Boligpartner

Stjerneklare netter med uendelig takhøyde

Din egen oase midt i byen? Løftet opp fra bakkens kjas og mas. Luftig med utsikt og egen ”skyline”. Takterrassen innbyr til lange kvelder som kan nytes med gode venner og familie – eller helt alene om du vil. Gode samtaler, hyggelige stunder og verdifull stillhet – du finner det på takterrassen.

En takterrasse byr på optimal utnyttelse av plass ved at du tar i bruk ”dødt” areal som i utgangspunktet kun er avsatt til tak. Derfor er takterrassen et populært innslag i verdens mange storbyer. Her finner du versjoner av ulike størrelser og de benyttes både som rekreasjon og som kjøkkenhager. Felles er at de gir en ekstra dimensjon til bybildet. 

I Norge er takterrassen blitt et populært innslag – både i byene og utenfor de store bysentra. De byr på ekstra plassutnyttelse, de gir huset noe ekstra, og de gir deg mer frihet og muligheter.

Vi merker stadig større etterspørsel etter takterrasser på husene våre. Folk ønsker å utnytte plassen optimalt, og dette blir spesielt viktig i områder som fortettes. Men også der det allerede er god plass ser vi at stadig flere ønsker seg en takterrasse. En takterrasse løfter deg opp fra bakken og gir deg frihet fra omkringliggende forstyrrelser, sier Agnete Berger Øvrebekk, arkitekt i BoligPartner.

Mange av husene til BoligPartner kommer med takterrasse som standard. Eksempler på dette er SavoiaAmarone og Mira. Mira har ikke bare én, men to takterrasser. De dekker til sammen 115 kvm og gir boligen det lille ekstra. Her har du dine egne oaser - på toppen av verden.

Den delvis overbyggede terrasseløsningen på husmodellen Savoia gir deg et uterom som kan brukes store deler av året, og er selvsagt det perfekte stedet å nyte varme sommerdager. Herfra har du utsyn i hele tre himmelretninger.

Historisk tilbakeblikk

Mange forbinder takterrassen med moderne og funkisinspirerte hus, men takterrassen er et fenomen som har eksistert i tusenvis av år. Takterrasser med frodige hager fantes i oldtidas Mesopotamia hundrevis av år før Kristus, Romerriket, Babylon og andre store dynastier. Historier beretter om det som av enkelte refereres til som et av oldtidas syv underverker: ”Babylons hengende hager” – en av verdens mest berømte og myteomspunnede hager. Ifølge antagelser var dette en enorm samling av takterrasser og hager. Det finnes likevel ingen konkrete beviser på eksistensen av disse hagene. Men det er enkelt å tenke seg til frodige og gedigne hager med all verdens eksotiske vekster høyt hevet over resten av sivilisasjonen. 

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?