Boligpartner

Slik blir Novara vårt mest prisgunstige moderne hus med to fulle etasjer

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 15. desember 2023
Lesetid: ~8 min
Illustrasjon av Novara-huset hvor taket er løftet slik at det blir to fulle etasjer.

Prisen du må betale for å løfte taket slik at Novara får to fulle etasjer er svært liten, sammenliknet med verdien du får betalt tilbake med 18 ekstra kvadratmeter og ingen skrå tak i 2. etasje.

Kjetil Noren er boligkonsulent hos BoligPartner Hamar. Ofte møter han kunder som ønsker seg et romslig hus i moderne stil med plass til hele familien – som samtidig ikke skal være for dyrt.

-Da anbefaler jeg dem alltid å kikke nærmere på husmodellen Novara . Dette er et enkelt hus med rette linjer, men som samtidig er litt tøft og moderne. Som standard har huset halvannen etasje, slik at det er skrå tak oppe. Men hvis vi justerer på modellen, kan vi svært enkelt bygge om slik at dette blir et fullverdig 2-etasjershus. Da får vi 2,4 meters takhøyde over hele 2. etasje, og ikke minst så økes antall kvadratmeter fra 155 – 173, forteller han.

Kjetil Noren, boligkonsulent hos BoligPartner Hamar Kjetil Noren, boligkonsulent hos BoligPartner Hamar

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Billige, ekstra kvadratmeter

Når du bygger et nytt hus, betaler du for det huset faktisk koster å bygge. Når du derimot skal selge huset, blir prisen på huset beregnet ut fra antall kvadratmeter. Derfor får du betalt tilbake i full pris for disse ekstra kvadratmeterne det er rimelig å investere i ved nybygging.

Som standard har Novara et oppløft på loftstuen i 2. etasje. Dette for å skape mer lys i rommet og gi en luftigere følelse. Når man hever takhøyden, endres takvinkelen og oppløftet tas vekk. Dermed sparer du kostnadene du ellers ville brukt på å bygge oppløftet og kan heller legger disse pengene inn full takhøyde.

-I tillegg vil fordelen gjenspeile seg når du skal få takst på det nybygde huset ditt. Med flere kvadratmetere, får du høyere verdi på boligen, som igjen kan gi deg gunstigere lånebetingelser, slår Kjetil fast 

Se forskjellen mellom Novara i halvannet etasje og Novara spesial med to fulle etasjer

Møt kundene som valgte å løfte taket på husmodellen Novara

Bli med hjem til Toril og Amund. Nå er det gått snart ett år siden de flyttet inn i sitt nye hjem - en moderne Norvara med to fulle etasjer. Ved å løfte taket i 2. etasje, fikk de hele 18 kvm ekstra i boareal, i tillegg til at de slipper skråtak i 2. etasje. Se hvor fint de bor i sitt nye hus her.

Les reportasjen her

Enklere å innrede

Noen liker skrå tak og føler at det gir en lunhet. Andre synes skrå tak stjeler både lys og luft fra rommet. 

-Det er uansett vanskeligere å innrede et rom med skrå tak fordi det gir noen begrensninger på møbleringen. Samtidig gir full takhøyde deg en mulighet til å velge større vinduer med mer lysinnslipp enn når du har skrå tak, forklarer Kjetil videre.

Fleksibel planløsning

Novara er en svært fleksibel bolig hvor rominndelingen lett kan tilpasses kundens behov. Huset kan bygges med både tre eller fire soverom, og hvis du trenger et femte soverom er det også mulig å få til. Så her tegnes planløsningen akkurat slik som kunden ønsker.

Se planløsningen i Novara standard-modell

Se planløsning i Novara spesial, kundetilpasset hus, i to fulle etasjer

Har jeg råd til å kjøpe nytt hus?

Klikk på knappen og fyll ut skjemaet under. Så kan vi gi deg mer informasjon om priser, byggekostnader og ledige tomter.

Passer på små tomter

En annen viktig fordel med Novara, er at huset gir et lite fotavtrykk. Det betyr at huset kan bygges på små tomter, noe som ofte er en stor fordel siden dagens eneboligtomter blir stadig mindre. 

-Det er reguleringsplanen som bestemmer hvor mye du kan bygge ut en boligtomt, men vår erfaring er at du ofte får bygget Novara på tomter som er mellom 400-500 kvm, slår Kjetil fast.