Boligpartner

Flytter fra eldre bolig til moderne leilighet i Trehusene

Bli med på visning på byggeplass 5. april kl. 11.00

Etter over 30 år i det gamle huset på Rena, gleder Randi Furuheim (66) og Arild Karstensen (69) seg til et enklere liv i splitter ny leilighet i Trehusene fra BoligPartner.

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 11. mars 2024
Lesetid: ~11 min

-Det skal bli så godt å slippe å passe på huset hele tiden, sier Randi. Nå er det siste vinteren de bor i det trivelige, blå huset med den nesten tre mål store tomta. Til høsten venter et enklere liv for pensjonistparet.

De har nemlig kjøpt den midterste leiligheten på 78 kvadratmeter i tredje etasje i Trehusene på Rena.

Lavblokken, som totalt er på fire etasjer, bygges like ved siden av fabrikkpipa, rett sør for Rena sentrum. Her skal Randi og Arild bo trygt og godt med vannbåren varme i gulvene, stor balkong med utsikt til Glomma og ikke minst den herlige friheten av å ikke ha ansvar for alt fra oppussing og maling til gressklipping og snømåking.

Vil du vite mer om Trehusene på Rena?

Meld din interesse her så tar vi kontakt med deg med informasjon om ledige leiligheter og priser.

Bli med på byggeplassvisning 5. april kl. 11.00

Et hus fra 1900-tallet

Det har vært et fint liv i huset, som opprinnelig ble bygget på 1900-tallet. Siden den gangen har huset blitt bygd om og restaurert flere ganger. Hagen er stor og innholdsrik med beplantning, og en fin bekk som renner forbi på tomten. Ofte får de koselig besøk av nysgjerrige rådyr som lydløst titter frem og hilser på fra skogkanten. Men med et eldre hus og stor tomt, er det stadig noe som må fikses og vedlikeholdes.

-Vi vil gjerne bo i vår egen leilighet til «the bitter end» Så det skal bli godt å få mindre ting å forholde seg til, og kunne bo et sted hvor vi ikke trenger hjelp av andre for å fikse ting, sier Randi.

-Ja, også koster det mye å bo i et hus også. I tillegg skal det bli godt å slippe alt tungt arbeid, selv om jeg nok kommer til å klø veldig i fingrene etter å ha noe å gjøre i starten. Jeg får gå mange turer langs Glomma og rusle til sentrum, sier Arild.

Randi og Arild gleder seg til å slippe trapper når de flytter fra det gamle huset til ny leilighet i Trehusene på Rena. Randi og Arild gleder seg til å slippe trapper når de flytter fra det gamle huset til ny leilighet i Trehusene på Rena.

Les mer om leilighetene

Bli med på visning 5. april kl. 11.00 - meld interesse så tar vi kontakt med deg!

Forutsigbare bokostnader

I et eldre hus, vet man aldri helt hva som kan dukke opp. Kanskje må noen vinduer byttes, eller det blir en vannlekkasje på taket. Slike reparasjoner og vedlikeholdskostnader er både kostbare og uforutsigbare. I ny leilighet blir det enkelt å ha full oversikt over de månedlige bokostnadene.

-Vi skal betale fellesutgifter, og strøm. Den strømkostnaden blir nok ikke så høy i ny leilighet, forklarer Arild.  

For leiligheten til Randi og Arild er felleskostnadene stipulert til 5.158 kroner per måned. Her er da alt fra vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer, drift og vedlikehold av bygninger, forsikring på bygget, renovasjonsavgift, energiforbruk fellesarealer, grunnpakke kabel TV/internett samt á-konto fjernvarme til leiligheter og á-konto vann-/kloakkavgifter inkludert i kostnadene. 

Til våren skal huset legges ut for salg. Håpet er at det skal komme en ung familie som har lyst til å skape sitt liv i det fine hjemmet med den flotte hagen. 

-Vi håper vi får solgt huset til en god pris. Da skal vi klare oss veldig bra økonomisk med å bo i en vedlikeholdsfri og ny leilighet, slår Randi fast.

Arild gleder seg til å slippe ansvaret for snømåking når han flytter til ny leilighet i Trehusene. Arild gleder seg til å slippe ansvaret for snømåking når han flytter til ny leilighet i Trehusene.

Vil du vite mer om Trehusene på Rena?

Meld din interesse her så tar vi kontakt med deg med informasjon om ledige leiligheter og priser.

