Boligpartner

Vinkelhus: Eneboliger som gir deg ly for vinden og privat uteplass

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 18. april 2024
Lesetid: ~15 min

Hva er de største fordelene med å bygge et vinkelhus? Og hvilke vinkelhus fra BoligPartner er mest populære? Les vår artikkel. Her får du mange gode svar, tips og inspirasjon.

Definisjon av vinkelhus

Vinkelhus er hus med planform som en vinkel, vanligvis en rett vinkel; det vil si 90 grader. Vinklene på huset bryter med det tradisjonelle firkantede huset, og gir spennende muligheter for å skape private uteplasser i ly for vinden.

( Kilde : Store, norske leksikon)

Vinkelhus på ett plan

Mange av BoligPartner sine mest solgte vinkelhus er på ett plan. Felles for disse husene er ofte at deler av hovedstuen er tegnet ut i en vinkel, gjerne i 90 grader. Dette skaper en spennende planløsning inne hvor man får naturlige soner mellom kjøkken og stue - selv om det er en åpen løsning i dette sosiale rommet.

Fra stua er det naturlig å kunne gå ut til uteplassen, som da får to vegger. Her inne er det ekstra lunt og stille, samtidig som vinkelen på huset ofte bidrar til mindre innsyn til uteplassen. Dermed får man et perfekt sted å sitte, selv om vinden blåser og du har naboer tett på.

Her viser vi deg tre av våre populære vinkelhus på ett plan. Klikk deg gjerne inn på husene for å se planløsninger og detaljer.

Asti er et moderne hus i vinkel som gjør at du får en uteplass godt skjermet for vinden.

Asti : Et spennende vinkelhus i moderne stil. Huset er på ett plan med et bruksareal på 105 kvm. Her er det tre soverom, ett bad samt et en ekstra WC.

Aksheim er et hus i vinkel, med alt samlet på ett plan, her vist med en hyggelig solkrok.

Aksheim: Populære Aksheim har alt på én flate og forener et klassisk ytre med en arealeffektiv planløsning. Et perfekt valg for deg som vil ha et hus uten trapper. Bruksareal er 106 kvm.

Borgheim er et vinkelhus i en etasje som her presenteres med hvit farge og mørk takstein. Huset er plassert på en flat tomt.

Borgheim: Er et vinkelhus med to lune uteplasser. Totalt bruksareal er 122 kvm, og huset har tre soverom og ett bad. I tillegg har huset eget vaskerom med dør ut samt en ekstra WC.

Asti er et av våre ferdighus på cirka 100 kvm.

Bestill gratis huskatalog - les mer om våre vinkelhus

Vinden blåser, da er det vint å bo i et vinkelhus med lune uteplasser

Vinkelhus i værutsatte områder

Er det mye vind i området hvor du ønsker å bygge hus? Eller er det slik at det er svært åpent rundt tomten din, slik at vinden lett finner veien frem til huset? Mye vind gjør at det kan bli kjølig å sitte i ro på uteplassen, selv om sola skinner. Da er det ofte lurt å skape en lun uteplass som gir deg både skjerming mot vindkastene samt sikrer mindre innsyn fra omgivelsene rundt.

Et vinkelhus er ekstra fint å bygge, hvis du vil sikre deg lun uteplass. Ta gjerne en prat med oss om mulighetene for å bygge vinkelhus på tomten din. Vi kan bli med ut på tomten for å gi gode råd om hvilke husmodeller som passer best.

Kontakt oss

Herskapelige vinkelhus

Synes du vinkelhus er spennende og liker den herskapelige stilen best? I BoligPartner har vi flere vinkelhus i vår herskapelige serie. Vi ønsker å presentere modellene Herregaard og Lundegaard . Begge disse vinkelhusene er i en etasje.

Stilfulle Herregaard har tre soverom, bad, baskerom, boder og et åpent kjøkken- og stueareal på hele 84 kvm. Det er her arkitektene har tegnet inn vinkelen på huset. Takutstikket gjør at du får en overbygget uteplass der i hjørnet - helt perfekt for både vindfulle dager eller når du ønsker litt skygge fra den varme solen.

Vinkelhuset Lundegaard er vårt store, herskapelige hus på hele 340 kvm. Alt er samlet på ett plan, med både tre soverom, tre bad, vaskerom og flotte sosiale soner. Huset har også dobbeltgarasje. Vinklene på huset skaper to lune uteplasser, på begge sider av huset.

Klikk deg inn på husene og studer planløsningen og fasadeskissene. Her ser du godt hvorfor disse to herskapelige drømmehjemmene er vinkelhus.

Les mer om våre vinkelhus

Vinkelhuset Gjendebu tilfredsstiller Husbanken sine lånekrav til bolig. Her vist med lys brun kledning og sorte vinduer. Illustrert i en frodig hage med to barn som leker med hageslange.

