Boligpartner

Bygge tomannsbolig som ferdighus

Mange av våre kunder ønsker å bo i en tomannsbolig. BoligPartner har tomannsboliger i ulike størrelser, stilarter og prisklasser. Vi bygger gjerne våre tomannsboliger som ferdighus.

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 03. januar 2024
Lesetid: ~13 min

Tomannsbolig definisjon

Lurer du på hva en tomannsbolig er? Her er definisjonen:

Tomannsbolig en type bolighus bygd sammenhengende som en enebolig, men med to separate boenheter slik at to familier kan bo under samme tak.

Så forskjellen på en enebolig og tomannsbolig, er at i en tomannsbolig er det to likeverdige boenheter, mens i en enebolig er det kun en boenhet.

Se våre tomannsboliger her

Her ser du oversikten over våre tomannsboliger, som alle kan bygges som ferdighus.

Ylva og Andreas i ny tomannsbolig Ylva Ruud Fayen og Andreas Omenås

Møt kundene som stortrives i ny tomannsbolig

Ylva (24) og Andreas (25) drømte om å kunne kjøpe seg en helt ny bolig sammen. Nå har de klart målet og stortrives i ny tomannsbolig fra BoligPartner. Her er alt nytt og moderne med lave strømkostnader. De slipper også å bruke fritiden sin til oppussing og vedlikehold.

Les hele reportasjen her

Fordeler og ulemper med å bygge tomannsbolig

Det er mange fordeler med å bygge en tomannsbolig, men det kan også være noen ulemper. Her kan du lese mer om dette.

Tomannsbolig fordeler

  • Det er ofte rimeligere å kjøpe en enhet i en tomannsbolig sammenliknet med en enebolig i samme område.
  • Ofte kan mange av kostnadene deles på de to enhetene. Dette kan for eksempel være kostnader knyttet til vedlikehold av tak eller investeringer i oppvarmingsløsninger.
  • I en tomannsbolig er det ofte større plass enn i en leilighet. I tillegg får du ofte tilgang til en egen uteplass i en tomannsbolig. I en leilighet kan det være at du får egen balkong, men ikke hagetomt.
  • Det er trygt å ha en nabo - vegg i vegg. Dere kan samarbeide om for eksempel klipping av plen og måking av snø. På den måten slipper du å gjøre dette arbeidet like ofte som hvis du bor i en enebolig.

Tomannsboliger ulemper

  • Når du bor i en tomannsbolig, får du naboen vegg i vegg. Dette er ofte en fordel, men det betyr at du kan få mindre privatliv enn om du bor i en enebolig. Siden du deler vegg med naboen din, kan dette medføre at du lettere hører lyder fra den andre boligen enn om du bor i en enebolig.
  • Det kan være en ulempe hvis naboen i tomannsboligen har en helt annen smak enn deg. Dette gjelder for eksempel i valg av farge på huset eller vedlikeholdsønsker for tomten og boligene. Har dere veldig ulikt syn og smak på dette, vil det kunne påvirke helhetsinntrykket av huset.
  • Når man bor i en tomannsbolig, må du regne med litt koordinering med naboen. Ofte går dette helt fint, men noen ganger det det oppleves som noe utfordrende hvis dere har ulikt syn på hvordan ting skal løses.
Stue med åpen verandadør og kvinne som står på verandaen og ser på kveldshimmelen. Fra tomannsboligen Breim. Stue med åpen verandadør og kvinne som står på verandaen og ser på kveldshimmelen. Fra tomannsboligen Breim.
Miljøbilde av flere tomannsboliger av modellen Linde. Fra fellesområder med plen og parkeringsplass med en person gående mot en av boligene. Linde er en vertikaldelt tomannsbolig hvor leilighetene er på 111 kvadratmeter, har tre soverom, et bad og innvendig bod.

Vertikaldelt tomannsbolig

En vertikaldelt tomannsbolig vil si at huset deles av en felles vegg. Hvis for eksempel tomannsboligen er i to etasjer, så har begge enhetene både 1. etasje og 2. etasje - slik at huset deles på midten med den felles veggen.

Stor tomannsbolig

Det er mange fordeler med å bo i en tomannsbolig. Du får ofte større boareal enn om du bor i en leilighet. I tillegg er det vanligvis rimeligere å kjøpe en del av en tomannsbolig enn det er å kjøpe en enebolig.

Hvis du bygger tomannsbolig sammen med noen du kjenner, kan dere begge to få mange fordeler. Her kan dere dele på alt fra tomtekostnader, grunnarbeider til vedlikeholdskostnader. Kanskje kan dere også dele på oppgaver som snømåking og gressklipping?

Hvis man bygger tomannsbolig sammen med venner eller familie, får man en nabo som man kjenner godt. Det gir et trygt naboskap. Mange synes det er godt å vite at noen passer på huset når man selv er bortreist.

