Boligpartner
Marie og Thor brukte 10.000 kWt mer i sitt gamle hus enn det de gjør i sitt nye, store trehus fra BoligPartner.

Bygde stort hus på Ingeberg – bruker mindre strøm

Da Marie og Thor bodde i en eldre bolig på 150 kvm, brukte de 30.000 kWt i året. Det er hele 10.000 kWt mer enn det de bruker i dag, i sitt nye, store hus fra BoligPartner.

Marie Skarateppen (39) og Thor Elvevold (43) trives veldig godt i sin Raumarheim på Ingeberg utenfor Hamar. Her bor de lunt og godt på 240 kvadratmeter sammen med barna Henry (6) og Vilma (10).

-Huset vårt i dag er nesten 100 kvadratmeter større enn tomannsboligen som vi flyttet fra. Selv om vi har mye mer plass, har vi redusert energiforbruket med cirka 10.000 kWt i året, forteller Marie og Thor.

Raumarheim_kundebilde_ingeberg_1.jpg Huset til Marie og Thor på Ingeberg, modellen Raumarheim

Huset har vannbåren varme i hele 1. etasje og på badet i 2. etasje. Vannet i gulvene varmes opp via en luft-til-vann-varmepumpe. I tillegg har de varmekabler på badene. Familien bruker også peisovnen en del, aller mest fordi det er koselig med vedfyring.

-Tre av fire her hjemme elsker å bade i badekaret. Så vi bruker mye varmtvann, forteller Marie.

Her forklarer vi hvorfor strømforbruket i et nytt hus er lavere enn i eldre boliger.

Bygg nytt hus i Hamar-området du også

Flyttet fra eldre, kald bolig

Tidligere bodde de i en eldre enebolig i Bærum, bygd i 1906. Huset ble rehabilitert i 2008, og bygd om til en horisontaldelt tomannsbolig.

-Det var tydelig at det visuelle var vektlagt da huset ble pusset opp. Vi falt for annonsen, og kjøpte en bolig som så veldig delikat og pen ut. Dessverre viste det seg fort at huset var kaldere i vintermånedene enn forventet og tilsvarende varmt på sommeren, forteller Marie.

Boarealet var fordelt på 1. etasje og sokkeletasje. I sokkelen var det varmekabler i gulvene, mens det var en eldre varmepumpe og åpen peis i hovedetasjen. På vinteren kunne de kjenne kulden i rommene og gulvene var alltid kalde.  

-Det er koselig med peis, men den gir ikke så mye varme. I tillegg hadde vi en nyfødt baby som vi ikke ville legge på gulvet på grunn av kulden. Det huset ble liksom aldri et skikkelig hjem for oss, forteller Marie.

Drømte om nytt hus

Begge to hadde jobbene sine i Oslo sentrum. Stadig oftere kjente de på ønsket om å kunne forlate storbyen og bo mer landlig. Men denne gangen skulle de ikke kjøpe brukt hus.

-Jeg ville ikke bo i et eldre hus igjen, hvor man ikke vet hva som er skjult i veggene. Jeg ønsket meg noe nytt, slik at vi ikke fikk store økonomiske overraskelser etter innflytning, sier Marie.

-Ja, nytt hus er forutsigbart. Det gir færre bekymringer. Man vet at huset funker og hva de faste kostnadene blir hver måned, fortsetter Thor.

Raumarheim er mange kunders drømmehus - denne populære modellen inneholder alt en familie ønsker seg i et hjem.

Bestill gratis magasin med huspriser

Lurer du på hva våre mest populære hus koster? Se priseksempler i vårt gratis magasin.

Landlig idyll utenfor Hamar

Via et vennepar ble de kjent med Ingeberg, utenfor Hamar. Her kunne de bygge nytt hus med BoligPartner og få alt de lengtet etter.

-Her bor vi landlig, samtidig som vi har nærheten til Hamar. Vi har skogen som nærmeste nabo og på vinteren kan vi gå på ski på jordene rett bak huset. Her er det et trygt oppvekstmiljø med gangavstand til skolen, og et veldig fint samhold med naboene, forteller Marie. Det er barnefamilier i nesten alle husene og om sommeren samles små og store ofte ute på fellesområdet for lek og en kaffeprat.

-Det er veldig sosialt og trygt å bo her, slår Marie og Thor fast.

Stort arbeidsmarked

Når du bor på Ingeberg, har du et stort og bredt arbeidsmarked rundt deg. Det er kort vei til alle Mjøsbyene og enkelt å pendle til Oslo. Det vet Marie og Thor alt om. Marie reiser ofte inn til hovedkontoret i Oslo. Da bruker hun 7-toget fra Hamar på morgenen.

-Jeg har arbeidstiden min inkludert i reisetiden. Så jeg jobber fra toget, og kan reise hjemover igjen i 14.30-tiden. Det går veldig fint, slår hun fast.

Se flere bilder av huset til familien

Et hjem å vokse i

Familien er blitt veldig glade i sin Raumarheim tilpasset etter deres ønsker og behov. Her har de en stor sosial sone i første etasje, fire romslige soverom, to bad, eget vaskerom, ekstra TV-stue og flere boder. 

-Dette er et hus som barna virkelig kan vokse i. Soverommene er store, og passer fint for dem når de blir tenåringer også, slår Thor fast.

Her forklarer vi hvorfor du sparer penger hver måned ved å bo i et nytt hus.

Vi har ledige eneboligtomter.

Kontakt BoligPartner Hamar i dag