-detaljer blitt populært. Fokuset på minimalisme gjør at funkishus anses som tidløse og har og bidratt til å gjøre det svært populært å bygge funkishus i nyere tid. 

Funkishus tar hensyn til formen på bygget fremfor dekor:

Når man skal bygge funkishus, så er det boligens konstruksjon som står i sentrum. Dette blir prioritert over utvendig dekor og andre detaljer, som gjør at funkishus ofte er rektangulære, med vinduer uten sprosser i hjørnene.
Dette tiltaket sikrer at det slippes inn mye naturlig lys i huset, og med vinduer i hjørnene sendes lyset inn i rommet fra to kanter.

Er funkishus det samme som et moderne hus?

Det korte svaret er nei. Et funkishus er en moderne type av hus, men et moderne hus er ikke nødvendigvis et funkishus. Dette på grunn av at moderne hus kan bli bygget i andre stilarter enn det som kjennetegner funkishus. Et eksempel på dette er at moderne hus kan være bygget med skråtak.

Hvor kommer navnet Funkishus fra?

Funkishus eller funkis er en forkortelse for funksjonalisme, en stil innenfor arkitektur som oppsto i perioden 1920 - 1940. Begrepet tar for seg sammenhengen mellom funksjonen og formen til et objekt. Dette gjenspeiles ofte i plandesignet til funkishus. 

Når kom funkis til Norge?

Ordet "funkis" kommer fra Sverige. I Norden fikk funksjonalismen sitt gjennombrudd i 1930, med Gunnar Asplunds utforming av Stockholmsutstillingen.
I Norge er Ekebergrestauranten, tegnet av Lars Thalian Backer i 1926, et fint eksempel på funksjonalistisk bygg. Det samme er Ingierstrand Bad Restaurant.
Denne bygningen er et ikon i norsk moderne arkitekturhistorie og regnes som et av hovedverkene i norsk funksjonalistisk arkitektur. 

Mira er et hus i funkisstil som har to takterrasser på til sammen 115 kvadratmeter. Funkishuset Mira med takterrasser på hele 115 kvm

Funkishus med takterrasse

Mange ønsker seg en takterrasse på sitt nye funkishus. Det forstår vi veldig godt. Med en takterrasse får du ofte en mer skjermet uteplass sammenliknet med når uteplassen er på bakkenivå. Hvis i tillegg husets sosiale sone med kjøkken og stue er plassert i 2. etasje, er det ekstra flott å kunne gå rett herfra og ut på terrassen.

I BoligPartner har vi flere modeller som har en slik herlig takterrasse. Ta gjerne en kikk på Quadra Milano, Ravenna , Savona , Amarone og Fano .

Vi vil også gjerne trekke frem vårt herlige hus Mira. Her får du hele to takterrasser på til sammen 115 kvm.

Les gjerne mer om funkishus med takterrasse i vår artikkel.

Les mer her

Funkishus med garasje

Har du lyst til å bygge et nytt, moderne funkishus, hvor du samtidig får garasje med inn i huset? Å ha garasje integrert i bygningskroppen er både veldig praktisk, stilig og samtidig plassbesparende. Da slipper du å bygge en egen garasje på tomten, noe som passer ekstra godt hvis tomten er smal eller liten.

I BoligPartner har vi et veldig godt eksempel på et moderne funkishus som har en dobbeltgarasje i huset. Ta en kikk på vår modell Treviso .

Illustrasjonsbilde av et Funkishus med garasje, Treviso fra BoligPartner er bygget med integrert garasje, boligen har og egen hybel som kan brukes til utleie, noe som gjør huset til et funkishus med utleie. Illustrasjon av funkishuset Treviso, med hybel og dobbeltgarasje i bygningskroppen.

Huset har et bruksareal på 217 kvadratmeter og er tilpasset en flat tomt. Når du kommer kjørende med bilen din, kan du bare parkere rett inn i garasjen. Fra garasjen er det en dør inn til huset, slik at du kan gå rett fra bilen og inn. Det er plass til to bilder i garasjen, som er på nesten 31 kvadratmeter. I tillegg inneholder garasjen er sportsbod på nesten 7 kvm.

