Boligpartner
Eksteriør-illustrasjon av herskapelige Holmgaard

Drømmehuset er sannsynligvis nærmere enn du tror

Å bygge hus er noe de fleste kun gjør én gang. Men en markedsundersøkelse viser at mange kvier seg for å starte prosjektet i frykt over at økonomien ikke strekker til huset de ønsker seg. Slik kan du forene drømmen og realiteten, og ende med drømmehuset ...

Undersøkelsen som ble utført av Norstat viser at forskjellen mellom hva folk tror de har råd til, og hva de faktisk har råd til, er stor. Det kan spekuleres i hvorfor det er slik, men markedssjef i BoligPartner, Geir Thomassen, har en teori:

– Folk tror at bygging av et nytt hus er for dyrt, at det er veldig vanskelig å finne tomt og at det hele er en veldig kronglete og tidkrevende prosess. Men faktum er at de færreste vet hva som gjør boligbygging dyrt, og ikke.

Nytt hus på en eller to etasjer?

Når du skal bygge ditt nye hjem er det viktig at du velger både bolig og husleverandør med omhu. Med mer enn 20 års fartstid som norsk boligbygger og 6300 boligdrømmer realisert, kan BoligPartner også hjelpe deg med å få drømmehjemmet.

Geir Thomassen – markedssjef i BoligPartner

– Våre boligkonsulenter er gode rådgivere og kan hjelpe deg med å få huset nøyaktig slik du ønsker. Vi får noen rammevilkår å forholde oss til når det gjelder behov, og så må vi selvfølgelig få en avklaring på hvor mye du kan bruke på huset. Deretter hjelper vi deg med å lage en god økonomisk plan som vi følger under hele prosessen, forteller Geir.

I tillegg til økonomispørsmålet, viser markedsundersøkelsen også at mange tror det er dyrere å bygge hus med to etasjer.

– Realismehusene våre er hus på ett plan. I og med at det er snakk om én etasje tror folk at det er billigere. Da er det viktig å huske at det ligger andre ting til grunn for prisen, og at det nødvendigvis ikke er så mye dyrere å bygge i høyden, sier Geir.

Dette er husene folk drømmer om

– I grove trekk ser vi at kvinner ønsker seg en mer romantisk stil og hvite hus, og heller mot hustypene Nostalgi og Herskapelig. Menn derimot, foretrekker funkishus med rette linjer og en mer moderne stil, forklarer Geir.

Men når dere er to om det, gjelder det å finne den gylne middelvei. En av bestselgerne til BoligPartner er Raumarheim.

– Raumarheim er både et praktisk og kostnadseffektivt hus med god plassutnyttelse. Med fem soverom i utgangspunktet, har man gode muligheter til å tilpasse det akkurat slik man trenger det, sier Geir.

Blant de ulike målgruppene er det overraskende homogent hva begge kjønn ønsker at et hus skal inneholde, som fire soverom, walk-in closet og vaskerom med egen inngang. Undersøkelsen viser også at det er et klart ønske om å prioritere kjøkken og bad fremfor de andre rommene i huset.

– Kjøkkenet har alltid vært det viktigste rommet og derfor ønsker de fleste å oppgradere. Når det kommer til bad ser vi at folk vil ha både dusj og badekar. Den nye trenden er “personlig spa” – et fristed hvor man kan slappe av, forteller Geir.

I en travel hverdag er det jo ikke rart at man ønsker å kunne trekke seg litt unna og ta ekstra godt vare på seg selv. Hvis du ønsker spa i ditt nye hus er det selvsagt noe BoligPartner hjelper deg med.

Bestill huskatalogen fra BoligPartner og la modellene være utgangspunktet for boligdrømmen din, før du tilpasser den nettopp deg og dine behov.  

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?