Moderne funkis med rette linjer og store vindusflater

Våre moderne funkishus preges av glass, store flater og rene linjer. Bli bedre kjent med disse eksklusive husene som følger funkisstilens karakteristiske grunnprinsipper.

Kjenner du til BoligPartner sin Quadra-serie? Husene her oser av eleganse og komfort og er tiltenkt deg som søker det lille ekstra. Her kan livet virkelig nytes i store, åpne og sosiale rom med en takhøyde på opptil 2,9 meter. Dette er designklassikere hvor formspråket er glatte og rene linjer. Det tas utgangspunkt i kvadratet, og mange av husmodellene i denne serien består av et stort midtskip med en mindre fløy på hver side

Se våre moderne funkishus med store vinduer

Vi viser deg et galleri med illustrasjoner av våre moderne funkishus

Om funkishusene

Funksjonalismen oppsto i perioden 1920 – 1940. Dette er en stilretning hvor rette linjer, store vindusåpninger og tydelig understreking av bygningens konstruksjon trekkes frem. Bygningskroppene er ofte rektangulære med vinduer uten sprosser i hjørnene. Dette sikrer at det slippes inn mye naturlig lys i hjemmet, og med vinduer i hjørnene sendes lyset inn i rommet fra to kanter. I tillegg er det vanlig med lite eller ingen dekor på disse husene.

Funkis i Norden

I Norden fikk funksjonalismen sitt gjennombrudd i 1930, med Gunnar Asplunds utforming av Stockholmsutstillingen. I Norge er Ekebergrestauranten, tegnet av Lars Thalian Backer i 1926, et fint eksempel på funksjonalistisk bygg. Det samme er Ingierstrand Bad Restaurant. Denne bygningen er et ikon i norsk moderne arkitekturhistorie og regnes som et av hovedverkene i norsk funksjonalistisk arkitektur. 

Bildegalleri

Se disse flotte bildene fra både Ekebergrestauranten og Ingierstrand Bad Restaurant som begge to er gode eksempler på funksjonalistisk bygg. FOTO: Stian Broch

Moderne og praktiske hus

Mer enn hver femte Nordmann ønsker seg en moderne bolig, ifølge en undersøkelse i regi av Prognosesenteret, formulert i rapporten Future Living VII. 

I undersøkelsen er 1.000 personer spurt om hvilken stil de foretrekker når de skal flytte til ny enebolig. Den moderne stilen har flest tilhengere blant unge par og barnefamilier. De ønsker seg en enebolig som er moderne, praktisk, stilren, funksjonell og funkisinspirert. Hoveddelen av dem som liker denne stilen best, foretrekker å kjøpe ny bolig. Videre viser undersøkelsen at det er en høyere andel av høyinntektsgruppene som foretrekker denne stilen. 

Les mer om våre funkishus

Bestill vår huskatalog i dag så kan du lese mer om våre moderne funkishus
Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker