Halvor Bakke bygger hytte DEL 4

Hytta til Halvor Bakke er ferdig! Bli med på hyttebesøk, se de nydelige detaljene og les hva Halvor selv er aller mest fornøyd med i sin nybygde drømmehytte fra Leng-serien.

Her lader Halvor batteriene sine

Å sitte her ute, under tak, foran utepeisen er noe av det beste Halvor Bakke vet. For med så mange hektiske hverdager, er det ingenting som føles bedre enn noen rolige dager på sin egen nybygde BoligPartner-hytte. 

-Å være her på hytta er så godt og avslappende. For meg er det en barnslig kribling i hele kroppen over at jeg har fått min egen hytte som jeg har skapt selv sammen med BoligPartner. For å være ærlig, må jeg si at jeg er både rørt og drita stolt av denne hytta, forteller Halvor Bakke.

Klikk her for å lese mer om hytteserien Lengt- som Halvor har utviklet sammen med BoligPartner.

Magiske timer på uteplassen

Hyttemodellen til Halvor heter Nue. Den er bygget på Turufjell av BoligPartner sin erfarne forhandler Bygg Team på Gol.  Les flere reportasjer om selve byggeprosessen her.

Hytta Nue er 84 kvadratmeter stor, har to rause soverom på hovedplanet og ekstra tv-stue samt en suite på loftsplanet. Les mer om hyttemodellen her.  

Selv er Halvor aller mest fornøyd med den overbygde uteplassen på hytta. Her ute kan han sitte, uansett vær, og bare nyte øyeblikket mens han kjenner varmen fra utepeisen.

-Jeg er opptatt av å være ute, uavhengig av været. Denne flotte utepeisen bruker jeg hver eneste gang jeg er på hytta, og det er bare helt nydelig, beskriver Halvor. 

Se film her

Se filmen hvor Halvor Bakke viser frem og forteller om drømmehytta si, Nue, på Turufjell.

Rause soverom i Nue-hytta

Videre er han også stolt av romløsningen i hytta med sine rause og deilige soverom.

-Jeg ville ikke lage en familiehytte med maks antall sengeplasser. Det skal være plass til alle i hytta og man skal sove godt, slår Halvor fast.

Derfor har Nue fått to store soverom (16 kvm og 10 kvm) på hovedplanet, samt ekstra soverom på loftsplanet.

En hytte med særpreg

Hytteserien Lengt består av fire hyttemodeller som alle skiller seg godt fra de klassiske, tradisjonelle hyttene. Inspirasjonen har Halvor Bakke hentet fra sine mange utenlandsreiser. Ved å kombinere dette med gammel norsk byggeskikk, er det skapt noe nytt og unikt med denne hytteserien. 

Felles for alle de fire hyttemodellene er at du ønskes velkommen til hytta med en sval som er et overbygd inngangsparti. 

Hyggelig med en sval i inngangspartiet til hytta, og en stalldør som kan åpnes på denne måten. Foto: Ragnar Hartvig. 

For å ivareta utsikt og utsyn, har alle hyttene fått flere tofløya vinduer som du kan åpne helt opp som dører. Rundt vinduer og dører er det skodder og fra den åpne kjøkken- og stueløsningen er det store skyvedører slik at du kan åpne opp og viske ut skillet mellom inne og ute. 

Disse vinduene kan åpnes som dører slik at det blir helt åpent mellom spisestuen og uteplassen. Foto: Ragnar Hartvig. 

Over halve arealet av hyttene er det hems og i hyttenes sosiale sone med åpne kjøkken- og stueløsning er det åpen himling slik at du nesten får en katedralfølelse når du kommer inn hit. 

Nydelig og luftig inne i Nue-hytta til Halvor Bakke. Foto: Ragnar Hartvig

Hytta er en hybrid av Long Island med The Hamptons og Lexington som møter country- og låvestilen fra landsbygda i USA pakket inn i en fornorsket utgave, Sitat Halvor Bakke.

Last ned gratis digital hyttekatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Se de flotte rommene

Halvor Bakke har med seg mye erfaring etter å ha pusset opp rundt 70 forskjellige hytter gjennom TV-serien Eventyrlig oppussing. Nå skulle han for aller første gang bygge en helt ny hytte. Det ble en spennende reise hvor skisser, plantegninger og illustrasjoner skulle forvandles til en ekte drømmehytte. 

-Det er deilig å bygge nytt. Da slipper du å ta hensyn til de valgene som andre har gjort før deg, forteller Halvor.

Så nye løsninger i loftetasjen

Selv om alle rommene var nøye planlagt på forhånd, oppdaget Halvor nye spennende løsninger underveis i byggingen.

-Rommet på loftet ble mye større enn jeg hadde sett for meg. I samarbeid med Bygg Team valgte vi derfor å dele inn arealet litt annerledes. Dermed fikk vi en egen tv-stue her oppe, en ekstra bod, et gjestetoalett, en arbeidsplass og ikke minst et lunt og herlig soverom med utsikt, forklarer Halvor.

Nå er soverommet på loftet en nydelig suite med synlige takbjelker som er lyssatt for å sikre en luftig romfølelse. Dette er da en kundetilpasset planløsning, som er innenfor reguleringsbestemmelsene på Turufjell. 

Loftstuen i hytta til Halvor. 

Soverom på loftet i hytta til Halvor. Dette er en kundetilpasset takløsning, og innenfor reguleringsbestemmelsene for området. Foto: Ragnar Hartvig. 

En rask og ryddig byggeprosess

Halvor Bakke er svært imponert over samarbeidet med forhandler Bygg Team. 

Halvor Bakke og daglig leder for Bygg Team på Gol, Per-Egil Rese. 

-Byggeprosessen startet ved påsketider og allerede før høstferien var vi inne. Det imponerer meg, i tillegg til at byggeplassen var ryddig og fin hele veien, roser Halvor Bakke. 

-Ja, alt sammen gikk jo veldig fint, sier Per-Egil, som takker Halvor Bakke for en åpen og fin kommunikasjon gjennom hele prosessen.

Vil inspirere deg

Nå håper Halvor Bakke at drømmehytta Nue på Turufjell vil inspirerer deg til å ta noen utradisjonelle valg.

I hans hytte er det dempa jordtoner som gjelder. Her har han tatt utgangspunkt i hvor hytta ligger, for så å ta naturen, fargene og stemningen utenfor med inn i hytta. 

-Mange tror at mørke farger gjør et rom mindre, men det stemmer ikke. Det blir heller lunere og kanskje mer eksklusivt, forklarer Halvor.

-Hva er ditt beste tips for å skape en personlig stil i en nybygd hytte?

-Du må ha med noe som har levd før, noe som kan fortelle en historie. Det kan være et møbel, speil, bøker eller noe annet som betyr noe for deg. Her i min hytte har jeg gamle fjøler på veggene, og gamle bærplukkere fremme. I tillegg må du vise frem hvem som bor i hytta. Bruk bilder og fortell hvem dere er, det er et godt tips, svarer han.

Lengt Hyttekatalog

Bestill Lengt-katalogen fra Halvor Bakke

Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Les alt om byggeprosessen til Halvor Bakke