Boligpartner

Ylva (24) og Andreas (25) stortrives i ny tomannsbolig

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 18. desember 2023
Lesetid: ~10 min
Ylva og Andreas i ny tomannsbolig Ylva og Andreas i ny tomannsbolig

Drømmen var å kunne spare opp nok egenkapital til å kjøpe en helt ny bolig sammen. Nå storkoser de seg i ny tomannsbolig med masse plass og moderne løsninger.

-Når man setter seg et mål og vil klare det, så får man det til, sier Ylva Ruud Fayen.

Klart sparemål

Å leie bolig ble for dyrt, synes Ylva og Andreas Omenås. Så etter ett år på leiemarkedet, benyttet de muligheten til å flytte hjem til Andreas sine foreldre slik at det ble enklere å spare opp nok egenkapital. 

-Vi var veldig heldige og fikk bo i tre år hjemme på gården til Andreas sine foreldre mens vi begge to var i full jobb. Da er det enkelt å spare masse penger. Dermed klarte vi å kjøpe ny bolig sammen, uten kausjonist, forteller Ylva.

Ylva Ruud Fayen er glad de klarte å spare opp nok egenkapital til å kjøpe en helt ny tomannsbolig. Ylva Ruud Fayen er glad de klarte å spare opp nok egenkapital til å kjøpe en helt ny tomannsbolig.

Bestill gratis huskatalog og se alle våre boliger

Ønsket ny bolig

Begge to ønsket nemlig å kjøpe noe som er helt nytt, uten behov for oppussing. Et sted hvor de kunne flytte rett inn og hvor ingen har bodd før dem. I møte med banken fikk de også nyttig informasjon om fordelene med å velge ny bolig.

-Vi visste ikke at det er så stor forskjell på hva du må betale i dokumentavgift når du kjøper en brukt bolig sammenliknet med en ny bolig. Så vi sparte mye penger på den avgiften, og kunne dermed få mer i boliglån, forteller Ylva. 

Reglene for dokumentavgift

Ved kjøp av en bruktbolig må du betale 2,5 prosent i dokumentavgift av hele kjøpesummen, mens ved å kjøpe nytt betaler du kun samme prosentandel av tomteprisen. Dette kan bety en besparelse i avgift på 50.000 – 100.000 kroner eller mer.

I tillegg synes Ylva og Andreas at det er trygt å vite at de har 5 års reklamasjonsrett med ny bolig.

-Foreldrene våre støttet oss veldig i vårt ønske om å kjøpe en helt ny bolig. Så vi er veldig glade for at vi valgte å gjøre det nå, i stedet for å måtte pusse opp en eldre bolig, sier Andreas.

Se bildegalleri av tomannsboligen til Ylva og Andreas

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Hører ikke naboen i tomannsboligen

Nå er det gått snart ett år siden Ylva og Andreas flyttet inn i sin nye tomannsbolig på Neskollen levert av BoligPartner Romerike. Boligen, som er en variant av modellen Pan , har et bruksareal på 103 kvm og er i to etasjer. Her er det tre gode soverom i første etasje, pluss et stort bad. I andre etasje finner du en luftig sosial sone med åpen kjøkkenløsning, spisestue og TV-stue. Fra kjøkkenet er det dør ut til uteplass med kveldssol, mens det fra stua er utgang til en romslig balkong hvor morgensolen kommer tidlig. Det er også en romslig WC i andre etasje, samt en praktisk bod.

-Vi tenker ikke over at vi bor i en tomannsbolig. Det føles som vi bor helt for oss selv og vi hører ingenting til naboen vår, forteller Ylva.

Inngangspartiene er plassert på hver sin side av bygget, så det er kun innkjøringen til boligen som er felles. 

-Det er fint å bo slik med en nabo tett på, fordi vi hjelper hverandre og deler på for eksempel snømåkingen. Plenen på baksiden fikset vi felles med naboen og delte på kostnadene, forteller Ylva. 

Tomannsboligen Pan med pulttak og brun, tofarget kledning. Barn leker på plenen og utemøbler står på plattinger i 1. etasje og balkonger i 2. etasje.

Har jeg råd til å kjøpe nytt hus?

Klikk på knappen og fyll ut skjemaet under. Så kan vi gi deg mer informasjon om priser, byggekostnader og ledige tomter.

Lite strøm til oppvarming

Ylva og Andreas har kun en panelovn i hele boligen. Den er plassert inne på WC-en i 2. etasje. Ellers har de varmekabler i gangen nede og på badet. I stua oppe har de kun vedovn.

-Vi har fjernet alt av panelovner ellers. De trenger vi ikke. Det blir fort varmt nok her på vinteren når vi fyrer litt i ovnen. Så strømkostnadene her er overkommelige, slår Andreas fast.

Blir boende i mange år

Planen nå er å bli boende i tomannsboligen i mange år fremover. Her er det god plass og paret er veldig godt fornøyde med planløsningen. 

-Jeg synes at arealet utnyttes veldig bra her. Så vi trives godt med romløsningen, forteller Andreas.

-Jeg liker aller best at kjøkkenet og stua er i 2. etasje. Det er jo mange naboer rundt oss, men når man er her oppe føler man seg skjermet likevel. I tillegg er det godt å slippe å ha soverom her i 2. etasje om sommeren, fordi da er det helt klart kjøligere nede enn her oppe, avslutter Ylva. 

Ny bolig til salgs nær deg

Har du også lyst til å kjøpe nybygget bolig fra BoligPartner? Vi tar gjerne kontakt med deg for en uforpliktende prat om mulighetene i området du ønsker å bo.

Tomannsboligen Charon på ett plan med saltak, mørkgrå kledning og hvite omramminger. Kveldshimmel, to trestoler og levende bål i hagen.

Fordeler og ulemper med tomannsboliger

Klikk deg videre til vår side om tomannsboliger fra BoligPartner. Her kan du lese mer om hva du bør tenke på hvis du også har lyst til å kjøpe ny tomannsbolig.

Få gode råd her