Boligpartner

Fikk 18 kvm. ekstra ved å løfte taket på huset

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 18. desember 2023
Lesetid: ~12 min
Toril og Amund trives godt i sitt nye moderne hus. Toril og Amund trives godt i sitt nye moderne hus.

Ved å justere litt på taket til husmodellen Novara, fikk Toril og Amund akkurat det moderne hjemmet de ønsket seg. Her er skråtaket i 2. etasje erstattet med full takhøyde, store vinduer og masse ekstra plass.

Dagslyset flommer inn i loftstua i 2. etasje hjemme hos Toril og Amund. De store vinduene og takhøyden på 2.4 meter gjør rommet både lyst og luftig – helt perfekt for lek og kos sammen med datteren Leah Sophie (5).

-Vi ønsket oss veldig et moderne hus med rette linjer og ingen krimskrams på utsiden, men uten skråtak i 2. etasje. Det har vi fått og vi er utrolig godt fornøyde, forteller Toril.

Store vinduer og god takhøyde i TV-stua i 2. etasje hjemme hos Toril og Amund. Store vinduer og god takhøyde i TV-stua i 2. etasje hjemme hos Toril og Amund.

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.

Større rom og enkelt å innrede

I huskatalogen presenteres husmodellen Novara med 155 kvm i boligareal og skrå tak i 2. etasje. Men selv om huset er slik som standard, er det ingen problemer å endre på modellen.

-Vi visste at BoligPartner tilbyr muligheten til å skreddersy løsninger, men vi var ikke klar over alt som kan endres, forteller Amund.

Fra boligkonsulenten hos BoligPartner Hamar fikk paret mange tips og innspill til hvordan Novara kunne bli akkurat det drømmehuset de ønsket seg, innenfor deres økonomiske budsjett.

-Jeg synes at skråtak i 2. etasje er en ulempe da det begrenser mulighetene til å innrede rommene. Du kan for eksempel ikke plassere dusjen der du ønsker, fordi du må ta hensyn til takhøyden. I tillegg ønsket vi oss store vinduer i 2. etasje også, og det er vanskelig å få til når det er skrå tak i rommet. Derfor valgte vi å heve takhøyden på huset, slik at vi fikk to fulle etasjer, forteller Toril.

Se forskjellen på standard Novara og Novara spesial med to fulle etasjer

Her kan du se illustrasjonen av Novara slik den presenteres i vår huskatalog, og et foto av huset til Toril og Amund. Her ser du at taket er løftet slik at huset er høyere og at 2. etasje er fullverdig med standard takhøyde over hele planet.

18 kvm. ekstra

Med full takhøyde i 2. etasje, får man utnyttet hele arealet. Dermed ble etasjen hele 18 kvm større enn om de hadde valgt skrå tak.

I tillegg til å endre takhøyde, valgte paret å justere på planløsningen i boligen. De har fjernet et soverom nede for å få større plass til TV-stue. I tillegg har de flyttet på kjøkkenet, og fått til en smart løsning slik at vaskemaskinen er flyttet til et eget rom med skyvedør fra badet.

-Vi er så utrolig takknemlige og fornøyde med alle de gode rådene vi fikk fra boligkonsulenten. Han forsto med en gang hva vi ønsket oss, og var veldig flink til å finne løsninger, forteller Amund.

Se forskjellen på takhøyden på Novara i halvannen etasje og Novara spesial i to fulle etasjer

Se bilder av huset til Toril og Amund

Kjetil Noren, boligkonsulent hos BoligPartner Hamar Kjetil Noren, boligkonsulent

Slik blir Novara vårt mest prisgunstige moderne hus med to fulle etasjer

Prisen du må betale for å løfte taket slik at Novara får to fulle etasjer er svært liten, sammenliknet med verdien du får betalt tilbake med 18 ekstra kvadratmeter og ingen skrå tak i 2. etasje.

Kjetil Noren er boligkonsulent hos BoligPartner Hamar. Ofte møter han kunder som ønsker seg et romslig hus i moderne stil med plass til hele familien – som samtidig ikke skal være for dyrt.

Les mer om dette her

Mer forutsigbart med nytt hus

Først tenkte Toril og Amund at det ville bli for dyrt å bygge et nytt hus, men etter å ha snakket med banken viste det seg at det var mulig likevel. 

-Vi har verken tid eller ferdigheter til å gyve løs på et stort oppussingsprosjekt. Dessuten vet man aldri hvilke overraskelser som venter når man kjøper en eldre bolig. Plutselig må taket skiftes, eller det er behov for ny drenering rundt huset. Da er det vanskelig å ha kontroll på kostnadene. Med nytt hus slipper du å tenke på oppussing på ganske mange år, sier Toril.

-Ja, også føles det veldig godt å vite at det er vi som starter historien i dette huset. Her har ingen bodd før oss og alt er nytt samtidig. Kjøper du en eldre bolig, er det alltid noe du ønsker å endre på, sier Amund.

Novara_spesial_kundecase318A5215-kopi.jpg Toril og Amund er strålende fornøyde med at de valgte å bygge nytt, moderne hus fra BoligPartner med skreddersydde løsninger.

Lavt strømforbruk

Tidligere bodde familien i en tomannsbolig. Selv om den var nesten 100 kvm. mindre enn det nye huset, var strømforbruket høyere der.

-Det er ingen tvil om at det er energibesparende å bo i et nytt hus, slår Toril fast.

Nå har de vannbåren varme i hele første etasje, samt på badet oppe. Vannet i gulvene varmes opp av en luft til vann varmepumpe, som også forvarmer tappevannet. Varmepumpen utnytter varmen fra lufta og overfører den til vannet.

-Det er utrolig deilig med en slik lun varme i gulvene. Så selv om det var en stor investering for oss å kjøpe luft til vann varmepumpe, er vi utrolig glade for at vi valgte det. Det sparer oss for mye utgifter på strømregningen nå, forteller Toril.

Ekstra trygt å bo i nytt hus

Når du kjøper en ny bolig er det bustadoppføringsloven som gjelder. Det betyr at BoligPartner har reklamasjonsansvar i fem år etter overtakelsen når du kjøper nytt hus av oss. Ved kjøp av brukt bolig gjelder avhendingslova.

-Det føles veldig trygt å vite at om det skulle oppstå noe med huset, så kan vi bare melde ifra. Den fordelen ble også viktig for oss i valget om å bygge nytt hus, sier Amund.

Slik er rominndelingen i huset til Toril og Amund. Her i galleriet vises også fasadeskissene av deres Novara spesial

Alle våre hus kan tilpasses

Ønsker deg noen endringer på husene våre? Det går helt fint. Våre arkitekter kan tegne om huset slik at du får akkurat den planløsningen som passer både dine behov og tomten.