Boligpartner

Hytta - vårt andre hjem

De drømte om en moderne, lys og luftig hytte med høy standard og god plass til familie og venner. Med BoligPartner ble hyttedrømmen til virkelighet i snørike Trysilfjellet.

- Vi lever annerledes på hytta, sier Ole Grønvold. Han sitter rundt frokostbordet sammen med sine nærmeste. Skuldrene er lave - latteren sitter løst. Nattens snøfall har lagt seg som et fjærlett teppe over landskapet utenfor. Det meldes om nydelige forhold i alpinbakkene rett bak hytta. Helt perfekt!

Last ned gratis hyttekatalog

Last ned og les vår hyttekatalog med en gang. Her finner du masse inspirasjon, nye hyttemodeller og kundeintervjuer. Bestill katalogen gratis og les den på mobil, nettbrett eller PC/Mac

Hytta er familiens samlingssted

Hverdagene er hektiske for familien fra Skedsmokorset. Men så kommer helgene. 2 timer og 15 minutter etter at de forlater asfalten hjemme sitter de foran peisen i sin nybygde BoligPartner-hytte i vakre Trysilfjellet. Hytta er blitt akkurat slik de drømte om. Et samlingssted! Et sted hvor minner skapes - sammen med familie og gode venner. Tidligere brukte de mye penger på å leie hytte i feriene, slik er det ikke i dag.

- Nå er det enkelt å invitere med gjester til hytta vår. Her er alt tilrettelagt med til sammen 14 sengeplasser, 2 stuer og 2 bad, sier Ole.

- Og rett utenfor døra venter uteaktivitetene på oss, forteller Marianne Frilseth.

Se bildene fra familiens hyttedrøm

Lyst og luftig

I tett samarbeid med BoligPartner har de fått skreddersydd hytta akkurat slik de ønsket. Her er takhøyden nesten 5 meter på det høyeste i stua. I andre etasje er takhøyden 3.40 meter. Vinduene er mange og store. Det gir en unik kontakt med naturen utenfor samtidig som det flotte vinterlyset flommer fritt inn i hytta. Det var hyttemodellene Høgvarde og Storstuggu  som var utgangspunktet da drømmehytta skulle skapes.

- Vi har blant annet forlenget hytta Høgvarde med 1,10 meter. I tillegg fikk vi hevet takhøyden i andre etasje og sikret oss en enda bedre utnyttelse av hemsarealet, forklarer Ole.

- Det har vært mange valg å ta. Derfor har det vært veldig godt å få gode råd fra BoligPartner underveis. De har vært utrolig fleksible hele vegen, og hytteselger Atle Maurud forsto med en gang hva vi ønsket oss, forteller Marianne. 

En rask byggeprosess

Familien kjøpte hyttetomten av BoligPartner høsten 2015. Rett etter påske i 2016 startet gravingen på tomta. I slutten av august 2016 beiset de hytta utvendig før de overtok nøklene i desember - ni måneder etter at gravingen startet. BoligPartner benytter precut-metoden. Det betyr at materialene til våre hus og hytter tilpasses og kuttes i nøyaktig riktig lengder og dimensjoner inne i fabrikken. Deretter fraktes de skånsomt ut til byggeplass for rask og smertefri montering.

- Vi leide en ekstern takstmann til å følge byggeprosessen tett. Han er imponert over kvaliteten og hvor utrolig ryddig det var på tomten her under hele prosessen, forteller Ole som opplever BoligPartner er en solid og kvalitetsbevisst leverandør.

En smart investering

Familien er ikke i tvil om at deres drømmehytte i Trysil er en god investering - både med tanke på det sosiale, men også økonomisk.

- Det er ikke et dårlig tema å investere i en hytte på fjellet nå. Det er nesten ikke snø i byene på Østlandet lenger. For oss som er glad i vinteren betyr det mye å kunne reise hit til snøsikre Trysil, sier Ole.

Martin (7) synes også det er topp å tilbringe tid på hytta. Her er det bare å ta på alpinskiene utenfor hytteveggen og suse avgårde mot skiheisen. Helt perfekt for sjuåringen som elsker å kjøre raskt nedover skogsløypene ved alpinanlegget. Det er også god plass på hytta til å ha kamerater på besøk. Den nesten 30 kvadratmeter store tv-stua i andre etasje blir flittig brukt, og med fire sengeplasser på den romslige hemsen har barna sin egen sone i hytta.

- Denne hytta er blitt et livsstilkonsept, som hever livskvaliteten vår, slår Marianne og Ole fast.

Med gode råd til deg som vil bygge hytte

Marianne Frilseth og Ole Grønvold har lært mye av sin byggeprosess. Nå gir de deg noen smarte råd og tips på vegen. 

  • Visualiser deg dine behov tidlig i prosessen, og investér i det som gir deg ekstra verdi.
  • Tenk oppbevaringsplass fra første sekund, slik at du sikrer effektive løsninger.
  • Ta mål av møblene du vil ha på hytta. Da vet du nøyaktig hvor elektrikeren skal plassere stikkontaktene på veggen, og du unngår å få disse bak bena på sengene, kommoder etc.
  • Ikke gjør større investeringer enn at du har råd til å gjøre dem ferdig. Det du ikke fullfører med en gang, blir ikke gjort.
  • Den siste kronen du investerer, får du ekstra mye igjen for.
  • Stort bad og eget vaskerom er veldig smart å ha.
  • Har du mulighet til å heve takhøyden, får du en mer fleksibel hemsløsning.
  • Lytt til rådene du får av fagfolk, de vet hva de gjør.
Illustrasjon av hytte Nysetra

Hvordan vil du endre på hytta?

Liker du en hyttemodell, men synes at den er for liten? Eller kanskje den er for stor og dyr? Trenger du flere soverom eller savner du en badstue i hytta?

Kanskje du ønsker at denne hytta bygges i en helt annen stilart? Når du bygger ny hytte med BoligPartner er det enkelt å skreddersy en hyttemodell slik at den passer akkurat de ønskene og behovene du har.

Snakk med oss om hva du ser etter i en ny hytte, så hjelper vi deg med å finne rett modell som enkelt kan tilpasses og endres slik at du får en hytte som både er innenfor ditt økonomiske budsjett og som passer inn på tomten du skal bygge på.

Les mer om dette her