Boligpartner

Halvrundt vindu i herskapelig hus

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 08. april 2024
Lesetid: ~7 min

Legg merke til det flotte halvrunde vinduet i flere av våre herskapelige hus. En vakker detalj som du gjerne finner igjen hvis du studerer eldre, storslotte villaer.

Det setter "prikken over i-en" og gir virkelig de herskapelige husene med valmtak en ekstra nydelig detalj. Vi snakker om et halvrundt vindu som du gjerne ser som et dekorelement på toppen i gavltrekanten i flere av våre mest majestetiske hus.

Last ned gratis huskatalog

Bestill vår huskatalog og les mer om våre herskapelige hus med flotte detaljer. Du får tilgang til katalogen med en gang og kan lese den på mobil eller PC/Mac

Halvrundt vindu - et signaturelement

Et halvrundt vindu er et av signaturelementene du finner i flere av våre herskapelige hus. Det betyr at våre arkitekter benytter et halvrundt vindu som en signatur som går igjen og blir et fellestrekk ved flere av disse storslotte husmodellene. Noen av våre herskapelige hus har et rundt vindu plassert godt synlig i fasaden, mens andre har dette populære halvrunde vinduet.

Hus med halvrundt vindu

Her ser du våre herskapelige hus som har et halvrundt vindu i fasaden sin. Noen av modellene har det halvrunde vinduet plassert på hagesiden, andre har vinduet plassert over inngangspartiet. Klikk deg gjerne inn på det huset du liker best, for å se nærmere på fasadeskissene som viser plasseringen av det halvrunde vinduet.

Halvrundt vindu sett fra innsiden i et av våre kunders herskapelige hjem.

Halvrundt vindu - sett fra innsiden

Plasseringen av det halvrunde vinduet avgjør om det kun blir en visuell detalj som vises fra utsiden, eller om vinduet også får en effekt i hjemmet fra innsiden. Her ser du et foto av et soverom i et majestetisk hus levert fra BoligPartner. I dette hjemmet har kundene gjort egne tilpasninger og skapt akkurat det herskapelige hjemmet de ønsket seg.

Her kan du se effekten det halvrunde vinduet gir når det plasseres på denne måten. En nydelig detalj som vises godt i fasaden på utsiden, men som samtidig skaper en wow-opplevelse på innsiden i dette soverommet.

Halvrunde vinduer - med mange ulike navn

At disse halvrunde vinduene er populære hos alle som elsker det herskapelige stiluttrykket er helt sikkert. Men måten vinduene beskrives på varierer veldig. Her ser du noen av de mest vanlige betegnelsene på dette vakre dekorelementet.

  • Halvrundt vindu
  • Buevindu
  • Lunette vindu
  • Sitronvindu
  • Vindu i vifteform
  • Halvmånevindu

Alle disse ordene er synonymer og ingen av dem er feil. I BoligPartner kaller vi dette signaturelementet for et sitronformet vindu. Som standard leveres vinduet vinduet frostet med enlags glass og fabrikkgrunnet i farge hvit.

Halvrundt vindu i blåtimen

Se så flott dette herskapelige huset er. Huset er tilpasset etter kundens ønsker og her er det tatt utgangspunkt i BoligPartner sin modell Sagatun.

Sagatun er et herskapelig hus som er inspirert av den gamle direktørboligen og har fått navnet sitt fra et fasjonabelt villastrøk i Hamar. Dette er en staselig og høyreist villa på 237 kvadratmeter – en drømmebolig av de sjeldne.

Som du ser, har kundene her valgt å bevare det halvrunde vinduet som du ser vises som et flott dekorelement i fasaden. Vakkert, ikke sant?

Snakk med oss om halvrundt vindu

Du er alltid velkommen til å ta en uforpliktende prat med oss. Klikk på knappen, så tar vi raskt kontakt med deg.

Store ferdighus - dette er vårt største hus Ladegaard

Se alle våre herskapelige hus

Klikk deg gjerne videre og se alle våre herskapelige hus med lekre detaljer som oser av eleganse.

Gå videre her