Boligpartner

Første påske i solveggen på hytta

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 18. mars 2024
Lesetid: ~10 min

DSC00795-kopi.jpg

Sola varmer i kinnene og det er lunt og koselig i hytteveggen. -Vi er veldig stolte og fornøyde over at denne hytta er vår. Nå skal vi bare nyte dagene og kose oss, forteller Kaja og Martin Schwencke.

Det knitrer fra bålpanna. Rundt hyttehjørnet høres de glade stemmene til barna Sander (10) og Jonas (7) som herjer i snøen. Vi er på koselig hyttebesøk hos familien Schwencke. Her på denne flotte utsiktstomten i Skirvedalen nyter de fridagene sine i en nybygd hytte fra BoligPartner.

-Det er en så deilig følelse å komme opp på hytta. Her har vi fri, og alt er på stell, forteller Martin (42).

-Ja, vi er veldig stolte og fornøyde. Først og fremst over at vi får det til økonomisk, og at denne hytta er vår egen, fortsetter Kaja. 

Snøsikkert hytteområde

Nå skal de kose seg med fine skiturer i fjellet og masse lek i snøen. For her i Skirvedalen er det skikkelig vinter. Det er ganske så annerledes fra hjemme i Sande, hvor vinterdagene ofte består av snøslaps og is.

-Barna blir så mye mer kreative her på hytta og de finner alltid på noe gøy i snøen. Det er veldig koselig, forteller Martin.

I tillegg til masse tid ute i påskesola, gleder familien seg til spilling, baking, god mat og hyggelige familiekvelder inne i hytta.

DSC00832-kopi.jpg

Lite strømforbruk på hytta

Hyttemodellen heter Ro 2 . Dette er en av BoligPartner sine prisgunstige og arealeffektive hyttemodeller på 86 kvadratmeter. Ro-hyttene kan bygges både med eller uten hems. Les mer om Ro-hyttene i Tur-serien her.

Familien Schwencke valgte å bygge med full hems, slik at de har tre gode soverom på hovedplanet samt to ekstra barnerom og TV-stue på hemsen. Det er varmekabler i alle gulv i første etasje og en rentbrennende peisovn i stua. På hemsen er det ingen varmekilder.

-Hvordan har strømforbruket vært på hytta deres gjennom denne første vinteren?

-Det er klart at vi var litt bekymret når strømprisene ble så høye, men det har gått veldig fint. Vi bruker faktisk mindre strøm på hytta når vi er her, enn når hytta står tom, forteller Kaja.

DSC01582-kopi.jpg

Hun forklarer at når de reiser fra hytta setter de varmekablene i gulvene på cirka 6 grader. Dette for å ha en frostsikker hytte. Når de er på hytta, skrur de nesten av varmekablene helt. Hytta er rett og slett så lun og godt isolert at peisovnen alene gir nok varme. Selv om de bruker en del varmtvann og strøm ellers på hytta, er det oppvarmingen som trekker flest kWt.

-Vi fyrer opp litt på morgenen, og da holder det seg så varmt og godt her. Det tar litt tid før varmen går opp til hemsen, men siden vi oppholder oss mest i stua og på kjøkkenet er ikke det noe problem, forklarer Martin 

-Ja, strømforbruket er ganske så utrolig. Derfor bekymrer vi oss absolutt ikke for å bruke hytta masse, sier Kaja, som legger til at på solrike dager kjenner de også godt at sola varmer inn gjennom vinduene 

Se bildegalleri av den flotte hytta

En trygg og effektiv byggeprosess

I utgangspunktet var Kaja og Martin på jakt etter en brukt hytte. Men under pandemien ble budrundene så heftige, at de fant ut at de kunne klare å bygge en helt ny hytte, for cirka lik pris som en brukt hytte.

Da BoligPartner Sande la ut et nytt hytteområde i Skirvedalen, var de raske til å ta kontakt. Dermed fikk de muligheten til å velge først blant de ledige tomtene. Resultatet ble denne tomten, hvor de både har utsikt til herlige fjelltopper og vannet - som kun ligger 100 meter unna hytta.

De signerte kontrakten med BoligPartner i mai 2021. Samme høst ble grunnmuren støpt og i januar 2022 startet byggingen. Allerede seks måneder etterpå sto hytta klar til bruk.

DSC01064-kopi.jpg

-Vi takker Rikke og Daniel hos BoligPartner Sande for at de alltid har gitt oss raske og gode svar på alle spørsmålene vi har hatt. I tillegg må vi få skryte av snekkeren Marius Løsnæss. Han er rett og slett den mest ryddige og effektive snekkeren vi har møtt. Det var så rent og fint her under byggingen at man nesten kunne spist middag av gulvene i hytta, forteller Kaja.

-Ja, vi er skikkelig imponerte. Dette er en snekker som er opptatt av detaljer. Når byggeplassen er så ryddig, blir man veldig trygg på at alt går bra med hytteprosjektet, legger Martin til. Han er elektriker og har selv utført alt det elektriske arbeidet i hytta.

-Vi har hatt dyktige og lokale folk i alle ledd gjennom byggeprosessen. Graveren vår så at vi ikke hadde planlagt hytta på den beste plassen på tomten. Derfor ringte han til oss og anbefalte at vi la hytta litt høyere i terrenget og lenger ut. Det er vi veldig glade for i dag. Så selv om det da ble en ekstra søknadsrunde til kommunen, ble resultatet utrolig mye bedre, forteller Martin takknemlig.

Positivt med tilvalgsmuligheter

For Kaja og Martin har det vært viktig at BoligPartner åpner opp for at man selv kan gjøre egne tilvalg og justeringer på alle hyttemodeller.

-Kaja har vært veldig flink til å gjøre tilvalg. Så vi har endret på alt fra kjøkken, innvendig panel, gulv og baderomsinnredning forteller Martin. 

-Ja, og det er utrolig fint at det ikke kostet oss noe ekstra å velge svarte dører, lister og karmer i stedet for standardfargen, sier Kaja. 

DSC01541-kopi.jpg

En festet tomt

Hytta til Kaja og Martin ligger på en festet tomt. Det betyr at de ikke selv eier tomten, men leier den av grunneier. I utgangspunktet var de litt skeptiske til hvordan dette ville bli. 

-Vi var litt usikre på dette i forkant, men disse grunneierne våre er bare helt supre. De er veldig fine å forholde seg til og det er alltid ny-brøytet når vi kommer opp hit på hytta, forteller Martin. Hvis de ønsker, har de også muligheten til å kjøpe ut tomten innen noen år.

DSC01190-kopi.jpg

Last ned gratis hyttekatalog

Last ned og les vår hyttekatalog med en gang. Her finner du masse inspirasjon, nye hyttemodeller og kundeintervjuer. Bestill katalogen gratis og les den på mobil, nettbrett eller PC/Mac

Store vinduer fra gulv til møne inviterer naturen inn både på hoved- og loftsplan i denne hytte som heter Bringbu.

Les alt om våre hytter

Lyst til å vite mer om det å bygge ny hytte med BoligPartner?

Klikk deg videre her