Derfor lønner det seg å bygge nytt hus

Lurer du på om du skal kjøpe en brukt bolig eller investere i noe som er helt nytt? Ta en kikk på disse 10 gode grunnene til å bygge et flunkende nytt hjem til deg og familien din.

Er du en av dem som følger tett med på bruktmarkedet og som ofte er innom husvisninger uten å føle at du finner akkurat det hjemmet du er på jakt etter? Vi anbefaler deg å tenke nytt og heller investere pengene dine i et splitter ny bolig. Investeringskostnadene er kanskje noe høyere, men samtidig får du tilbake noe som er flunkende nytt og topp moderne. I tillegg er det mange flere fordeler med å bygge ny bolig - bare se her på disse 10 gode grunnene til å kjøpe nytt hus: 

1. Ny bolig er ofte billigere enn brukt hus på lang sikt

Med ny bolig trenger du ikke bruke penger på vedlikehold i mange år fremover. I følge Prognosesenteret vil du i løpet av fem år i snitt bruke 115.000 kroner til vedlikehold av en bruktbolig. Disse pengene kan du heller legge ekstra på budsjettet ditt og kjøpe en splitter ny bolig.


2. Du slipper oppussing og uforutsette reparasjoner og vedlikeholdskostnader

Hvis du kjøper en brukt bolig starter flytteprosessen veldig ofte med at du ønsker å pusse opp litt, male noen rom og kanskje til og med sette inn nytt kjøkken. Når du kjøper ny bolig, slipper du dette - alt er splitter nytt.

3. Du kan tilpasse huset etter dine behov

Et ferdighus er ikke et ferdig hus. Gjennom våre 25 år i boligmarkedet har vi nok enda til gode å bygge to helt like eneboliger. Vi tilpasser alle våre husmodeller slik at du får et hus som passer dine ønsker og behov. Kjøper du en brukt bolig, tar du over valgene de tidligere eierne har gjort før deg. Skal du endre planløsningen kan det ofte medføre litt mer jobb enn man tror på forhånd.

Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

4. Du får boligen til fastpris

Bare slapp av, her trenger du ikke bekymre deg for hektiske budrunder. Når du kjøper ny bolig fra oss, får du huset til fastpris.

5. Du får fem års reklamasjonsrett ved kjøp av ny bolig

Når du kjøper ny bolig er det bustadoppføringsloven som gjelder. Kjøper du en brukt bolig selges "huset som det er" og kjøpet omfattes av avhendingsloven. I tillegg er det godt å vite at vi har det fulle reklamasjonsansvaret i fem år etter overtakelsen når du kjøper ferdig hus av oss.

6. Du får fremtidsrettede energiløsninger

Det sikrer deg lavere utgifter til oppvarming. Hvor mye er vanskelig å fastslå da alle familier er forskjellige, noen ønsker å ha det varmt, mens andre vil ha det litt kjøligere. Nye boliger i dag har så god isolasjonsevne at de klarer å holde på varmen på en helt annen måte en eldre boliger, noe som igjen fører til lavere oppvarmings utgifter.

7. Du får et godt inneklima

Med nytt hus får du et topp moderne ventilasjonsanlegg som gjenvinner varmen og skaper et godt inneklima for hele familien

8. Du slipper uventede økonomiske overraskelser etter overtakelsen

Gratulerer med et nytt og flott hus. Endelig er dagen kommet og du kan starte innflyttingen. Byggingen er ferdig. Håndverkerne har reist. Du kjenner det på alt. Lukta. Lyset. Følelsen. Her er huset - ditt nye hjem

Jeg har noen spørsmål om byggeprosessen
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

9. Våre boligkonsulenter gir deg råd og veiledning

Vi har bygget tusenvis av hjem til barnefamilier, til dere med aktive tenåringer i hus, til dere som ønsker å bygge nytt hus med utleie, til dere som synes at livet på ett plan er best, til dere med skrå tomter og selvfølgelig flate tomter. Vi i BoligPartner deler gjerne våre erfaringer med deg.

10. Betal mindre i dokumentavgift

Ved kjøp av bruktbolig må du betale 2,5 prosent i dokumentavgift av hele kjøpesummen, mens ved å bygge nytt betaler du kun samme prosentandel av tomteprisen

Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

Bygge nytt hus? Her er de 10 mest vanlige spørsmålene vi får

Hva er det mest vanlig å lure på når man skal bygge nytt hus? Vi har spurt våre boligkonsulenter om hva kundene spør oftest om:

Hvilken husmodell er din favoritt?

Liker du den moderne stilen, funkishus, herskapelige hus eller passer det best for deg med et smart og praktisk hus på ett plan? Vi har husmodeller i ulike stilarter - og husk at alle våre ferdighus kan endres slik at de passer dine ønsker og behov.