Boligpartner
Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 22. november 2023
Lesetid: ~7 min

BREEAM – landets mest brukte miljøsertifisering for bygg

Trehusene på Løkenåsen er et så miljøvennlig konsept, at BoligPartner jobber for å få hele prosjektet sertifisert etter BREEAM-standarden.

BREEAM har et godt fotfeste i Norge, og er i dag den mest brukte miljøsertifiseringen av nye bygg. Alle nye bygg har høye krav til energi, miljø og kvalitet. Da BoligPartner tok beslutningen om å jobbe for å få en BREEAM-sertifisering av Trehusene på Løkenåsen var formålet å levere et bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosjektet. En miljøsertifisering fra BREEAM viser at BoligPartner tar grep og omsetter ideer om miljø og bærekraft til praktisk handling. Et miljøsertifikat krever at prosjektet jobber strukturert med miljøhensyn gjennom hele byggeprosessen og kan dokumentere alle tiltak som er gjennomført.

Foto av terrasse i Trehusene på Løkenåsen.

Hva er BREEAM?

BREEAM er verdens eldste (1990) og en internasjonal anerkjent sertifiseringsordning som forvaltes av Building Research Establishment (BRE) i Storbritannia. BREEAM-NOR er en norsk tilpasning som driftes av Grønn Byggallianse. Dette er en non-profit medlemsforening der virksomheter fra hele bygge- og eiendomsektoren kan være medlem. Sammen jobbes det for at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i byggsektoren. Når et nytt bygg, bygges etter BREEAM-NOR, viser det at prosjektet har kvaliteter innen miljø og bærekraft ut over byggeforskriftenes minstekrav. 

Formålet er å motivere til bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosjektet, fra tidlig fase til overlevert bygg. 

Foto av stue i en av leilighetene i Trehusene på Løkenåsen, som det nå jobbes for at skal bli BREEAM-sertifisert.

BREEAM-sertifiseringen er basert på dokumentert miljøprestasjon i ni kategorier. Disse er:

  • Ledelse
  • Helse- og innemiljø
  • Energi
  • Transport
  • Vann
  • Materialer
  • Avfall
  • Arealbruk og økologi
  • Forurensning

I hver av disse ni kategoriene, er det emner med kriterier, eller tiltak man kan gjøre for å redusere miljøpåvirkningen fra bygget. Jo flere tiltak prosjektet gjør, jo mer poeng får man og jo høyere sertifiseringsnivå oppnår bygget.

Man kan ikke snakke seg til et BREEAM-NOR-poeng. Kun der prosjektet kan dokumentere at kriteriene er innfridd, kan BREEAM-poeng tildeles.

Tips til nye tomter

Vil du vite mer om Trehusene eller har du innspill til oss om nye, aktuelle tomteområder? Fyll inn dine personopplysninger her. Når du sender inn skjemaet samtykker du i at dine personopplysninger sendes på mail til Trehusene i BoligPartner slik at vi kan ta kontakt med deg.

BREEAM-bygg – dokumentert bærekraftig

Man kan påstå at et bygg er bærekraftig. Med Breeam-sertifisering kan man dokumentere det. En BREEAM-NOR-sertifisering gjelder for en bygning som helhet, og ikke for enkeltstående produkter eller materialer.

Et BREEAM bygg er et bygg med gode løsninger og god kvalitet som er godt rustet til å møte fremtidens krav og forventninger.

Fordeler med å kjøpe en BREEAM-sertifisert bolig

Det er mange fordeler for deg som kunde å kjøpe en bolig som er sertifisert etter BREEAM-standarden. BREAAM stiller blant annet krav til godt inneklima, lysforhold, giftfrie materialer. Det gir et godt grunnlag for høy trivsel og et godt bomiljø i alle boliger som er BREEAM-sertifisert. Andre fordeler med BREEAM-sertifisering, er sikkerheten den gir for en høy kvalitet på bygget samt den lange levetiden på materialene i boligen. Å investere i en bolig som er BREEAM-sertifisert, er også ekstra attraktivt. Det kan gi muligheter for Grønt Boliglån. Kanskje vil også markedsverdien ved gjensalg være høyere med en slik BREEAM-sertifisering samt at det åpner for muligheten til å ha høyere leieinntekter hvis boligen leies ut.

