Boligpartner

Moderne løsninger gir et sunt inneklima

Bygger du nytt hus med BoligPartner er du sikret et moderne balansert ventilasjonssystem. Det bidrar til at dere får et godt inneklima med frisk og behagelig luft, samtidig som systemet gjenvinner cirka 80 prosent av varmen fra den brukte lufta.

For alle hus fra BoligPartner bygges med et balansert ventilasjonssystem med høyeffektiv varmegjenvinning. Dette betyr at systemet sørger for å tilføre riktig mengde luft som er filtrert, renset og forvarmet, for så å trekke ut samme mengde «oppbrukt» og dårlig inneluft. Den friske luften tilføres i stue og soverom via ventiler i himlingen. Den gamle luften fjernes via ventiler i bad, vaskerom og bod. Anlegget bytter ut luften i huset ditt flere ganger om dagen. Venter du mange gjester, kan du stille inn systemet ditt i «party-modus» og luften vil skiftes ut enda hyppigere enn ved normal drift.

Nøkkelen for å oppnå et godt innemiljø

BoligPartner benytter Systemair som leverandør for ventilasjonssystem i våre hus.

Å sikre god luftkvalitet i hjemmet, er nøkkelen for å oppnå et godt innemiljø. I tillegg sørger ventilasjon for å fjerne fukt, slik at mugg og soppskader unngås.

Asle Lien Halvorsen er fagleder boligventilasjon hos Systemair. Han mener god luftkvalitet gir god livskvalitet.

Asle Lien Halvorsen, fagleder boligventilasjon hos Systemair. Foto: Privat.

- Vi oppholder oss mesteparten av tiden innendørs, og veldig mye i vårt eget hus. Riktig boligventilasjon sørger for at du får et hjem med god luftkvalitet, slik at luften oppleves som frisk og behagelig og ikke bidrar til helseproblemer.

- Ventilasjonsanlegget fjerner 10-15 liter vann per døgn fra en vanlig familiebolig. Dette er fukt fra personer, rengjøring, dusjing, matlaging, planter og så videre. Dersom denne fuktigheten ikke ventileres ut, vil det kunne medføre alvorlige fuktskader, sier Asle.

Slik fungerer et balansert ventilasjonssystem

Balansert ventilasjon krever to kanalsystemer. Et som forsyner rommene med frisk, oppvarmet luft, og et som trekker ut brukt inneluft. Frisk luft hentes inn fra et luftinntak, forvarmes og sendes ut i ventilasjonskanaler og inn i rommene via ventiler. På vei ut passerer den brukte, varme luften en varmegjenvinner, som sørger for å overføre denne energien til den nye, friske luften. Systemet gjenvinner cirka 80 prosent av varmen fra brukt luft. Dermed reduseres energibruken i huset ditt, og dette sparer deg for unødvendige kostnader til oppvarming av huset. Du har hele tiden kontroll på tilførsel av riktig temperert frisk luft, noe som gir dere et sunt og godt inneklima. 

systemair_anlegg.jpeg

På dette vaskerommet ser du til venstre det tekniske utstyret for sentralstøvsugeren (den svarte beholderen). Til høyre i bildet er anlegget for balansert ventilasjonssystem (den hvite viften) Foto: Systemair.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Fordeler med sentralstøvsuger

Alle våre hus leveres også med sentralstøvsuger fra Systemair. En sentralstøvsuger transporterer alle støvpartikler gjennom et eget rørsystem i veggene som er tilsluttet sentralstøvsugeren. Støvet samles i en egen støvbeholder med en stor støvsugerpose, mens avkastluften føres ut av huset. Med en slik løsning slipper du at støv blir liggende og vrimle i lufta innendørs.

-Når du bruker en sentralstøvsuger, vil avkastluften føres ut av huset gjennom skjulte rør. Dette gjør at ingen farlige partikler tilbakeføres til rommet, noe som kan være tilfellet med en vanlig støvsuger. I tillegg er et sentralstøvsugersystem meget stillegående, som også gjøre rengjøringen mer behagelig, forteller Asle Lien Halvorsen hos Systemair.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?