Boligpartner

Lun oase i nytt rekkehus

Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 21. november 2023
Lesetid: ~14 min

rekkehus_fossumsvingen318A0261-kopi.jpg

Da Vivi og Vegard møtte hverandre i voksen alder, fikk de lyst til å skape et nytt hjem sammen. Se hvordan de har fått det i sin delikate og personlige bolig med myke, lune soner – og naboer tett på.

-Vi føler oss ikke klare for leilighet ennå, men ønsket oss noe som er nytt og enkelt. Samtidig som boligen skulle ha lettstelte uteplasser med pusterom. Da ble valget en ny bolig i rekke, som er en fin mellomting mellom enebolig og leilighet, forteller Vegard Aune.

12 boliger i rekke

Nå er det gått halvannet år siden Vivi (53) og Vegard (54) flyttet inn i sitt nye hjem på Fossumsvingen i Sørumsand. Her har BoligPartner Romerike bygget mange forskjellige boliger, i ulike størrelser. Boligen til Vivi og Vegard ligger i en rekke med 12 enheter. Den er på totalt 135 kvadratmeter, fordelt over tre etasjer. Her er det tre soverom, to stuer, to bad, to terrasser, carport med sportsbod og en liten uteplass både ved inngangspartiet og på baksiden.

Vivi og Vegard bor i den brune boligen, som ligger på rekke med totalt 12 boliger. Vivi og Vegard bor i den brune boligen, som ligger på rekke med totalt 12 boliger.

 -Når man er vant til å bo i en enebolig, er det en ny følelse å skulle bo i en rekke med hus og med folk på alle sider. Jeg var litt skeptisk til hvordan det skulle bli, men jeg må si at alt har gått overraskende greit. Det er en fin atmosfære i området her, sier Vegard.

-Ja, også har vi jo utrolig hyggelige naboer, skyter Vivi inn.

Ny bolig til salgs nær deg

Har du også lyst til å kjøpe nybygget bolig fra BoligPartner? Vi tar gjerne kontakt med deg for en uforpliktende prat om mulighetene i området du ønsker å bo.

Komfortabelt og avslappende hjem

Selv om det bor folk på alle kanter av hjemmet deres, har paret klart å skape et avslappende og komfortabelt hjem som både er jordnært og funksjonelt. For Vivi har det vært viktig å få til en personlig stil som passer for dem. 

-Et hjem skal gi deg følelsen av å bo og være et sted hvor du trives og kjenner deg hjemme. Det er ikke nødvendigvis slik man ser på et bilde i en interiørkatalog, forteller hun.

Dette bildet er fra terrassen i 3. etasje. Som du ser, er det mange naboer tett på. Men her på uteplassen er det en lun og herlig atmosfære likevel. Dette bildet er fra terrassen i 3. etasje. Som du ser, er det mange naboer tett på. Men her på uteplassen er det en lun og herlig atmosfære likevel.

Og Vivi vet godt hvordan man skal lykkes med å innrede et harmonisk hjem. Med sin brede bakgrunn som både ballettpedagog, blomsterdekoratør og interiørdesigner bobler hun over av kreative ideer og løsninger. Både foran og bak boligen har de etablert uteplasser helt uten gress. Selv om de private uteområdene ikke er store, har Vivi og Vegard klart å lage fine blikkfang som både er lettstelte og moderne.

I tillegg er de glade for at alle naboene på rekka var enige i at det var lurt å kjøpe inn lik barlindhekk på forsiden og vedlikeholdsfritt kastanjegjerde på baksiden. Det gir en fin helhet for alle de 12 boligene.

Lunt og personlig, lettstelt og moderne. Nyt vårt bildegalleri av de flotte uteplassene

Å innrede et nybygget hjem

-Hva er det aller viktigste du kan gjøre når du skal innrede en helt ny bolig?

-I et nytt moderne hjem, er det ofte bare glatte vegger. Hvis du velger å innrede med ulike strukturer og tekstiler i forskjellige materialer, så er det enklere å få til en spennende og god atmosfære i rommene. Tapet er en fin måte å tilføre varme og tekstur på. Et godt fargevalg er viktig, og det skal være en helhet mellom inne og ute. I tillegg er jeg veldig glad i å blande gammelt og nytt. Gamle ting har en fin patina og de forteller en historie. Gjenbruk har alltid ligget hjertet mitt nært, forteller Vivi.

Se den flotte tapeten i hovedsoverommet. Herfra har de tilgang til en romslig walk-in garderobe. Det er også utgang til uteplassen på baksiden av boligen. Se den flotte tapeten i hovedsoverommet. Herfra har de tilgang til en romslig walk-in garderobe. Det er også utgang til uteplassen på baksiden av boligen.
Se den flotte effekten som tapeten i inngangshallen gir. Speilgarderoben gir en forstørret effekt i rommet. Se den flotte effekten som tapeten i inngangshallen gir. Speilgarderoben gir en forstørret effekt i rommet.

