Nå lukter det jul hjemme hos Ann Guro

Med kongerøkelse, svibler, ekte granbar og masse levende lys skapes den magiske julestemningen hjemme hos familien Eriksen Hagen på Gjøvik.

Det lyser varmt i alle vinduer. Utenfor er trappa pyntet med granbar og fuglenek. Lyktene er tent og trærne har fått sine stemningsfulle julelys på.

Innenfor er Ann Guro Eriksen Hagen snart ferdig med å pynte festbordet. Forsiktig tenner hun de siste stearinlysene som lyser opp så fint sammen med kongler, små juletrær og grønne barkvister.

Jul i Gjendebu

Familien bor i en flott kundetilpasset Gjendebu fra BoligPartner sin Nostalgi-serie. Her er det god plass til familien på fem, med fire romslige soverom og ekstra stue i husets andre etasje. 

-Det var den gode rominndelingen vi likte så godt med denne husmodellen. Her er det fine, åpne løsninger og soverom nok til alle, forteller Ann Guro. 

Det er den åpne kjøkken- og stueløsningen som er selve hjerte i hjemmet. Det er god plass til et hyggelig rundt kjøkkenbord, et flott langbord, trivelig sofakrok og selvfølgelig et stort juletre.

Her ser du spisestuen hjemme hos familien Eriksen Hagen. Husmodellen heter Gjendebu

Bli med inn på julebesøk

Velkommen inn til julefeiring sammen med familien Eriksen Hagen på Gjøvik. Så så fint de har det i sitt hjem. Husmodellen heter Gjendebu

En barndoms jul

-Det er lukten av kongerøkelse, svibler og masse levende lys som gir meg skikkelig julestemning, forteller Ann Guro. Så snart det nærmer seg adventstid er hun allerede godt i gang med å spille julemusikk og planlegge årets pynting. Nisser og rød julepynt blir det lite av, i stedet pyntes huset med behagelige og varme farger fra naturen.

-Jeg kjøper inn de første sviblene så snart de kommer i butikken. Samtidig er det så koselig å ta med ting fra naturen utenfor inn i huset. Så litt kvister, granbar, kongler og slikt gir en stemningsfull julefølelse for meg, forteller Ann Guro.  

Oliver (16) og Ella (10) koser seg med hjemmelagde pepperkaker sammen med mamma Ann Guro (42)

Helt siden Ann Guro var liten har hun elsket juletiden. Det er så mange gode minner og tradisjoner som hun ønsker å bringe videre til hele familien sin.

-Jeg er glad i å lage god stemning hjemme. Og barna er også veldig ivrige og spør tidlig om når vi kan bake pepperkaker eller når jeg skal kjøpe inn forskjellige ting, forteller hun. For hvert år som går blir også mannen hennes Svein Erik Hagen enda mer glad i jula og alle tradisjonene som følger med.

Ella (10) elsker å kose med hundevalpene

Men selv om Ann Guro liker å ha huset ferdig pyntet til 1. advent er det en ting hun alltid venter med. Det er juletreet.

-Juletreet pynter vi først når det er noen få dager igjen til jul. Og julegavene kjøper vi inn i desember måned. Det blir likesom ikke det samme å handle julegaver på høsten. Nei, de må vi kjøpe når det er julepyntet handlegater og herlig julestemning i butikkene, forteller hun.

Svein Erik Hagen (46) fester stjerna i toppen av juletreet, som først pyntes noen få dager før julaften. 

Start juledrømmen her Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?

Samtykker

Jul i nytt hus

Klikk deg gjerne videre og les mer om hvordan det er å feire jul i nytt hus fra BoligPartner