Boligpartner

Lune labber med vannbåren varme

Når du bygger nytt hus velger du deg et oppvarmingssystem for minst 30-40 år fremover i tid. Vi forstår veldig godt at mange av våre kunder ønsker vannbåren varme, som alltid sikrer en jevn varme i huset og bidra til et behagelig og godt inneklima.

Vannbåren varme er vann som varmes opp av en varmekilde og som sirkulerer gjennom varmerør i gulvet. Rommene i huset varmes opp ved at gulvet avgir varme, noe som gir jevn temperatur og økt komfort. Temperaturen styrer du med tradisjonelle romtermostater, eller via et sentralt varmestyringssystem. Dermed kan du stille inn temperaturen slik du ønsker for hvert rom – som gir deg økt boligkomfort samt et lavt energibruk.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Lek på gulvet

Barna i familien vil også sette stor pris på lune, varme gulv. Her kan man løpe rundt barbeint selv om det er en kald vinterdag. For lune gulv er helt perfekte å krabbe og leke på. For firbeinte familiemedlemmer er vannbåren varme i gulvene også ekstra populært. Slik varme i gulvene gir nemlig lune labber garanti. Vannbåren varme er også et godt alternativ hvis noen i familien har allergier, astma eller er sensitiv for støv i luften. Gulvvarme hindrer transport av støv, og gir derfor et rent og godt inneklima.

Barbein_barn_ga.jpeg

Illustrasjonsfoto

Slik fungerer det

Mange av våre kunder velger å støpe varmerørene ned i gulvet under parkett, fliser eller gulvbelegg. Det vannbårne systemet fungerer sammen med ulike fornybare varmekilder, som for eksempel luft-til-vann-varmepumpe eller væske-til-vann-varmepumpe. Et slikt vannbårent varmeanlegg har lukkede rørsløyfer og vannet har et lavt trykk. Når vannet har gått igjennom gulvrørene, sirkuleres det tilbake til varmepumpen og varmes opp på nytt. Det er altså det samme vannet som går i sløyfe gjennom varmerørene. Risikoen for lekkasjer skal være helt minimal med et riktig montert anlegg utført av rørlegger.

Skjult varmeanlegg

Et vannbårent varmeanlegg gjør at du slipper å montere for eksempel panelovner i rommene. Oppvarmingssystemet ligger skjult ned i gulvet, slik at du kan møblere rommet akkurat slik du ønsker. Vannbårent varmesystem kan også være med på å øke markedsverdien på huset ditt ved et evt. salg.

Illustrasjon av kjøkkenet i vår herskapelige Holmgaard Illustrasjon av kjøkkenet i vår herskapelige Holmgaard
Ny huskatalog med 54 husmodeller, reportasjer, nyheter og inspirasjon.

Bestill ny huskatalog gratis

Bestill vår splitter nye huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Velg selv om du ønsker huskatalogen kun digitalt eller digitalt pluss tilsendt i posten.

Lune hjem med et sunt inneklima

Velger du å bygge nytt hus med BoligPartner er du garantert et lunt hjem med høy komfort, jevn innetemperatur, et friskt inneklima samtidig som du får lave utgifter til oppvarming.

Få gode tips her