Boligpartner

Flytter fra en stor, eldre enebolig til prisgunstig, nytt hus på 87 kvm

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 12. mars 2024
Lesetid: ~11 min

Akkurat her skal Line og Kjetil bygge sitt drømmehus. Nå gleder de seg til å bruke fritiden sin på andre ting enn vedlikehold, oppussing og tidkrevende hagearbeid.

-Hvis du planlegger å bygge nytt hus, så er det genialt å gjøre det nå, slår Line Håkonsen (34) og Kjetil Østebøvik (34) fast. Det er kun gått noen få måneder siden de kjøpe tomten og signerte kontrakten med BoligPartner Haugesund. Allerede nå er hus-tegningene godkjent og gravingen på tomten ferdig.

-Vi ønsker ikke å havne på en køliste. I disse dager står snekkerne klare, og vi føler at byggeprosessen fra start til slutt kommer til å gå veldig fint og effektivt. Det er helt supert, fordi da blir tiden med byggelånet kortere også, sier Kjetil.

Line Håkonsen og Kjetil Østebøvik i samtale med boligkonsulent Henriette Opheim hos BoligPartner Haugesund. Line Håkonsen og Kjetil Østebøvik i samtale med boligkonsulent Henriette Opheim hos BoligPartner Haugesund.

Se så fint huset blir på tomten

I filmen kan du se hvordan huset til Line og Kjetil blir når det er ferdig bygget. Se dronefilmen hvor husmodellen Lugo er animert inn på tomten.

Se vår huskatalog

Gjør som Line og Kjetil. Finn ditt nye hjem i vår huskatalog.

Krevende og kostbart

I mange år har Line og Kjetil bodd i et hus fra 1969 på 189 kvm. Huset er svært godt vedlikeholdt, noe som har kostet dem både tid og penger.

-Vi har alltid tatt veldig godt vare på huset. Det har vært viktig for oss, slik at det ikke skulle falle i verdi. Men vi har jo lenge følt på at huset er for stort for oss, og med en garasje på 70 kvm med loft samt en skrå og litt krevende tomt på hele 3,4 mål har det vært veldig mye å passe på, forteller Kjetil. 

Derfor har de fulgt med på boligmarkedet lenge, uten å finne huset de ville ha. 

-Til slutt bestemte vi oss for å kikke nærmere på noen ledige tomter i nærheten. Inne på BoligPartner sin nettside dukket husmodellen Lugo opp, og den likte vi begge to veldig godt, forteller Line.

En uforpliktende prat

Dermed tok de kontakt med BoligPartner sitt kontor i Haugesund . Her fikk de et møte med boligkonsulent Henriette Opheim. Det ble starten på en ryddig og fin prosess. 

-Vi har fått så gode svar på alt vi har lurt på. BoligPartner bygger husene sine på gamlemåten, og det liker vi godt i stedet for at huset settes sammen av moduler. Vi føler oss veldig ivaretatt. I tillegg kjenner vi godt til BoligPartner sine leverandører og produktene som de leverer. Så vi er helt trygge på at vi får et flott hus med kvalitet, sier Kjetil.

Moderne og praktisk hus med alt på ett plan

Husmodellen som Line og Kjetil skal bygge er i moderne stil med alt samlet på ett plan. Huset er på 87 kvadratmeter, og inneholder to soverom, et bad med vaskeromsløsning, samt en koselig og åpen kjøkken- og stueløsning. Huset har også to boder og carport.

-Det føles ut som om vi skal flytte inn i en stor leilighet på egen tomt, slår Line fast. 

Begge to liker godt at huset er på ett plan. Det er både praktisk, koselig og svært lettvint i hverdagen. 

-Jeg gleder meg veldig til huset er ferdig og til vi kan flytte inn. Dette er et lite hus, men ikke verdens minste. Vi føler vi får alt vi trenger i dette huset, sier Line.

Her kan du se planløsningen til husmodellen Lugo som Line og Kjetil skal bygge nå.