Illustrasjon av interiør inne i funkishuset Treviso. Bildet viser hvordan lyset kommer inn gjennom de store vinduene inn i spisestuen. Interiørillustrasjon av funkishuset Treviso

Funkishus med utleie

Videre har funkishuset Treviso også en egen hybel, som gjør at du kan få skattefrie leieinntekter. Hybelen er på 24 kvm og inneholder et stort oppholdsrom og eget bad. Hybelen har egen inngangsdør, og fra hybelen er det dør videre inn til kjøkkenet i husets første etasje.

Her kan du se plantegningen av første etasje til funkishuset Treviso, slik at du kan se hvordan garasjen og hybelen er plassert i huset.

Illustrasjonsfoto av plantegningen i første etasje. Bildet viser hvordan romløsningen er på det moderne funkishuset Treviso Plantegning av 1. etg. i funkishuset Treviso, med dobbel garasje og hybel i huset.

Les gjerne mer om funkishuset med garasje her

Illustrasjonsfoto av Funkishus som er bygget på en skrå tomt. Bildet viser hvordan boligen ser ut i soloppgang på morgenen langs bryggekanten. Quadra Trient er et funkishus på skrå tomt

Funkishus på skrå tomt

Det å bygge funkishus med store vinduer og rette linjer i en skrå tomt kan være utfordrende, men ikke umulig. I BoligPartner har vi funkishus som passer inn på skrå tomter. Ta gjerne en nærmere kikk på funkishusene Quadra Trient og Quadra Milano.

Quadra Trient er funkishus som er spesielt utviklet for å passe skrå tomter. Boligen har et bruksareal på 218 kvadratmeter fordelt på to plan. Hovedsoverommet har tilhørende bad og walk-in closet. Her får du et familievennlig funkishus med en størrelse som innfrir de fleste drømmer og behov. 

Funkishuset Quadra Milano er en monumental enebolig for flat tomt med hele fem soverom og et bruksareal på 242 kvadratmeter fordelt på to plan.

Fem funkishus tilpasset etter kundens ønsker.

Fem funkishus skreddersydd til kundenes ønsker

Utgangspunktet var samme husmodell, men resultatet ble fem helt unike funkishus. Når BoligPartner bygger nye eneboliger er det alltid kundens ønsker og behov som er viktigst.

Se bildene her

Hvordan velge riktig fargepalett i et funkishus?

Hjemmet vårt rammer inn hverdagen vår. For å skape en god atmosfære, så er fargevalget viktig. Veggfargen i et rom utgjør selve basen i interiøret. Fargene er derfor et viktig virkemiddel for å skape et lunt og personlig hjem.

BoligPartner har et samarbeid med Jotun . Det betyr at Jotun har fargesatt flere av våre husmodeller med tidsriktige farger, både utvendig og innvendig.

Når du skal velge farger til ditt nye funkishus, må du tenke på at fargene skal passe til aktiviteten i de ulike rommene. Det aller viktigste er å velge farger som menneskene som skal bo der er glad i, og trives godt med.

Gråmalt soverom hvor man ser tilstøtende walk-in-closet og bad i den moderne hudmodellen Trient. Soverommet i funkishuset Quadra Trient

Et funkishus - tre fargepaletter

Jotun har fargesatt stuen i vårt funkishus Fano i tre helt ulike stiler. I galleriet kan du studere hvor forskjellig uttrykk rommet får, når farger og interiør endres.

Hvilken av disse tre stilene liker du best i ditt funkishus? Liker du best en lun og varm palett (bilde 1) eller et klassisk uttrykk (bilde 2) eller er det en grønn fargetone (bilde 3) som snakker best til deg?

Hvilken av disse tre fargestilene liker du best i funkishuset Fano?

Det perfekte kjøkkenet i et funkishus

Hvilke type kjøkken passer i et funkishus? Mange av våre funkishus har en åpen kjøkken- og stueløsning. Det betyr at kjøkkenet ikke er i et eget rom, men at kjøkkenet og stua henger sammen som en åpen og sosial sone. Ofte pleier vi å si at dette er hjemmets hjerte. Det er her dere samles til hverdager og fest.

Mange av våre kunder, som velger funkishus med en åpen kjøkken- og stueløsning, ønsker seg en praktisk kjøkkenøy. Denne øya binder kjøkkenet og spisestuen sammen og er et naturlig møtested i allrommet.