Vinkelhus med loft

Vår Gjendebu er et godt eksempel på et klassisk vinkelhus over halvannet etasje. Huset er spesielt populært hos barnefamilier, og spesielt er det de fem soverommene som gjør at huset passer mange store familier. To av soverommene er i husets første etasje, mens de tre siste er på loftsplanet. Totalt er det to bad i huset og eget vaskerom - helt supert.

Utstikket på huset gir fine vinkler slik at du får to gode uteplasser på begge side. Den ene uteplassen er plassert utenfor kjøkkenet og den andre på motsatt side i nærheten av vaskerommet. Veldig praktisk, hvis du for eksempel ønsker å tørke klær utendørs.

Les gjerne mer om Gjendebu her.

Vinkelhus som fritidshus

Er du på jakt etter et fint vinkelhus som du kan bygge som et fritidshus? Alle våre vinkelhus kan brukes som hytte, og vi har også hyttemodeller som kan være aktuelle for deg.

Ta for eksempel en kikk på vår moderne hytte som heter Åtte Glass . Dette er en vinkelhytte som passer fint inn på mange hyttetomter. Mange av våre kunder har bygget denne vinkelhytta på sjønære tomter - hvor det ofte er både vind og litt røft vær.

Åtte Glass kan bygges på flere måter. Her ser du hytta illustrert med et anneks som sammen med hoveddelen skaper denne fine vinkelen. Hvilke rom du ønsker å plassere i de ulike hyttedelene bestemmer du helt selv. Uansett skaper vinkelen på hytta en lun og flott uteplass - uansett hvordan tomten din er.

Åtte Glass 2020 - hovedplan-kopi.jpg

Moderne vinkelhus

Har du kikket nærmere på vårt moderne hus Vinci ? Dette er et populært vinkelhus i et klassisk uttrykk med i en moderne stil. Huset inneholder mange av de elementene som våre kunder er på jakt etter:

  • Vinkelhus med utgang til flere uteplasser
  • Fire soverom
  • Tre bad
  • Voksensone med soverom, walk-in closet og bad
  • Egen TV-stue i loftetasjen

Ta gjerne en kikk på planløsningen til dette vinkelhuset , slik at du ser alle de smarte løsningene.

Vinci: De de fine uteplassene du får i husets vinkel - både i første og andre etasje. De store vinduene gir det moderne uttrykket som mange av våre kunder ønsker seg.

Vinkelhuset Vinci planløsning 1. etasje

Her ser du planløsningen i første etasje til vinkelhuset Vinci. Se hvordan alle de smarte vinklene gir spennende uteplasser. Her på dette huset er det hele fem utganger til uteplasser i forbindelse med en vinkel på huset.

Vinkelhuset Garda på flat tomt. Med saltak, sort kledning og veranda med glassrekkverk. Her illustrert i et hagemijø med plantekasser, utemøbler og en barnefamilie.
Fano er et moderne funkishus med spennende vinkler som her er plassert på en flott tomt nede ved vannet.
Moderne funkishus med carport integrert - se vår illustrasjon av husmodell Savoia
Vinkelhus i herskapelig drakt
Illustrasjonsbilde av et Funkishus med garasje, Treviso (vinkelhus) fra BoligPartner er bygget med integrert garasje, boligen har og egen hybel som kan brukes til utleie, noe som gjør huset til et funkishus med utleie.

Vinkelhus med garasje

Mange av våre kunder ønsker gjerne at sitt nye hus skal ha en garasje eller carport integrert i huskroppen. Det er mange grunner til dette. Noen ganger er tomten for liten til at det er plass til en selvstendig garasje. Andre ganger handler det om å få på plass en praktisk parkerinsplass til bilen, samtidig som huset bygges. Med egen garasje i huset eller en carport som henger sammen med boligen, får du alt på plass - fra første stund.

Vi har flere vinkelhus med garasje eller carport. Ta en kikk på Garda, Fano , Lundegaard , Treviso og Savoia.

Fano er et moderne funkishus med spennende vinkler som her er plassert på en flott tomt nede ved vannet.

Vinkelhus i funkis-stil

Et vinkelhus trenger ikke å være et tradisjonelt hus på ett plan. Vi har flere funkishus i BoligPartner som også har spennende vinkler som skaper gode planløsninger og fine uteplasser.

Her trekker vi frem Fano . Et funkishus med fire soverom og tre bad. Kanskje nettopp dette huset passer godt til dine behov og ønsker? Dette er et hus som skiller seg ut, og som rommer mye av det en familie ønsker seg. I tillegg til fire soverom, tre bad, vaskerom, åpen stue- og kjøkkenløsning og egen tv-stue - har Fano også garasje.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Kveldsillustrasjon som viser den åpne kjøkken- og stueløsnigen i husmodellen Berga. Her er det store vinduer og døren til uteplassen står åpen.

Se alle våre hus

Klikk deg videre til vår samleside med oversikt over alle våre husmodeller.

Klikk her