Boligpartner

Dette er fordelene med å kjøpe en helt ny leilighet eller rekkehus

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 21. november 2023
Lesetid: ~11 min
Illustrasjon av flermannsbolig Lyren Illustrasjon av flermannsbolig Lyren

Hvorfor er det både økonomisk lønnsomt og ekstra trygt å kjøpe en helt ny prosjektbolig, som for eksempel et nytt rekkehus eller leilighet? Her finner du de 10 viktigste grunnene.

For selv om du kanskje må investere en høyere sum for å kjøpe en splitter ny bolig, er det mer prisgunstig å bo i en nybygget leilighet vs. en eldre bolig på samme størrelse.

Kortversjon

  1. Fast kjøpspris - du vet akkurat hva prisen for hjemmet ditt blir
  2. Lavere strømregning - antall kWt går ned i en ny bolig vs. en eldre bolig
  3. Unngå store vedlikeholdskostnader - alt er nytt samtidig
  4. Unngå dyrt byggelån - Du betaler kun 10 prosent ved kontraktsinngåelse
  5. Et godt innemiljø - Moderne ventilasjon gir frisk luft
  6. Smart planløsning - gjennomtenkte løsninger
  7. 5 års reklamasjonsrett - gir en trygghet
  8. Betal mindre i dokumentavgift - sammenliknet med å kjøpe en brukt bolig
  9. Gode tilvalgsløsninger - gjør egne tilvalg som passer din stil
  10. Ettårs befaring - vi kommer på besøk etter ett år

1. Fast kjøpspris

Når du kjøper en ny prosjektbolig fra BoligPartner, vet du akkurat hva prisen for hele hjemmet ditt blir. Det kommer ingen økonomiske overraskelser i etterkant, hvis man ikke selv ønsker å oppgradere leveransen med ekstra tilvalg.

2. Lavere strømregning

Når leiligheten er helt ny, er du sikret at hjemmet ditt er bygget etter dagens strenge krav til nybygg. Det betyr at kvaliteten på alt fra vinduer, byggematerialer og isolasjonen er så god at energiforbruket blir lavt. Med ny prosjektbolig får du et lunt hjem, og en lavere strømregning enn om du velger å kjøpe en eldre bolig.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Ikke tenk på å pusse opp, i ny bolig er alt helt nytt

3. Unngå store vedlikeholdskostnader

Dersom du flytter inn i en eldre bolig, er det sansynlig at du må regne med utgifter til vedlikehold og oppussing. Ofte må man spare penger hver måned, for å ha nok på budsjettet til å dekke inn disse ekstra kostnadene. Hvis du velger å flytte inn i en nybygd bolig, så slipper du å tenke på oppussing og vedlikeholdskostnader de første til årene.

4. Unngå dyrt byggelån

Når du kjøper en helt ny prosjektbolig, unngår du å måtte ta opp et byggelån for å få muligheten til å flytte inn i noe som er splitter nytt. Når kontrakten med oss er underskrevet og garantien i orden, betaler du kun 10 prosent av kjøpesummen. De resterende 90 prosentene betaler du først ved overleveringen av boligen.

5. Et godt innemiljø

Det skal være behagelig og godt å være i ditt eget hjem. Når du kjøper en helt ny bolig, er du sikret et godt inneklima. Her er det et moderne, balansert ventilasjonssystem som gir en frisk luft og som samtidig gjenvinner varme fra den brukte lufta. Den friske luften tilføres i stue og soverom via ventiler i himlingen. Anlegget bytter ut luften din flere ganger om dagen.

6. Smart planløsning

I eldre leiligheter kan det noen ganger være vanskelig å endre planløsningen slik at den passer med dagens ønsker om en arealeffektiv løsning. I en nybygget prosjektbolig fra BoligPartner, har vi lagt stor vekt på å skape en smart planløsning hvor boligens potensiale utnyttes på best mulig måte.

Et trygt hjem for alle

7. Fem års reklamasjonsrett

Når du kjøper ny bolig er det bustadoppføringsloven som gjelder. Ved kjøp av brukt bolig gjelder avhendingslova som fra 1. januar 2022 fikk strengere regler når det gjelder informasjon og tilstand på boligen, i tillegg må man som kjøper være ekstra oppmerksom på innholdet i dokumentasjonen. Med ny bolig er det godt å vite at vi har det fulle reklamasjonsansvaret i fem år etter overtakelsen når du kjøper ferdig hus av oss.

8. Betal mindre i dokumentavgift

Ved kjøp av bruktbolig må du betale 2,5 prosent i dokumentavgift av hele kjøpesummen, mens ved å bygge nytt betaler du kun samme prosentandel av tomteprisen. Dette kan bety en mange tusen kroner i besparelse.

Ariel firemannsbolig interiørillustrasjon av kjøkken og stue Mørkt eller lyst kjøkken, hva ønsker du deg?

9. Gode tilvalgsløsninger

Når du kjøper en prosjektbolig av oss, har vi allerede gjort de største og viktigste valgene for deg. Men hvis du kjøper tidlig i byggeprosessen, får du muligheten til å gjøre dine egne tilvalg slik at du kan skreddersy boligene etter din stil. Vi har for eksempel gjort det enkelt for deg å velge farger på vegger og dører. Og du kan selv velge å endre på kjøkkenleveransen eller baderomsinteriøret, hvis du ønsker dette.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

10. Ettårsbefaring

Når du har bodd i din nye bolig i cirka ett år, tar vi kontakt med deg for å avtale tidspunkt for vår ettårsbefaring. Det betyr at vi kommer på besøk til deg for å gå igjennom boligen. Har det oppstått noe som ikke fungerer slik det skal, har du rett til å klage. Vi ønsker å gi deg en god oppfølging, også etter at du har flyttet inn i det nye hjemmet ditt.

Hvorfor velge en bolig fra oss?

Les mer om hvorfor du bør velge BoligPartner som leverandør av ditt nye hjem.

Klikk her

Se våre prosjektboliger til salgs

17769-08-v6.jpeg

Her finner du oversikten over alle våre boligfelt med spennende leiligheter og rekkehus til salgs. Klikk deg videre og se hva vi har ledig i området der du ønsker å bo.

Se oversikten her

I et flott bolig på rekke har Vivi og Vegard skapt sitt unike hjem.

Lun oase i nytt rekkehus

Da Vivi og Vegard møtte hverandre i voksen alder, fikk de lyst til å skape et nytt hjem sammen. Se hvordan de har fått det i sin delikate og personlige bolig med myke, lune soner – og naboer tett på.

Se så fint de har fått det