Boligpartner
Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 23. november 2023
Lesetid: ~12 min

Magisk jul ved havgapet

Sola gjemmer seg bak fjelltoppene, men lysstrålene hennes skaper desembermagi i fjæra på Sørarnøy i Nordland. Her ute på øya, med kun 300 innbyggere, har familien Tjore skapt sitt drømmested.

Adventsstjernene lyser i vinduene i det moderne hjemmet til Nora-Helen, mannen Kjølv og datteren deres Runa (8). Her bor de godt sammen med to hunder og to katter. Husmodellen heter Amarone , men hjemmet til familien er ganske så ulikt fra slik huset presenteres i huskatalogen. I tett samarbeid med BoligPartner sin forhandler Arnøybygg AS , fikk familien skreddersydd løsninger som passer perfekt til deres behov og den vakre utsikten fra tomten. Fra stuevinduene ser de rett på fjellet Sandhornet (993 moh), et velkjent landemerke, som også er godt synlig fra Bodø.

Se så vakker beliggenhet det moderne huset til familien Tjore har - ute på Sørarnøy i Nordland.

Julekos i nytt hus

Nå nærmer det seg julefri og forberedelsene er i full gang hjemme hos familien. Her skal det vaskes, bakes og ryddes.

-Jeg er veldig glad i adventstiden. Desember er en ekstra mørk måned her ute, så derfor er det veldig koselig å pynte med lys både inne og ute, forteller Nora-Helen.

Boligparnet Skauvn 20 familien3-kopi.jpg Ekstra stas når man kan lage eget pepperkakehus som er helt likt som huset man selv har bygget og bor i.

Bestill gratis huskatalog her

Ingen juledrømmer er for store

Fine juletradisjoner

Familien har mange koselige tradisjoner som gir dem god julestemning. Alle sammen har egne adventskalendere, og på kveldene koser de seg med NRK sin julekalender og ikke minst fine julefilmer på TV.

-Jeg synes det er veldig koselig å hente inn ting ute fra naturen. I år har jeg laget julekrans selv, også liker jeg veldig godt å pynte med både tørka appelsinskiver, kongler, mose, stjerneanis og kanelstenger. Det er fint å bygge opp forventningene med å pusle med slike ting i adventstiden, forteller Nora-Helen.   

Juletreet liker familien å hogge selv, ute i marka. Det er ikke alltid like lett å få treet med seg hjem og trygt inn i huset, så noen juletreturer husker de nok ekstra godt.

Boligparnet Skauvn 20 familien8-kopi.jpg
10_stue_4-kopi.jpg

Trygt og lunt i nytt hus

Huset til familien skiller seg godt ut på øya. Det er det første funkishuset som er bygd her ute.

-Vi har alltid ønsket oss et moderne hus, så vi valgte å gå for det selv om det er mest klassiske, lyse hus fra før her på Arnøya. Vårt mørke, moderne hus skiller seg ut her i sjølinjen, forteller Nora-Helen. De brukte lang tid på å bestemme planløsningen inne i huset. Underveis i byggingen oppdaget de også noen nye løsninger som de ønsket seg. Det lot seg ordne og i dag er de veldig godt fornøyd med hvordan resultatet ble.

Bildegalleri som viser den nydelige beliggenheten

Store vinduer mot havgapet

Å bo i nytt hus med store vinduer mot havgapet føles både trygt og godt. 

-Vi bor jo litt værhard til. Det kan være ganske så heftig, men da er det deilig å være inne og se utover havet når det er full storm i kastene, forteller hun.

Runa (8) koser seg med litt Yatzy-spilling sammen med mamma Nora-Helen og pappa Kjølv.

Selv beskriver Nora-Helen interiørstilen sin som en moderne, skandinavisk retrostil. Hun liker å ta vare på gamle ting som har en betydning for dem og blande dette inn sammen med nye elementer.

-Jeg er spesielt glad i gamle teak-møbler. De frisker opp og gir en varme i et nytt, moderne hus, slår hun fast.

Se mange flere bilder av hjemmet under, ved å klikk deg igjennom bildegalleriet.

Bli med på innsiden av huset

En egen ro på øya

Nora-Helen er født og oppvokst på Sørarnøy. For å komme på besøk ut hit, må du ta hurtigbåt fra Bodø eller ferje fra fastlandet. Øya har barnehage, barne- og ungdomsskole og en koselig nærbutikk med kafe. Akkurat nå er det 23 elever på skolen. 

-Det er en rolig stemning her på øya og livet leves på en litt annen måte. Du har ikke den samme stressfaktoren her ute som det du kan ha i en by, forklarer Nora-Helen. Nå gleder de seg til julehøytiden med lutefisk på lille julaften. Så kommer julaften med grøt klokken 12 og pinnekjøtt klokken 17. Deretter blir det masse herlig kos resten av dagene i den fine romjula, i det moderne huset, helt nede ved havgapet.

Boligparnet Skauvn 20 dukkehus1-kopi.jpg

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Se Nora-Helen sine egne bilder fra huset

Hytta Bukkespranget er pyntet til julefeiring med juletre, adventstjerner i vinduene og juledekket spisebord.

Vi lover deg mer julestemning

Klikk deg videre inn til vår juleside for å se flere kundereportasjer og masse stemningsfulle julebilder fra nye hus og hytter.

Les mer her