Boligpartner

Vinner_trehus (1).jpeg

BoligPartner til topps i nasjonal konkurranse

Nylig tok BoligPartner seieren i den nasjonale kåringen Årets Trebyggeri. Hamar-selskapet vant prisen for sitt lavblokk-konsept Trehusene.

Prisen for Årets Trebyggeri ble utdelt i samarbeid mellom Treteknisk, TreFokus og Byggeindustrien. Juryen har gjennomgått en rekke prosjekter som ble ferdigstilt i 2021, og Trehusene på Løkenåsen i Fetsund ble kåret til det beste.

Juryen er imponert over Trehusene, og hvordan byggets bærekraftige løsninger reduserer CO2- utslippene med hele 30 prosent sammenliknet med norsk standards referansebygg. De mener prosjektet til BoligPartner har gjennomgående god arkitektonisk kvalitet, høye miljøambisjoner og liker at konseptet kan tilpasses ulike utbyggingssituasjoner. Samtidig som konseptet treffer et stort volum i markedet. Tre til fire etasjes blokker står alene for 20 milliarder kroner i året.

– Ytterst stolt

Daglig leder i BoligPartner Trehusene, Knut Moe, føler på en stolthet.

– Jeg vil ikke kalle det en sensasjon, men en god prestasjon vi er ytterst stolt av. Spesielt gledelig er det at juryen vektlegger hvor høye ambisjoner vi har til miljø i Trehusene. Vi er en privat utbygger som tør å satse ved å utvikle et skalerbart trehuskonsept, slik at vi enkelt kan kopiere dette i flere markeder. Vi er allerede i gang med fem – seks nye prosjekter, noe som understrek attraktiviteten til konseptet og at det fungerer i flere markeder.

Moe sier at de ikke tar prisen for gitt, da det var hard konkurranse fra andre aktører.

– Trebyggeri har utviklet seg bra de senere årene og konkurransen om seieren var skarp. Vi setter stor pris på anerkjennelsen fra bransjen, og tar ikke denne prisen for gitt. De andre nominerte var også verdige vinnere med gode konsepter. Vi er et felleskap som alle arbeider for å gjøre byggenæringen mer bærekraftig.

Administrerende direktør i BoligPartner, Mari Skjærstad

Kutter store utslipp

Administrerende direktør i BoligPartner, Mari Skjærstad, forteller at Trehusene bidrar til klimakutt.

– Som juryen er inne på, er fordelene med trehuskonseptet vårt at de reduserer CO2-utslipp med hele 30 prosent sammenlignet med bygg i stål og betong. Vi er først på markedet med fleksible lavblokker utelukkende bygget i tre for industriell produksjon, sier hun.

– Alle snakker om å gjøre noe. Det er ikke nok alene, man må gjennomføre også, noe vi beviselig gjør, sier Mari Skjærstad

Illustrasjon av Trehusene på Navneberget

Slik blir Trehusene i Stange

Illustrasjonen viser BoligPartner sitt nye prosjekt på Navneberget i Stange. Her skal Hamar-selskapet bygge flere lavblokker i tre, med leiligheter i ulike størrelser.

– Leilighetene på Navneberget blir moderne og praktiske. Planløsningene varierer stort, slik at alle kan finne en leilighetstype som passer deres boligbehov. Byggene skal omkranse et sjeldent stort, grønt fellesområde. Ønsket er å skape et frodig, og sosialt bomiljø for leilighetskjøperne, forteller Skjærstad.

Trehusene etableres også på Maura, i Skarnes og på Flisa, i Rogaland og på Fossumtoppen. Hamar-bedriften forventer å selge sitt trehuskonsept for 500 millioner kroner de neste tre årene.

Vi leter etter tomter til våre boligblokker i tre - etter følgende krav:

MINIMUM 2 MÅL/REGULERT FOR BLOKKBEBYGGELSE PÅ 3-5 ETASJER. Kontakt Nina Dæhli Harviken dersom du har en tomt som kvalifiserer disse kravene og ønsker en tomteprat med oss, på telefon: 909 96 276