Når julefreden senker seg

Lysene er tent og bordet er dekket. Den gode stillheten senker seg og fyller hele huset med lykke og behagelig ro. Julefreden er kommet.

Utenfor de store vinduene smiler de snødekte fjellene mot sola. Majestetisk strekker de seg i været - høyere og høyere opp. Om et par timer kommer et lunt desembermørke og legger seg som et teppe over toppene. Inne i stua stråler lyset fra flammene i peisen. Så fredfullt.

- For oss handler julen om å roe helt ned. Ikke stresse rundt, men bare kjenne på den gode følelsen, forteller Marianne Jevnaker.

Flott utsikt fra uteplassen hvor de snødekte fjellene hilser på desembersola.

Første jul i nytt hus

For aller første gang skal familien på fire feire jul i nytt hus i Årdal. Lenge har de tenkt, fundert og planlagt hvordan de skal pynte til jul i sin fantastiske Milano fra Quadra-serien til BoligPartner.

- I år har det vært litt spesielt fordi hele familien har vært så engasjerte. Alle har hatt sine meninger om hvordan det skulle pyntes og stelles istand til jul, forteller Marianne.

- Vi kommer helt sikkert til å kjøpe litt ny julepynt hvert år. Dette er vår aller første jul her, så da må man bare prøve seg frem litt. Kanskje kommer juletreet vårt til å stå et helt annet sted neste jul. Vi får se, smiler Marianne.

Dekket og klar til juleselskap. 

Julemoro på kjøkkenet

Inne på det moderne kjøkkenet står døtrene Maren (18) og Anna (15) og gjør finpussen på årets pepperkakehus. Denne gangen har de rett og slett laget et pepperkakehus lik sitt eget Milano-hus. Vrient, men kjempegøy. Forsiktig kommer glasuren på plass rundt de mange, store vinduene. 

Det unike designet i Quadra-serien preges av glass, store flater og rene linjer. Her er det vinduer med massivt lysinnslipp, glassrekkverk, åpne romløsninger og god takhøyde. Sammen skaper dette en helt spesiell romfølelse som bare må oppleves. 

En Milano som kan spises - det er desemberlykke det 

Fredfull feiring

Marianne er så glad i disse rolige juledagene. Dager hvor man har ekstra god tid til å være sammen. Med fantastiske turmulighetene rett utenfor husveggene, ligger alt til rette for å skape fine naturopplevelser med dem du er glad i.

Med de store vinduene ønskes dagslyset og naturen utenfor inn i det herlige kjøkkenet. 

Bruk god tid på dine valg

Sammen med mannen Endre Grønnsberg Asperheim er Marianne veldig glad for at de brukte god tid på husplanleggingen. Resultatet ble et moderne funkishus med akkurat de romløsningene familien ønsker seg.

-Endre har tegnet om hele planløsningen. Vi har blant annet utvidet midtskipet, og flyttet om på etasjene. Så hos oss er de sosiale sonene med stue og kjøkken plassert i andre etasje. I tillegg har vi valgt å ha en stor garderobe når man kommer inn i huset og ha store soverom til jentene, forteller Marianne. 

Lang planlegging har hatt sin gevinst. I dag er det ingenting de ønsker å endre på. Løsningen er perfekt til dem.

-Hvordan gikk selve byggingen av huset? 

-Alt entreprenørarbeid gikk fint. Vi er utrolig fornøyde med snekkerne. De var så stolte av arbeidet sitt og vi fikk god kontakt med dem. Så et tips fra oss til andre husbyggere, er å sikre seg at de får gode håndverkere. Det betyr så mye, svarer Marianne. 

Nå gleder familien seg veldig til de første vårdagene i huset. Til å kunne sette seg ned på terrassen, skue utover fjellene og kjenne vårsola kile på kinnet. Det blir magisk det. 

Stilrent og vakkert i et moderne hjem.

Se film fra huset

Her kan du se noen stemningsfulle filmsnutter fra julefeiring i dette moderne huset

Gratis huskatalog

Bestill vår flotte huskatalog så sender vi den gratis til deg
Start juledrømmen her Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Les mer om funkishuset Milano

Funkishuset Milano er en monumental enebolig for flat tomt med hele fem soverom og et bruksareal på 242 kvadratmeter fordelt på to plan.

Jul i nytt hjem

Les mer om det å feire jul i nytt hus fra BoligPartner. Vi har samlet flotte kundereportasjer, bilder og nyttige artikler til deg som er glad i jula.