Gråmalt åpen stue og kjøkkenløsning i funkishuset Mira, med store vinduer fra gulv til tak i stueområde. Gråmalt åpen stue og kjøkkenløsning i husmodell Mira, med store vinduer fra gulv til tak i stueområde.

Møt kundene våre som drømte om et stort kjøkken i sitt nye funkishus

Da Ingrid og Dan William skulle bygge seg et nytt funkishus, var kjøkkenet det viktigste rommet i huset.

-Jeg har alltid drømt om et stort kjøkken som skal bli en samlinsplass for hele familien, sier Dan William.

-Også hadde vi lyst til å ha et stort kjøkken der det er plass til spisestue også, forteller Ingrid.

Se kundens egne bilder av sitt funkishus

La deg inspirere av vår kunde sine egne bilder av sitt funkishus fra BoligPartner. Denne husmodellen heter Quadra Lucca. Dette funkishuset er bygget på en fantastisk flott tomt, med nydelig utsikt. Ta en kikk på de fine bildene som kunden har sendt til oss.

Moderne funkishus med store vinduer - La deg inspirere av disse flotte illustrasjonene

Funkishuset Milano med flott utsikt over vannet og uteplass med steinheller. Her ser man solnedgangen i horisonten.

Plantegning funkishus

Alle funkishusene til BoligPartner presenteres her med en variant av planløsning. Husk at alle planløsninger kan endres da vi alltid tilpasser husene etter kundens ønsker og behov. Så hvis du for eksempel har behov for et ekstra soverom, ønsker en walk-in garderobe, et lukket kjøkken eller et treningsrom, er det bare å si ifra til oss. I tett samarbeid med våre erfarne ingeniører og arkitekter kan vi skreddersy spesialløsninger slik at du får ditt drømmehus. 

Her viser vi deg et eksempel på en planløsning i funkishuset Quadra Milano.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Funkishus leverandør

Funkis-serien til BoligPartner som skapt for deg som ser etter det lille ekstra i et funkishus. De eksklusive husene følger funkisstilens kararakteristiske grunnprinnsipper, og er preget av eleganse og komfort. De store vinduene slipper inn mengder med lys, og gir en helt spesiell romfølelse.

I Funkis-serien finner du funkishus i alle størrelser, noen av dem med  takterrasser og mulighet for utleie. 

Illustrasjonsfoto av Funkishuset Trieste fra Boligpartner. Bildet er tatt på kvelden som viser hvordan lyssettingen er på funkishuset i solnedgangen. Husmodellen Quadra-Trieste

Moderne funkis med rette linjer og store vindusflater

Våre moderne funkishus preges av glass, store flater og rene linjer. Bli bedre kjent med disse eksklusive husene som følger funkisstilens karakteristiske grunnprinsipper. 

Kjenner du til Quadra-husene i BoligPartner sin Funkis-serie? Husene her oser av eleganse og komfort og er tiltenkt deg som søker det lille ekstra. Her kan livet virkelig nytes i store, åpne og sosiale rom med en takhøyde på opptil 2,9 meter. Dette er designklassikere hvor formspråket er glatte og rene linjer. Det tas utgangspunkt i kvadratet, og mange av husmodellene i denne serien består av et stort midtskip med en mindre fløy på hver side.

Les mer om våre moderne funkishus

Og la deg inspirere av noen av våre kunders drømmehjem.

Funkisbilder

Se disse flotte bildene fra både Ekebergrestauranten og Ingierstrand Bad Restaurant som begge to er gode eksempler på funksjonalistisk bygg. FOTO: Stian Broch.

Bildegalleri

Illustrasjonsfoto av Verona, Funkishus på ett plan Funkishuset Verona i en etasje. Denne modellen er ikke i vår huskatalog, men ta kontakt med oss hvis du ønsker mer informasjon om denne boligen.

Funkishus på ett plan

Funkishus behøver nødvendigvis ikke å være over to plan. Ønsker du å bo på ett plan i et nytt funkishus? Ta kontakt med oss. Våre boligkonsulenter kan hjelpe deg med å finne frem til en modell som passer fint til dine ønsker.

Raumarheim er mange kunders drømmehus - denne populære modellen inneholder alt en familie ønsker seg i et hjem.

Bestill gratis magasin med huspriser

Lurer du på hva våre mest populære hus koster? Se priseksempler i vårt gratis magasin.