Boligpartner
Husmodellen Adria er et drømmehus. Her vises huset fra en vinkel som gjør at man kan se inngangspartiet. Huset har saltak og det er også plassert en garasje på tomten.

Moderne hus med skråtak

Last ned gratis huskatalog

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 22. februar 2024
Lesetid: ~9 min

Våre mest solgte moderne hus med skråtak

Vi har mange moderne hus med skråtak. Her viser vi deg våre fire mest populære moderne hus og ser nærmere på hvilke type skråtak de har.

Prato: Er et komplett moderne hus med saltak som kan plasseres på små tomter. Huset har unik arkitektur og smarte løsninger. Her er det fire soverom og to bad.

Moderne drømmehus med stilrene detaljer. Vår Matera blir lagt merke til.

Matera: Er et av våre største moderne hus med skråtak. Taket på denne modellen heter pulttak. Huset har en stilren eleganse og smarte soner skapt for både store og små.

Aragona: Aragona er en familievennlig og innholdsrikt moderne hus med skråtak. Takformen heter pulttak. Totalt har huset et bruksareal på 173 kvm og inneholder blant annet fire soverom og to bad.

Asti er et moderne hus i vinkel som gjør at du får en uteplass godt skjermet for vinden.

Asti: Er et moderne hus med skråtak. Takformen her heter saltak og huset er et såkalt vinkelhus som skaper en lun sone ute. Asti har alt samlet på ett plan og et bruksareal på 105 kvm.

Fordeler med nytt moderne hus med skråtak

Det er mange fordeler med å velge et skrå tak på ditt nye moderne hus. En av de viktigste er avrenningen av vann og snø. Skråtak er derfor den mest tradisjonelle takformen for nordisk klima og er en meget robust taktype hvor vann og snø ledes bort fra taket på en naturlig måte.

I tillegg gir skråtaket et estetisk utseende som passer godt med mange ulike byggestiler. I BoligPartner sin huskatalog finner du derfor mange ulike hus med skråtak, ente du liker den klassiske stilen, et herskapelig uttrykk eller et moderne hus.

Les gjerne mer om alle fordelene du får ved å velge å bygge et helt nytt hus vs. å kjøpe en eldre bolig. Klikk deg videre her.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Se foto av våre kunders moderne hus med skrå tak

Saltak er det mest vanlige skråtaket

I Norge er det saltak som er det mest populære taket på eneboliger. Taket består at to flater som møtes i vinkel. Ofte vil disse to takflatene være like store, men unntak finnes. Saltaket er både praktisk og enkelt og egner seg godt for norske forhold med mye snø på vinterstid. Taket er også godt egnet for montering av solcelleanlegg.

Pulttak gir et moderne uttrykk

Hus med pulttak har en flate og denne flaten står skrått og heller i en av husets retninger. Historisk sett er det mange som forbinder pulttak med mindre bygninger som for eksempel en utedo eller et vedskjul. I dag benyttes pulttak på også større bygninger og er blitt veldig populært på moderne hus med skåtak.

Jeg vil vite mer om moderne hus med skråtak

Vi svarer gjerne på alle dine spørsmål om å bygge nytt moderne hus med skråtak. Fyll ut skjemaet under, så tar en av våre boligkonsulenter raskt kontakt med deg for en uforpliktende prat.

Solceller på moderne hus med skråtak

Både saltak og pulttak er begge to godt egnet til montering av solcelle-anlegg. Her får du en god og ren takflate som gjør det enkelt å plassere mange solcelleplater.

Ifølge Enova kan du motta inntil 32.500 kroner i støtte for å installere solcelleanlegg på huset ditt. De skriver følgende:

Solcelleanlegg egner seg godt for deg som:

  • Ønsker å produsere egen strøm.
  • Kan etablere en plusskundeavtale (tilknytnings- og nettleieavtale) med ditt nettselskap.
  • Har en strømleverandør som vil kjøpe strømmen du produserer og ikke bruker selv. 
  • Har en bolig med fasade som egner seg godt for solceller. 
  • Er interessert i å ta i bruk ny, grønn teknologi.

BoligPartner har en avtale med Onninen om leveranse av solcelleanlegg. Ønsker du å vite mer om dette, er det bare å ta kontakt med oss.

Husmodellen Futuro, her illustrert med sort trekledning og staffasje i lys brun burmateak. Solceller på taket og bil som står til lading utenfor. Husmodellen Futuro, her illustrert med sort trekledning og staffasje i lys brun burmateak. Solceller på taket og bil som står til lading utenfor.
Interiørillustrasjon av stuen i 1. etasje i husmodellen Adria. Vegger og tak er malt i behagelige fargetoner og det er brukt eikespiler på deler av veggen. Skyvedører ut til uteplassen står åpne.

Se alle våre moderne hus

Klikk deg videre inn til vår samleside om moderne hus fra BoligPartner. Her finner du masse god informasjon og inspirasjon.

Les mer her