Boligpartner
Illustrasjonsfoto av en takterrasse på et funkishus, viser stemningen på natten i sofakroken på taket.
Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 16. april 2024
Lesetid: ~9 min

Hva er den perfekte uteplassen for deg?

Drømmer du om festlige sommerkvelder med gode venner på takterrassen, eller stille, varme kvelder med en god bok på balkongen? Våre hus har uteplasser for enhver smak - og vi hjelper deg gjerne med å skape de perfekte uteplassene i ditt drømmehus.

Gode uteplasser forlenger ikke bare sommeren, de fungerer også som ekstra oppholdsrom og får huset ditt til å virke større. 

Kanskje skal du bygge på en liten eller veldig skrå tomt - og bør vurdere hus med takterrasse? Eller bor du et værutsatt sted, med mye nedbør og vind, og trenger en skjermet uteplass? Om du har tomt med flott utsikt er det også viktig å ha uteplasser der utsikten kan nytes maksimalt.  

- Før du velger husmodell er det utrolig viktig at du tenker over hvilke behov du har og hvordan du har tenkt til å bruke uteplassene. Dette er spørsmål våre boligkonsulenter gjerne hjelper deg å finne svar på. Deretter er det vår oppgave å skape de perfekte uteplassene for deg og din familie, sier arkitekt Arnfinn Dammen. 

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Hus med ulike typer uteplasser

Bla deg bortover og la deg inspirere av de flotte uteplassene i disse husene.

Savoia har en stor takterrasse, som er både overbygd og delvis overbygd med pergola. Tenk å invitere venner til deilig grillmat rundt langbordet her?

Les mer om Savoia

Illustrasjonsfoto av Funkishuset Trieste fra Boligpartner. Bildet er tatt på kvelden som viser hvordan lyssettingen er på funkishuset i solnedgangen.

Quadra Trieste har en flott - og delvis overbygd - balkong som strekker seg hele veien rundt midtskipet. I tillegg har huset en flott, overbygd uteplass på bakkeplan. Det er også mulig å tilpasse huset med takterrasse over carport.

Les mer om Quadra Trieste

Quadra Lucca og Quadra Trieste sine uteplasser er nokså like. Her kan man også tilpasse huset med en takterrasse over carporten - som igjen kan ha en vindeltrapp opp til en takterrasse på huset.

Les mer om Quadra Lucca

Illustrasjonsbilde av Funkishuset Mira

Det er Miras to store takterrasser som gjør dette huset unikt. Her kan sola nytes dagen lang, med 360 graders utsikt - bedre blir det ikke!

Les mer om Mira

Padova har en romslig, overbygd og lun uteplass i begge etasjer. I første etasje har du utgang til uteplassen både fra stua og soverommet.

Les mer om Padova

I Ancona har begge etasjene en flott, overbygd uteplass. Her kan du dekke spisebordet nede, og la gjestene se solnedgangen fra balkongen etter middagen.

Les mer om Ancona

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Hva slags uteplass passer deg?

Drømmer er forskjellige. Nettopp derfor er våre hus utstyrt med en rekke typer uteplasser:

  • Takterrasse

Med en takterrasse er du høyt hevet over gateplanets mas og kjas. Du får utnyttet utsikten maksimalt, samtidig som innsynet er minimalt. Dette er et flott alternativ for deg som har god utsikt, skal bygge i skrått terreng, eller har en liten tomt. NB: En takterrasse kan bygges stor - og bli godkjent som en del av uteoppholdsarelaet.   

Se noen våre hus med takterrasser her: MiraSavoiaAmaroneMilano, og Ravenna.

  • Overbygd uteplass

Uteplasser med tak over er perfekt for deg som liker å sitte ute om kvelden - både tidlig sommer og sen høst. Kanskje er du glad i å grille og ønsker å spise ute selv om det regner og blåser? Da er dette et godt alternativ.  

Se noen av våre hus med overbygd uteplass her: PadovaAncona og Quadra Trieste. 

  • Delvis overbygd uteplass 

Er du glad i sol, men ønsker å skjerme deg når det blir veldig varmt? Da kan en delvis overbygd uteplass være midt i blinken. Noen av husene våre har heldekkende tak over deler av uteplassen, mens andre har pergola. En pergola kan for eksempel pyntes med grønne planter. Noen velger også å montere en markise/seilduk over pergolaen slik at de kan får heldekkende tak og skygge ved behov.  

Se noen av våre hus med delvis overbygde uteplasser her: SavoiaAragonaQuadra LuccaAmaroneVinci og Midtgaard

  • Balkong 

Ønsker du deg en stor eller liten balkong? Våre hus har begge deler. De minste balkongene har plass til et cafébord og to stoler, og er et perfekt sted å innta frokosten eller se sola gå ned. Rent estetisk tilfører også de små balkongene ofte fasaden symmetri, og gjør husene vakre å se på. Kanskje kan du ta med barna og tilbringe en natt her under åpen himmel? Eller du kan henge dynene ut når huset vaskes?  

Se noen av våre hus med balkonger her: Quadra TriesteQuadra LuccaQuadra MilanoPadovaAnconaSavoiaSagatunAlmgaardLadegaard og Hoelsggard

  • Skjermet vinkel-uteplass

En skjermet vinkel-uteplass passer deg som bor på et vindutsatt sted og ønsker en lun uteplass. Et sted der du kan nyte middagen ute, eller kjenne solens stråler varme selv om det blåser litt.  

Se noen av våre hus med skjermet vinkel-uteplass her: AnoconaPadovaQuadra Trieste, Quadra LuccaHerregaardVegaardsheim og Gjendebu.  

Flott uteplass i husmodell Garda plassert på skrå tomt.

Feriefølelse i eget hjem

Klikk det videre og les alt om hvordan du kan skape feriefølelse i eget hjem

La deg inspirere - klikk her