Boligpartner
Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 22. november 2023
Lesetid: ~11 min

Derfor lønner det seg å bygge nytt hus

Lurer du på om du skal kjøpe en brukt bolig eller investere i noe som er helt nytt? Ta en kikk på disse 10 gode grunnene til å bygge et flunkende nytt hjem til deg og familien din.

Å bygge et nytt hus er alltid en verdifull investering. Da sikrer du deg en viktig trygghet, en høy bokvalitet og en herlig forutsigbarhet som kun et nytt hjem kan gi deg. Et hjem bygget etter dagens tekniske standard.

1. Bygg nytt hus og halver energibehovet i hjemmet

Med dagens høye strømpriser, kan du spare over 20.000 kroner i året ved å bo i et nytt hus sammenliknet med et tilsvarende hus bygd for 30 år siden.

Våre ingeniører har studert energibehovet et hus hadde hatt, hvis det ble bygget for 30 år siden. Videre har de sett på energibehovet i samme hus, bygd etter dagens tekniske forskrifter. Resultatene er slående. La oss ta vår bestselger, husmodellen Raumarheim, som et eksempel. Hvis dette huset hadde blitt bygd etter de tekniske forskriftene vi hadde for 30 år siden, ville det totale energibehovet ligget på 41.943 kWh. i året. Hvis man bygger Raumarheim i dag, etter gjeldende teknisk forskrift, er energibehovet på 20.242 kWh. Energibehovet er altså blitt mer enn halvert! Jo høyere snittprisen er per kWh, jo mer utgjør denne viktige besparingen! 

Les mer om dette her

2. Du kan tilpasse huset etter dine behov

Et ferdighus er ikke et ferdig hus. Gjennom våre snart 30 år i boligmarkedet har vi nok enda til gode å bygge to helt like eneboliger.

Vi tilpasser alle våre husmodeller slik at du får et hus som passer dine ønsker og behov. Kjøper du en brukt bolig, tar du over valgene de tidligere eierne har gjort før deg. Skal du endre planløsningen kan det ofte medføre litt mer jobb enn man tror på forhånd. Så bygg nytt hus nå og flytt inn i din egen boligdrøm!

Les mer her

3. Vi gir deg totalprisen på ditt nye hjem

Vi vet at du trenger å vite totalsummen for hele byggeprosjektet ditt. Før du bestemmer deg, gir vi deg alltid en økonomisk plan som inneholder alle elementene og kostnadene. Hos oss får du altså ikke kun prisen på huset, men en detaljert totaloversikt hvor alle utgiftsposter er inkludert.

En slik økonomisk oversikt gir deg en trygghet, og vår økonomiske plan er et viktig dokument for banken din. Her gis banken en verdifull innsikt i alle kostnader ved prosjektet, slik at alle parter unngår økonomiske overraskelser underveis i byggingen. 

Les mer her

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Eksteriør illustrasjon av husmodell Asti. Fasade i lyst tre med sorte vinduer og flott hage illustrert med spiseplass.

4. Du får 5 års reklamasjonsrett ved kjøp av ny bolig

Når du kjøper ny bolig er det bustadoppføringsloven som gjelder. Ved kjøp av brukt bolig gjelder avhendingslova som fra 1. januar 2022 fikk strengere regler når det gjelder informasjon og tilstand på boligen, i tillegg må man som kjøper være ekstra oppmerksom på innholdet i dokumentasjonen. Med ny bolig er det godt å vite at vi har det fulle reklamasjonsansvaret i fem år etter overtakelsen når du kjøper ferdig hus av oss.

5. Betal mindre i dokumentavgift

Ved kjøp av bruktbolig må du betale 2,5 prosent i dokumentavgift av hele kjøpesummen, mens ved å bygge nytt betaler du kun samme prosentandel av tomteprisen. Dette kan bety en besparelse i avgift på 50.000 – 100.000 kroner eller mer.

6. Du får et godt inneklima

Bygger du nytt hus med BoligPartner er du sikret et moderne balansert ventilasjonssystem.

Det bidrar til at dere får et godt inneklima med frisk og behagelig luft, samtidig som systemet gjenvinner cirka 80 prosent av varmen fra den brukte lufta.

Les mer her

7. Nytt hus gir deg et lunt hjem med brannsikker isolasjon

I dag er det et teknisk krav om 25 cm med isolasjon i yttervegger og 30-35 cm i tak. Hvis vi ser tilbake til 1950-tallet, var det helt andre krav som gjaldt. Den gangen var det i beste fall 5 cm isolasjon i veggene.

Utover 60-tallet fikk husene 10 cm isolasjon. På 70-80 tallet økte isolasjonsmengden slik at det vanligvis lå 15 cm isolasjon i vegger og 20 cm i tak. I BoligPartner benytter vi steinull fra ROCKWOOL som isolasjonsmateriale i våre hus. Dette bidrar til at du både sparer energi ved at isolasjonen opprettholder en optimal innetemperatur, den er svært brannsikker, vannavvisende, den absorberer lyd og kan resirkuleres.

Les mer her

8. Du slipper oppussing

Hvis du kjøper en brukt bolig starter flytteprosessen veldig ofte med at du ønsker å pusse opp litt for å sette ditt preg på hjemmet. Mange velger å male, sette inn nytt kjøkken og også oppgradere badet. Dette er både tidkrevende og kostbart. Når du kjøper nytt hus, slipper du alt dette. Da er alt nytt, og akkurat slik som du ønsker det.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Interiør av den åpne stue- og kjøkkenløsningen i den moderne husmodellen Troia med store vinduer og utgang til terrasse og hage.

9. Du slipper høye vedlikeholdskostnader

Med ny bolig trenger du ikke bruke penger på vedlikehold i mange år fremover. Ifølge Prognosesenteret vil du i løpet av fem år i snitt bruke 115.000 kroner til vedlikehold av en bruktbolig. Disse pengene kan du heller legge ekstra på budsjettet ditt og kjøpe en splitter ny bolig.

10. Våre boligkonsulenter gir deg råd og veiledning

Du er ikke alene når du bygger nytt hus med BoligPartner. Vi har bygget tusenvis av hjem til barnefamilier, til dere med aktive tenåringer i hus, til dere som ønsker å bygge nytt hus med utleie, til dere som synes at livet på ett plan er best, til dere med skrå tomter og selvfølgelig flate tomter. Vi i BoligPartner deler gjerne våre erfaringer med deg.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Bygge nytt hus? Her er de 10 mest vanlige spørsmålene vi får

Hva er det mest vanlig å lure på når man skal bygge nytt hus? Vi har spurt våre boligkonsulenter om hva kundene spør oftest om:

Se spørsmål og svar her

Hvilken husmodell er din favoritt?

Liker du den moderne stilen, funkishus, herskapelige hus eller passer det best for deg med et smart og praktisk hus på ett plan? Vi har husmodeller i ulike stilarter - og husk at alle våre ferdighus kan endres slik at de passer dine ønsker og behov.

Se alle våre husmodeller her