Line og Kjetil har tatt med lastebilen ut til tomten hvor de skal bygge nytt hus.

En enklere hverdag i nytt hus

Både Line og Kjetil er lastebilsjåfører, og er mye ute på veien sammen. Ofte er de ute på jobb hele arbeidsuka og kommer hjem på helgene. Da føles det ekstra godt å kunne nyte fridagene i nytt hus, uten å bruke tid, penger og krefter på vedlikeholdsarbeid. 

-Jeg gleder meg utrolig mye til å bruke helgene mine på andre ting enn husarbeid og vedlikehold, slår Line fast.

Den store opprydningen

Når man bor i et stort hus med masse lagringsplass, samler det seg lett opp mange ting. For det er vanskelig å kaste, når man enkelt kan lagre det i en kjeller, bod eller på loftet over garasjen.

-For oss var det på tide med en stor opprydning. Vi hadde så mange ting. Og når du har mye, setter du ikke lenger pris på tingene dine. Så derfor har det vært viktig og utrolig godt å kvitte seg med mye som vi egentlig ikke trenger, forteller Line.

Det gamle, store huset ble solgt for over takst allerede dagen etter visning. Så nå er alt klar til å starte et nytt kapittel i livet, i nytt hus med plass nok til akkurat det de trenger.

-Hvilke råd vil dere gi til andre som akkurat nå sitter på gjerdet og ikke er sikre på om de skal følge drømmen om å bygge nytt hus?

-Følg magefølelsen. Hadde vi gjort det med en gang, hadde vi sluppet flere år med tenking og vurdering, svarer Line.

-Ja, så lenge banken er på lag, og du føler at ting er rett, går alt bra. Du kan tenke så lenge du vil, men du har bare ett liv, legger Kjetil til.

Følg magefølelsen din, føles ting rett så går det bra, sier Line og Kjetil som gleder seg over at de nå skal starte byggingen av sitt nye hus. Her er de sammen med boligkonsulent Henriette Opheim. Følg magefølelsen din, føles ting rett så går det bra, sier Line og Kjetil som gleder seg over at de nå skal starte byggingen av sitt nye hus. Her er de sammen med boligkonsulent Henriette Opheim.

Har jeg råd til å kjøpe nytt hus?

Klikk på knappen og fyll ut skjemaet under. Så kan vi gi deg mer informasjon om priser, byggekostnader og ledige tomter.

Boligkonsulent hos BoligPartner Haugesund, Henriette Opheim, forstår godt at Line og Kjetil valgte det prisgunstige ettplanshuset Lugo.

Rimeligere bokostnader i nytt hus

Boligkonsulent hos BoligPartner Haugesund, Henriette Opheim, forstår godt at Line og Kjetil valgte ettplanshuset Lugo. Dette er et prisgunstig hus med en leilighetsfølelse. Her blir det ikke behov for verken vedlikehold eller oppussing på veldig mange år. I tillegg er strømutgiftene lave, noe som gir både trygghet og stabilitet i årene som kommer. 

-Alle våre hus kan for eksempel gjøres både lengre, bredere, få flere soverom og ekstra bad. Du kan få flatt tak i stedet for saltak, eller motsatt. På denne måten kan vi skreddersy løsninger og kunden kan sette sitt eget preg på hjemmet. Men tilvalg og oppgraderinger koster ekstra. Her synes jeg Line og Kjetil har vært veldig fornuftige. BoligPartner standard er veldig bra, og man får et kjempeflott nytt hus selv om man ikke går for ekstra oppgraderinger innvendig og utvendig, sier Henriette. 

Økonomisk trygghet med forutsigbare bokostnader er viktig for alle. Med nytt hus vet du hva boutgiftene dine blir hver måned, og du trenger ikke bruke penger på uforutsette kostnader. I tillegg får man grønt boliglån, som sikrer gunstigere boliglånsrente. Les mer om fordelene med å bygge nytt hus vs. å kjøpe en eldre bolig.

Klikk deg videre her