Boligpartner

Vi bygger lune hjem med brannsikker isolasjon

Visste du at isolasjonen i ditt nye BoligPartner-hus både sparer energi ved å opprettholde en optimal innetemperatur, er svært brannsikker, vannavvisende, absorberer lyd og kan resirkuleres?

I BoligPartner benytter vi steinull fra ROCKWOOL som isolasjonsmateriale i våre hus. Det er nasjonale byggeforskrifter som regulerer hvor mye isolasjon som skal benyttes i nybygg. I dag er det et teknisk krav om 25 cm med isolasjon i yttervegger og 30-35 cm i tak. Hvis vi ser tilbake til 1950-tallet, var det helt andre krav som gjaldt. Den gangen var det i beste fall 5 cm isolasjon i veggene. Utover 60-tallet fikk husene 10 cm isolasjon. På 70-80 tallet økte isolasjonsmengden slik at det vanligvis lå 15 cm isolasjon i vegger og 20 cm i tak.

Med lite isolasjon i yttervegger og på loft, er det vanskelig å få til en jevn og god innetemperatur. Energiforbruket blir høyt for å få huset varmt. Selv om det blir god temperatur ved ovnen, er det likevel kaldt ellers i rommet, langs gulv og yttervegger. I tillegg vil man i eldre hus kjenne en kald trekk fra de gamle vinduene, samtidig som varmen inne forsvinner ut via vinduene. BoligPartner sine hus leveres med 3 lags energiglass fra Norgesvinduet , som sammen med den høye isolasjonsgraden i vegger, tak og gulv bidrar til å redusere dette varmetapet i huset ditt.

For med dagens 25 cm med isolasjon i alle yttervegger, sikres huseierne et lunt hjem med en optimal innetemperatur. Energiforbruket blir mye lavere i et nytt hus enn i et eldre hus som er bygd etter datidens isolasjonskrav. Et lavere energiforbruk, gir også lavere kostnader til oppvarming. I tillegg er det lettere å regulere innetemperaturen. Du kan for eksempel selv velge å ha det kaldt på soverommet, men varmt i sosiale soner som stue og kjøkken. I BoligPartner har vi gjennomarbeidede standarder for hvordan våre boliger skal bygges. Vi bruker anerkjente norske og nordiske leverandører og alle våre hus isoleres med steinull levert fra ROCKWOOL.

Landheim eksteriør oxi 2017 original.jpg

Illustrasjon av vår husmodell Landheim fra vår Nostalgi-serie.

Et stort miljøløft

ROCKWOOL tar sine ambisjoner om å være mest mulig bærekraftige på alvor. Derfor har de investert over 350 millioner kroner i utvikling av ny teknologi som bidrar til å redusere både CO2-utslipp og avfall i ROCKWOOL sin steinullfabrikk i Moss.

- Å smelte stein for å produsere steinull krever mye energi. Til dette har vi benyttet koks. Nå har vi utviklet en helt ny type smelteovn som går på grønn elektrisitet. Dette nye anlegget reduserer det direkte CO2-utspippet med 80 prosent, og reduserer eget avfall til deponi med opptil 95 prosent. I tillegg gir det store muligheter for resirkulering av steinull til ny produksjon, forteller markedssjef Torkel Wæringsaasen.

Torkel.jpg

Torkel Wæringsaasen, markedssjef i ROCKWOOL. Foto: ROCKWOOL.

ROCKWOOL sin store miljøinvestering blir lagt merke til. I 2019 vant de Næringslivets klimapris for utviklingen av sitt nye fabrikkanlegg, som har planlagt åpning i november 2020. Prisen deles ut av miljøorganisasjonen Zero hvert år.

- Vi har tatt et kvantesprang og fabrikken i Moss er først ut. På sikt skal dette tas ut videre til ROCKWOOL sine fabrikkanlegg i andre deler av verden, forteller han. Vi ønsker å utnytte den energikilden som passer best ut fra lokale forhold. I enkelte markeder vil klimanøytral biogass være mest fornuftig, i andre vil strøm produsert fra fornybare energikilder være mer fornuftig.  Allerede fra 1. januar 2020 vil vi gjennomføre denne endringen på våre fabrikker i Danmark, forklarer ROCKWOOL. 

ROCKWOOL sin fabrikk i Moss.jpeg

Dette bildet er tatt i fabrikken til ROCKWOOL i Moss. Foto: ROCKWOOL.

Kjetil Dyreng er logistikkdirektør i BoligPartner. Han er stolt over det store miljøløftet ROCKWOOL har investert i.

- Det er viktig for oss at våre leverandører har et sterkt miljøfokus, sier Dyreng som er svært glad for at alle BoligPartner sine kunder fra og med desember 2020 vil få levert isolasjon fra det nye og oppgraderte fabrikkanlegget til ROCKWOOL i Moss.

BoligPartner har landets største fagmiljø innen trehusbygging og en stor teknisk avdeling som hele tiden optimaliserer bygg ut ifra siste regelverk og tekniske forskrifter. Dette gjør at du som kunde slipper å bekymre deg for slike ting. Vi tar ansvar for at du får vinduer med 3 lags energiglass og den isolasjonsgraden som du skal ha i ditt nye hus. Du skal bare tenke på hvordan du vil ha boligen, så skal vi hjelpe deg med resten.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Lune hjem med et sunt inneklima

Les mer om hvordan BoligPartner bygger lune hjem.

Klikk deg videre her