Kilder: Grønn byggallianse, BREEAM Nor, TreFokus, Wikipedia

Trehusene på Løkenåsen

Trehusene på Løkenåsen er BoligPartner sitt første prosjekt med lavblokk bygget i treverk. Prosjektet består av to lavblokker med til sammen 19 leiligheter. Prosjektet er sluttsolgt og alle leilighetene er innflyttet. Trehusene på Løkenåsen er altså det unike prosjektet som BoligPartner jobber for at skal sertifiseres etter BREEAM-standarden. Vi har også vært på besøk hos en av BoligPartner sine kunder som bor i Trehusene.

Trehusene på Løkenåsen

Klikk deg gjerne videre og se hva hun sier om viktigheten av å bo i en moderne boligblokk bygget i tre og hvor BREEAM-sertifiseringen er et viktig fokusområde.

Klikk deg videre her

Les mer om Trehusene fra BoligPartner

Her kan du finne flere artikler om BoligPartner sitt spennende arbeid med trehus.

Se så fint du bor i Trehusene

Lurer du på hvordan leilighetene i Trehusene ser ut på innsiden? Ta en kikk på våre bildegallerier her.

Les mer

Trehusene prosjekter

Trehusene har mange spennende prosjekter på gang. Her kan du lese mer om disse.

Les mer

Trehusene Konsept

Helt siden oppstarten for snart 30 år siden, har BoligPartner valgt fornybare materialer når vi bygger våre attraktive hus, hytter og leiligheter. Vi spiller på lag med skogen og velger derfor alltid tre som byggemateriale. I dag bygger BoligPartner også lavblokker. Bli kjent med Trehusene - helt unike boligblokker!

Les mer

Trehusene på Fossumtoppen

Trehusene på Fossumtoppen består av 20 leiligheter i størrelsen fra 37 - 120 kvm og med 1-3 soverom. Dette er en moderne boligblokk i fire etasjer, hvor man kombinerer tre som byggemateriale med miljøvennlige løsninger på en helt ny og spennende måte. Meld din interesse i dag!

Les mer

Trehusene på Skarnes

Trehusene på Skarnes er ferdigstilt og prosjektet er utsolgt. I Trehusene på Skarnes bor du sentralt, men likevel rolig og du har nærhet til alt du trenger i hverdagen. Du kan melde din interesse her og sikre deg mer informasjon om prosjektet.

Les mer

Årets trebyggeri 2021

Nylig tok BoligPartner seieren i den nasjonale kåringen Årets Trebyggeri. Hamar-selskapet vant prisen for sitt lavblokk-konsept Trehusene.

Les mer

Bli med på innsiden av Trehusene - her finner Tove roen

Atmosfæren, omgivelsene og utsikten er helt magisk, forteller Tove Ødegaard Aas som åpner dørene til sitt nye hjem i Trehusene på Løkenåsen.

Les mer

Tove fant drømmeleiligheten i Trehusene

Hun var på utkikk etter en moderne leilighet med et fint bomiljø i Fetsund. Så dukket prosjektet Trehusene på Løkenåsen fra BoligPartner opp. Da ble det fullklaff for boligkjøper Tove Ødegaard Aas.

Les mer

Moderne boligblokk i tre

Denne boligblokken skiller seg godt ut i markedet, fordi dette leilighetsbygget bygges i treverk. Hele fasaden er i tre, og her benytter vi gjerne malmfuru. Det er ingen tvil om at Trehusene skaper stor interesse hos både boligkjøpere og i bransjen.

Les mer

Klimavennlige hus i tre - Trehusene

Visste du at hus bygget i tre kan minske utslipp av klimagassen CO₂ til atmosfæren? Her er 9 gode grunner for å bygge klimavennlige trehus.

Les mer

Trehusene på Løkenåsen - Utsolgt

Trehusene på Løkenåsen er nå sluttsolgt. Vi gratulerer alle som har sikret seg en leilighet her og vi gleder oss til å overlevere første leilighet høsten 2021.

Les mer

Trehusene på Rena

På en solrik og sentrumsnær tomt på Rena, er BoligPartner i gang med å bygge 15 flotte leiligheter med god størrelse og vannbåren gulvvarme. Nyt utsikten mot Glomma fra balkongen og et hyggelig uteareal med gangavstand til sentrum. Leilighetene er i en 4-etasjer høy boligblokk som bygges i treverk. Her skal det skapes et godt bomiljø med energieffektive løsninger, spenstig arkitektur og lekre materialvalg.

Les mer
Arild Karstensen og Randi Furuheim utenfor huset de har bodd i over 30 år.

Flytter fra eldre bolig til moderne leilighet i Trehusene

Etter over 30 år i det gamle huset på Rena, gleder Randi Furuheim (66) og Arild Karstensen (69) seg til et enklere liv i splitter ny leilighet i Trehusene fra BoligPartner.

Les mer