Derfor har flere gamle arvemøbler funnet sin nye plass hjemme hos Vivi og Vegard. Sammen med familiefotografier i svarthvitt gir dette en personlig stil i det nye, moderne hjemmet.

Vivi har mange gode råd og tips til hvordan du kan skape en fin atmosfære i et nybygget hjem. Vivi har mange gode råd og tips til hvordan du kan skape en fin atmosfære i et nybygget hjem.

Gratis skattekammer i naturen

Vivi er stadig på jakt etter nye skatter. Ofte finner hun akkurat det hun leter etter, gratis ute i naturen eller på finn.no. I stua står det et ekte tre i hjørnet bak sofaen, hvor stammen er støpt ned i en bøtte. Treet har hun pyntet med tørkede vierhortensiablomster.  På uteplassene er steinene, som brukes som dekorelementer hentet fra nærområdet, mens steinhellene er kjøpt brukt på finn.no. Det samme er betongbordet og varmelampene som henger ned fra pergolaen på terrassen i 2. etasje. Vivi er også opptatt av å investere i planter som kommer tilbake år etter år, slik at man slipper å kjøpe nytt hver sommer.

Dette bildet er fra stuen i 2. etasje. Treet i hjørnet bak sofaen fant Vivi ute i naturen. Stammen har de støpt ned i en bøtte, slik at treet står stødig og fint. Bilde på veggen er malt av Julianne Lerdal @artwork.by.julianne Dette bildet er fra stuen i 2. etasje. Treet i hjørnet bak sofaen fant Vivi ute i naturen. Stammen har de støpt ned i en bøtte, slik at treet står stødig og fint. Bilde på veggen er malt av Julianne Lerdal @artwork.by.julianne

I dag driver hun sitt eget selskap Vivio . Se instagramsiden hennes her: @viviointerior_hage. Her hjelper hun andre med å se løsningene og finne mulighetene. Ved hjelp av kreative ideer og detaljrike moodboard, setter hun planer ut i live og skaper unike hjem, hytter og hager. Målet er å hjelpe kundene med alt fra fargevalg, materialer, belysningen, oppbevaringen og innredningen – enten de ønsker tips og råd for kun ett rom eller et stort byggeprosjekt med hageplan.

Vivi er utdannet som både ballettpedagog, blomsterdekoratør og interiørdesigner. Fra hjemmekontoret driver hun sitt eget firma ViviO hvor hun bistår kunder med alt fra interiørløsninger, fargevalg og hageplaner med plantebeskrivelser. @viviointerior_hage. Vivi er utdannet som både ballettpedagog, blomsterdekoratør og interiørdesigner. Fra hjemmekontoret driver hun sitt eget firma ViviO hvor hun bistår kunder med alt fra interiørløsninger, fargevalg og hageplaner med plantebeskrivelser. @viviointerior_hage.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Se hvor fint du kan få det i ny bolig i rekke

Bruker lite strøm

Nå føles det veldig godt å bo i et nybygget hjem. Da slipper man å bruke ledig tid på oppussing og vedlikehold. Med vannbåren varme i 1. og 2. etasje, er i tillegg strømforbruket svært lavt.

-Det er jo nesten bare El-bilen som trekker strøm her i huset. Med dagens tekniske standard blir boligen veldig tett og det er jo fint økonomisk sett, sier Vegard. Han forteller videre at de i sameiet har vurdert mulighetene for solcelleanlegg, men siden strømutgiftene er så lave gir en slik investering liten verdi for dem.

 

rekkehus_fossumsvingen318A0226-kopi.jpg Vegard og Vivi

Et godt liv – på mindre plass

Til sammen har Vivi og Vegard syv barn. Flere av dem er blitt voksne og har etablert seg i egne hjem. I dag er det kun Vegard sin yngste datter som har eget rom og bor hos dem innimellom.

-Vi har en stor familie, men siden barna våre er blitt så store nå så trenger vi ikke å ha et hus med soverom til alle. Her er det plass nok og vi har fine løsninger for overnattinger, sier Vivi.  

Men det å bo på mindre plass, gir også noen utfordringer.

-Vi har en sportsbod i carporten, men det er jo litt begrenset hvor mye man klarer å lagre der. Så når man er vant til enebolig med masse bodplass, måtte vi kvitte oss med mye før vi kunne flytte inn her, forteller Vivi og Vegard.

I tillegg var det litt utfordrende å kjøpe en prosjektbolig, hvor man ikke har like store muligheter for tilvalg som når man bygger en ny enebolig.

-Vi fikk ikke alle løsningene vi ønsket, men heldigvis fikk vi gjort noen ekstra tilvalg som er viktige for oss. Så vi er godt fornøyde og resultatet ble så bra til slutt, slår paret fast.

Nå gleder de seg til å bare nyte dagene i nyhuset. Det passer perfekt for dem i livet – her de er akkurat nå.

Boliger til salgs

Klikk deg videre og se oversikten som viser hvilke boligprosjekter vi har ute til salgs nær deg.

Se her