Bli med på visning 5. april kl. 11.00 - ta kontakt for påmelding!

Falt for Trehusene

Å flytte til leilighet var ikke noe som Randi og Arild hadde tenkt på så veldig lenge. Men da Trehusene fra BoligPartner lanserte sin lavblokk til salgs, ble pensjonistparet veldig nysgjerrige.

-Jeg falt egentlig for Trehusene med en gang. Jeg liker at blokken bygges i tre, og så synes jeg utseende på bygget er veldig fint, forteller Randi.

I tillegg liker de plasseringen rett ved fabrikkpipa. Her er det ingen bratte bakker og kort vei til sentrum samtidig som blokken ligger litt tilbaketrukket.

-Jeg hadde aldri flyttet til andre etasje i et eldre bygg midt i sentrum. Dette blir noe helt annet. Her er alt nytt og fra balkongen kan vi se langt nedover Glomma, forteller Arild.

EXT02 (1).jpg Illustrasjon av Trehusene på Rena. Her på midten i 3. etasje ligger leiligheten som Randi og Arild har kjøpt.

Gleder seg til lange ferier

Når man bor i et eldre hus med stor hage, er det ikke så enkelt å reise bort.

-Tenk nå kan vi reise fra leiligheten og være på hytta i flere uker sammenhengende, uten å tenke på at det skal klippes gress og vannes hjemme. Og på vinteren kan vi reise til Syden i to uker, når det er på det kaldeste her. Det gjør vi ikke nå, fordi vi ønsker å passe godt på huset slik at ikke vannet fryser mens vi er borte, forklarer Randi.  

I det gamle huset fyrer Arild mye med ved. Da er det kjekt å ha egen vedskål med masse ved. I det gamle huset fyrer Arild mye med ved. Da er det kjekt å ha egen vedskål med masse ved.
Randi_ved_trehusene_rena.jpg Det blir godt å slippe å bære inn ved for å holde varmen i hjemmet på vinteren. Her ser vi Randi som har hentet litt ved i vedskjulet.

Vinkvelder på verandaen

Randi og Arild er første par ut i venneflokken som flytter fra hus til leilighet. Nå håper de at flere kommer etter og kjøper leilighet i Trehusene når de ser hvor fint og lettvint alt er der.

-Både sønnen vår og vennene våre er positive og støtter oss i dette valget, sier Randi, som legger til at hun og Arild kjenner flere av de andre som også har kjøpt leilighet i Trehusene.

-Hvordan blir det å bo med naboene så tett på?

-Det er så koselig folk som har kjøpt leilighet der. Så vi bare gleder oss til å invitere til vinkveld på verandaen. Og dessuten regner jeg med at det er godt lydisolert mellom leilighetene, så det skal nok gå veldig bra, svarer Randi.

I tillegg føles det jo ekstra trygt også å bo med folk rundt seg.

-Hvis en av oss blir igjen alene, så er det noen der rett ved som man kan be inn på en kaffekopp. I stedet for å bli sittende igjen alene i et stort hus, sier Randi.

Første besøk på innsiden

Denne dagen får Randi og Arild muligheten til å oppleve Trehusene fra innsiden. Taket på blokken er tett, men det er ennå ikke kommet opp vegger innvendig i bygget. Spente går de forsiktig opp trappen til tredje etasje, der deres leilighet ligger.

-Se på den store verandaen, Arild. Og utsikten. Dette blir skikkelig fint, slår Randi fast. Arild er enig. Det føles godt å kikke ut gjennom de store stuevinduene.

-Så gøy å være på befaring i sin nye leilighet, slår Randi fast. Nå gleder de seg begge to til å følge tett med på byggingen videre. Det blir nok mange rusleturer forbi blokka, på gangstien langs Glomma, de kommende månedene.

Her blir det fint å bo, sier Randi. Arild er enig og kikker ut på den fine utsikten til Glomma fra stuevinduet i det som blir deres nye hjem fra høsten. Her blir det fint å bo, sier Randi. Arild er enig og kikker ut på den fine utsikten til Glomma fra stuevinduet i det som blir deres nye hjem fra høsten.

Se ledige leiligheter i Trehusene på Rena

Kunne du også tenkt deg et enklere liv i ny leilighet? Registrer deg her, så tar vi kontakt med deg for å presentere ledige leiligheter. Det er helt uforpliktende å kontakte oss.

Les mer om prosjektet her

Klikk deg videre og bli kjent med Trehusene på Rena.

Se her