Tomannsboligen Breim her plassert på en skrå tomt. Huset har underetasje og  hovedetasje og vises med pulttak og fasadekledning i to nyanser av jordfarger. Tomannsboligen Breim her plassert på en skrå tomt. Huset har underetasje og hovedetasje og vises med pulttak og fasadekledning i to nyanser av jordfarger.

Små tomannsboliger

Er du interessert i små tomannsboliger? Ta en kikk på våre små tomannsboliger, Tellus og Neptun.

Tellus er en tradisjonell og fin tomannsbolig på ett plan. Her får du en god og effektiv planløsning som passer for mange. Leilighetene på 78 kvm inneholder en åpen kjøkken- og stueløsning. Her er vinduene store, noe som gir mye lys og en fin kontakt med naturen utenfor. Leilighetene har en fleksibel løsning som gjør at du kan velge om det er to eller tre soverom som passer best for deg. Her får du også en koselig uteplass, som er noe tilbaketrukket. Det gjør at du får en lun fin uteplass, med mindre innsyn. 

Tomannsboligen Tellus med saltak og grå kledning med brytningsfarge i brunt. Grønn plen, hagemøbler og to barn som sparker fotball. Tomannsboligen Tellus med saltak og grå kledning med brytningsfarge i brunt. Grønn plen, hagemøbler og to barn som sparker fotball.

I Neptun har hver boenhet et boareal på 79 kvm, og inneholder tre soverom. Leilighetene har en lun og fin sosial sone med åpen kjøkken- og stueløsning på nær 30 kvm. Herfra er det utgang til uteplassen utenfor. 

Tomannsboligen Neptun (HK 2-1) med grønn plen og heller rundt. Boligen har pulttak og er her vist med kledning i grå og beige farge samt hvite rammer i vinduer og terrassedører. Tomannsboligen Neptun (HK 2-1) med grønn plen og heller rundt. Boligen har pulttak og er her vist med kledning i grå og beige farge samt hvite rammer i vinduer og terrassedører.

Bygge tomannsbolig som ferdighus på egen tomt

Eier du en stor tomt? Kanskje det kan være aktuelt for deg å skille ut deler av tomten for å utvikle denne videre. En mulighet er å bygge en ny tomannsbolig på den ekstra tomten, for deretter å selge de to enhetene i boligen. Lurer du på om din tomt kan egne seg til et slikt prosjekt? Våre erfarne boligkonsulenter er alltid klare til å svare deg på dine spørsmål. Vi blir gjerne også med ut på befaring for å se nærmere på tomten din.

Ønsker du tips og råd fra oss - ta kontakt med vårt kontor nærmest der du ønsker å bygge. Du finner oversikten over våre kontorer her

Hvor vil du kjøpe tomt og bygge hus? Her ser vi et illustrasjonsbilde hvor boliggater, tomter og hus vises - sett ovenfra. Hvor vil du kjøpe tomt og bygge hus? Her ser vi et illustrasjonsbilde hvor boliggater, tomter og hus vises - sett ovenfra.

Pris på tomannsbolig ferdighus

Vi har ikke priser på tomannsboliger på nettsiden vår. Men hvis du ønsker å vite mer om hva det koster å bygge en tomannsbolig, er det bare å ta kontakt med våre boligkonsulenter. BoligPartner har salgskontorer mange steder i landet.

Du kan også se priser på tomannsboliger som vi allerede har ute for salgs. Det er bare å klikke videre inn på "Til salgs" så får du se alle våre boligfelt hvor det er mange tomannsboliger ute for salg. Her kan du også se prisene på de ulike tomannsboligene.

Du finner hele oversikten her

Tomannsbolig for skrå tomt

I BoligPartner har vi tomannsboliger for både flate og skrå tomter. Her viser vi deg et bildegalleri fra vår tomannsbolig Breim. Denne er tilpasset en skrå tomt.

Horisontaldelt tomannsbolig

En horisontal tomannsbolig betyr at tomannsboligen deles av en etasjeskiller. Det betyr at en av leilighetene er i første etasje, mens den andre er i andre etasje.

Moderne tomannsboliger som ferdighus

BoligPartner har tomannsboliger som ferdighus - tilpasset mange ulike tomter. Mange av våre kunder ønsker seg en moderne tomannsbolig. I tillegg til det moderne uttrykket, har vi også klassiske tomannsboliger og tomannsboliger i herskapelig stil i vårt ferdighussortiment.  

Stemningsbilde fra tomannsboligen Trive. Dempet belysning og perspektiv mot spisestue- og stuemøbler og fargerik kveldshimmel utenfor vinduene.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Tomannsbolig og regler

Lurer du på hvilke regler som gjelder når man skal bygge ny tomannsbolig? Bare ta kontakt med vårt salgskontor nærmest der du ønsker å bygge, så får du gode råd og veiledning.