Bygde nytt hus med utleie og fikk lavere bokostnader

Tenk deg å kunne flytte inn i ditt eget splitter nye hus – og samtidig få lavere bokostnader enn det du hadde tidligere. Det ble resultatet da eiendomsmegler Nils Helge Kirkbakk (31) bygde seg nytt, moderne hus med utleie.

-Jeg trivdes godt der jeg bodde tidligere i en enebolig i et borettslag. Men så etter hvert at jeg hadde mulighet til å bygge ny bolig, under forutsetning av at jeg fikk til utleiedel. Så det gjorde jeg, og angrer ikke på det. Nytt er nytt, forteller Nils Helge. 

Lavere bokostnader

For Nils Helge var det aldri noe alternativ å bygge nytt hus uten utleiedel. Med leieinntekter kan han betjene boliglånet sitt på en veldig god måte.

Nå har Nils Helge Kirkbakk god plass til å samle familie og venner rundt spisebordet.

-Jeg har lavere bokostnader nå enn tidligere og betaler mer ned på boliglånet. Det er en form for sparing, forklarer Nils Helge Kirkbakk (31)

-Hvilke muligheter gir det deg å få disse skattefrie leieinntektene hver måned?

-Det er dem som gir meg muligheten til å bo i en ny bolig, samtidig som de sikrer meg mer økonomisk frihet. Jeg har vært veldig heldig med leieboerne og har ingen utfordringer, svarer han.

Bestill Gratis katalog Les mer om utleie
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?
Samtykker mangler på skjema Gratis katalog - interesse for utleie

Spesialtegnet et moderne hus

Det er BoligPartner sin erfarne forhandler BF Bygg Alvdal som har bygd huset til Nils Helge. Her er det tatt utgangspunkt i det moderne kataloghuset Marsala. Dette er en fleksibel husmodell tilpasset et skrått terreng. For Nils Helge var det viktig at huset fikk en god løsning med en romslig utleiedel. Først tegnet han opp et grovforslag som viste hvordan han ønsket å endre på plantegningene. 

-BoligPartner sin forhandler tok utgangspunkt i forslaget mitt. Så gikk vi noen runder før løsningen og tegningene var klare, forteller Nils Helge.

Dermed ble det en meget god planløsning hvor utleiedelen, på hele 67 kvadratmeter, befinner seg i underetasjen. Den har skjermet inngangsparti på siden av huset, og består av to gode soverom, bad, bod samt en åpen kjøkken- og stueløsning.

 Til venstre på bildet ser du inngangspartiet til utleiedelen i det nye huset til Nils Helge Kirkbakk

Hoveddelen av huset har et bruksareal på hele 171 kvadratmeter. Her er det integrert garasje, sportsbod, inngang, soverom, bod og vaskerom i underetasjen. I husets hovedetasje finner du hjemmets hjerte - den herlige sosiale sona med åpen kjøkken- og stueløsning på hele 62 kvadratmeter! Her er det store glassflater som slipper inn masse deilig dagslys. Etasjen har i tillegg to soverom, bad og ekstra wc. Over garasjen er en super uteplass – perfekt for solrike ettermiddager.

Bli med på innsiden av huset

Her kan du se et bildegalleri av det flotte huset

Utleie øker husverdien

Nils Helge jobber som salgsleder og fagansvarlig eiendomsmegler for EiendomsMegler 1 på Tynset. Han forteller at en utleiedel ofte gir en høyere markedsverdi på boligen. Samtidig får man en større kjøpergruppe når huset skal selges.

-Det å ha leieinntekter gjør at man kan kjøpe seg et dyrere hus. Man får bedre økonomi og lavere bokostnader, slår han fast.

-Hvordan er det å bo i et helt nytt hus?

-Det er helt supert, og jeg slipper å tenke på vedlikehold. Men jeg jobber fortsatt med å opparbeide tomten utvendig. Det får jeg ta over litt tid, svarer Nils Helge.

Selv er han aller mest fornøyd med kjøkken- og stuedelen. Her er det luftig, åpent og masse godt lys.  

-Hvordan gikk selve byggeprosessen?

-Den gikk helt supert med stødige snekkere fra Rendalen som hadde min fulle tillit, svarer han. 

Bestill Gratis katalog Les mer om utleie
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen
Har du tomt?
Samtykker mangler på skjema Gratis katalog - interesse for utleie

Utleie gir muligheter

Drømmer du også om å bygge nytt hus? Da bør du undersøke mulighetene for å bygge nytt hus med utleie. Les mer om hvilke muligheter det gir her