Boligpartner

Funkishus med takterrasse

Når du bor i et funkishus med takterrasse får du din egen oase på toppen av hjemmet ditt.

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 14. februar 2024
Lesetid: ~9 min

Definisjon av takterrasse

Et takterrasse er en åpen uteplass på taket av en bygning. Takterrasser har altså ikke overbygg, men mange bygger gjerne en pergola på takterrassen for å skape lunhet og skygge. Takterrasser skal rammes inn av rekkverk eller balustrade. Av og til kan vi si at takterrasse og altan er det samme, spesielt der ulike deler av et bygg har ulike høyder. (Kilde: Byggordboka )

Se våre funkishus med takterrasse her

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Se foto av våre kunders funkishus med takterrasse

Stjerneklare netter på takterrassen

Funkishus med takterrasse innbyr til lange kvelder som kan nytes med gode venner og familie – eller helt alene om du vil. Gode samtaler, hyggelige stunder og verdifull stillhet – du finner det på takterrassen.

En takterrasse byr på optimal utnyttelse av plass ved at du tar i bruk ”dødt” areal som i utgangspunktet kun er avsatt til tak. Derfor er takterrassen et populært innslag i verdens mange storbyer. Her finner du versjoner av ulike størrelser og de benyttes både som rekreasjon og som kjøkkenhager. Felles er at de gir en ekstra dimensjon til bybildet. 

Illustrasjon av funkishuset Milano med storby i bakgrunnen. Illustrasjon av funkishuset Milano med takterrase og skyline i bakgrunnen.
Dette er en illustrasjon av en takterrasse.
Illustrasjonsbilde av Funkishuset Mira
Gråmalt åpen stue og kjøkkenløsning i funkishuset Mira, med store vinduer fra gulv til tak i stueområde.

Mira er vårt største funkishus med takterrasser

Elegante Mira er en del av funkishus-serien. Med sine to takterrasser, som til sammen utgjør drøye 115 kvadratmeter, er du sikret sol og fantastisk utsyn. Mira er absolutt et nyskapende og luksuriøs funkishus med et bruksareal på 195 kvadratmeter. Dette er et funkishuset for deg som foretrekker takterrasse istedenfor en stor hage å vedlikeholde. Med sine to takterrasser har Mira sine utearealer integrert i bygningsmassen.

Les mer om Mira her

Ana Ferreira (t.h.) og Guri Antonsen (t.v.) jobber i arkitekturavdelingen til BoligPartner

Slik tegner våre arkitekter nye funkishus

Når du bor i et funkishus fra BoligPartner, skal du føle nærheten til naturen utenfor. Derfor velger vi store, kvadratiske vinduer i en gjennomtenkt miks med mindre vindusflater. Ønsket er både å slippe lyset og omgivelsene inn samtidig som vi skaper skjermede soner i hjemmet ditt hvor det ikke er innsyn, forteller Ana Ferreira og Guri Antonsen i arkitekturavdelingen til BoligPartner.

Les mer her

Et historisk tilbakeblikk på takterrasser

Mange forbinder takterrassen kun med moderne funkishus, men takterrassen er et fenomen som har eksistert i tusenvis av år. Takterrasser med frodige hager fantes i oldtidas Mesopotamia hundrevis av år før Kristus, Romerriket, Babylon og andre store dynastier. Historier beretter om det som av enkelte refereres til som et av oldtidas syv underverker: ”Babylons hengende hager” – en av verdens mest berømte og myteomspunnede hager. Ifølge antagelser var dette en enorm samling av takterrasser og hager. Det finnes likevel ingen konkrete beviser på eksistensen av disse hagene. Men det er enkelt å tenke seg til frodige og gedigne hager med all verdens eksotiske vekster høyt hevet over resten av sivilisasjonen. I moderne tider blir takterrasser bygget både i urbane strøk og på landet. Ofte er det nettopp moderne hus og leilighetskomplekser takterrassen knyttes til, men det finnes også flust av gode eksempler på integrering av takterrassen i nostalgiske og klassiske hus.

Se alle våre funkishus

Klikk deg videre inn til vår samleside hvor du kan se nærmere på alle funkishus fra BoligPartner.

Les mer her