Boligpartner

Barnefamilier ønsker seg gjerne 180 kvm hus

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 20. mars 2024
Lesetid: ~9 min

Etter over 30 år i boligbransjen, har BoligPartner realisert tusenvis av boligdrømmer for barnefamilier over hele landet. Felles for mange av familiene er at de ønsker seg å bo i et 180 kvm stort hus. Se vårt brede utvalg av husmodeller i denne størrelsen her.

Hvor stor plass ønsker dere, og hvor mange kvadratmeter trenger dere egentlig? Dette er viktige spørsmål som det er lurt å tenke godt igjennom før man bestemmer seg for hvilket hus som passer dere best. Noen ganger er det slik at man ønsker seg flere rom enn man egentlig trenger. Uansett opplever vi i BoligPartner at mange barnefamilier gjerne etterspør husmodeller i størrelsen mellom 150-200 kvm.

180 kvm hus

Her ser du åtte av våre husmodeller som alle har et boareal som ligger rundt 180 kvm. Hvilket av disse 180 kvm husene liker du best? 

Bestill gratis huskatalog

Lyst til å vite mer om våre hus? Last gjerne ned gratis, digital huskatalog nå så får du masse inspirasjon og får bli med på innsiden av våre kunders drømmehus.

Se den flotte tapeten i hovedsoverommet. Herfra har de tilgang til en romslig walk-in garderobe. Det er også utgang til uteplassen på baksiden av boligen.

Antall soverom i 180 kvm hus

For mange barnefamilier er antall soverom noe av det aller viktigste i det nye huset. Ofte ønsker man muligheten til å gi barna hvert sitt soverom. I tillegg er det mange som gjerne også skulle hatt et gjesterom, som kan benyttes som både hjemmekontor og treningsrom i tillegg.

I våre 180 kvm hus, er det både 3, 4 eller 5 soverom. I tillegg er det viktig å huske på at vi gjerne tilpasser planløsningen i huset slik at du kan få akkurat de rommene din familie trenger.

Husmodellen Gjendebu tilfredsstiller Husbanken sine lånekrav til bolig. Her vist med lys brun kledning og sorte vinduer. Illustrert i en frodig hage med to barn som leker med hageslange.
Gjendebu vises her frem med sin åpne kjøkken- og stueløsning. Trappen opp til 2. etasje er plassert i midten og peisovnen gir en koselig stemning i rommet.

180 kvm hus med fem soverom

Ønsker du fem soverom, og et hus på 180 kvm, anbefaler vi deg å ta en kikk på modellen Gjendebu . Dette er et klassisk hus som har vært med i vårt hovedsortiment i mange år. Det forstår vi godt, fordi her får familien stor fleksibilitet og hele fem soverom fordel på hjemmets 173 kvm.

To av soverommene er i første etasje, mens de tre siste er i andre etasje. I tillegg har Gjendebu to bad pluss eget vaskerom, som også stemmer godt med mange barnefamilies ønsker for et nytt hus.

Boligkonsulent hos BoligPartner Haugesund, Henriette Opheim, forstår godt at Line og Kjetil valgte det prisgunstige ettplanshuset Lugo.

Hvem passer et 180 kvm hus til?

Det finnes ingen fasitsvar på hvem som passer til hvilket hus. Ofte kan det være veldig vanskelig også å velge ut sitt favoritthus, når det er så mange modeller å velge imellom.

Våre boligkonsulenter er gode rådgivere og har lang erfaring med å kartlegge hvilke behov som er viktigst for deg at det nye hjemmet skal dekke. Her er det viktig å tenke både på dagens behov, men også på hvilke rom og løsninger som du vil trenge i fremtiden. Når du bygger et nytt hus, ønsker man å skape et godt hjem hele familien kan trives med i mange år fremover.

Book gjerne en gratis rådgiverprat med en av våre boligkonsulenter. Så kan du få god hjelp og mange tips på veien når du skal finne frem til ditt drømmehus.

 

Hva koster det å bygge hus på 180 kvm?

Vi forstår godt at du ønsker å vite akkurat prisen det koster å bygge et nytt hus på 180 kvm. Prisene varierer, både ut fra størrelse på huset og hvilken tomt du ønsker å bygge på. 

Er det for eksempel behovet for sprenging, pigging i fjell eller tilførsel av masse i forbindelse med grunnarbeidene på tomten din? Nettopp disse grunnforholdene har en stor betydning på totalprisen for ditt nye hus. Noen ønsker også å sette av penger til opparbeidelsen av hage med alt fra støttemurer, asfaltering og beplantning.

Hvilken innvendig standard du ønsker, påvirker prisen på å bygge huset ditt. I BoligPartner har vi gode standard-produkter som er inkludert i vår pris til deg, men mange av våre kunder ønsker å justere på dette, eller oppgradere disse produktene. Alle slike tilvalg og endringer kan påvirke totalprisen.

Les gjerne mer om hva som bestemmer prisene på våre hus her.

Kveldsillustrasjon fra hovedstua i husmodell Adria. Her er det store vindusflater, hyggelig peis og harmoniske farger. I taket er det eikespiler.

Se alle våre hus

Klikk her