Boligpartner
Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 30. november 2023
Lesetid: ~12 min

Bygde ferdighuset familien drømte om

Lotte Aulom (31) og Rune Aasen-Vaksvang (41) trodde de måtte flytte langt utenfor Jessheim for å få råd til å realisere drømmen om et herskapelig ferdighus. – Vi føler oss så heldige som har fått drømmehuset på drømmetomta, sier paret halvannet år etter at de flyttet inn i sitt flotte Raumarheim-hus.

Et ferdighus med store, luftige rom og god plass til å leve et familieliv med tacofredager, filmkvelder og selskaper var det Lotte og Rune ønsket seg. I tillegg var det viktig at huset var enkelt å holde ryddig, selv for en aktiv familie med to tenåringer og én baby. Smarte garderobeløsninger og boder med god plass til oppbevaring av klær, sports- og hageutstyr var derfor et must.

 - Med det budsjettet vi hadde trodde vi at vi måtte finne en billig tomt langt utenfor Jessheim for å få råd til å bygge drømmehuset, sier Lotte.

Jessheim23.jpg

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Falt pladask for Raumarheim

Paret gikk derfor på visning av en tomannsbolig med 4 soverom, som BoligPartner hadde satt opp i nærheten av Jessheim sentrum. Men magefølelsen stemte ikke helt. Det var jo egentlig et ferdighus de ville ha. Et herskapelig hus med god takhøyde og masse plass. Med en romslig hall, mange luftige soverom og en stor kjøkken- og stueløsning.  

- BoligPartner-konsulenten skjønte raskt at det var et hus vi var på jakt etter, og han fortalte om dette prosjektet med to store Raumarheim-hus. I tillegg fikk vi se et Raumarheim-hus som var nesten ferdig, og da vi kom inn der tenkte vi umiddelbart; "et slikt hus vil vi ha!» Vi falt pladask, sier Lotte.

 To dager etter var finansieringen i orden.

- Huset hadde virkelig alt vi ville ha - og vi syntes ikke at 6,3 millioner var ille for drømmehuset på denne tomta, sier Lotte.

Planløsning Raumarheim

Garderoberom, vaskerom og walk-in closet

Fordi Lotte og Rune var tidlig ute, fikk de også mulighet til å tilpasse Raumarheim-huset sitt. Utvendig valgte de å bytte ut den nostalgiske vindusomrammingen med en herskapelig for å gi huset et litt mer eksklusivt uttrykk. De valgte også et litt mindre soverom i første etasje til fordel for et smart garderoberom (bildet under) i tilknytning til hallen. Boden i 1. etasje ble gjort om til et større vaskerom, og døren fra kjøkkenet og inn til vaskerommet ble fjernet for å få mer benkeplass på kjøkkenet. Oppe i 2. etasje er planløsningen nokså standard.

- Oppe gjorde vi bare om én av de tre bodene til et praktisk walk-in closet på soverommet vårt, sier Lotte.

Jessheim22.jpg

- Hva er dere mest fornøyd med?

- Garderoberommet (bildet) i tilknytning til hallen er helt genialt! Vi er en aktiv familie som driver med golf, fluefiske og fotball og det blir mye klær, sko og utstyr. Med garderoberommet klarer vi allikevel å ha det ryddig i gangen. Vi er også veldig fornøyd med det store vaskerommet med plass til flere tørkestativer. Vi har også fått de fire store soverommene vi drømte om. I tillegg fikk vi et praktisk gjesterom/kontor nede. En egen tv-stue oppe er også praktisk når guttene har besøk. Helt perfekt! sier Lotte.

- Dette er et hus der vi har masse plass til å være en stor familie, og der vi kan velge å være for oss selv når vi trenger det. Huset er godt lydisolert og vi hører ikke at guttene ser film eller "gamer" oppe, sier Rune. 

Rune og Lottes tips til andre som skal bygge hus

  • Spør BoligPartner om å få se hus som likner det dere har lyst til å bygge. Å se andres romløsninger og valg gir masse inspirasjon. Når man kommer inn i et hus kjenner man dessuten med en gang om det er et hus man liker eller ikke.  
  • Tenk praktisk og velg smarte løsninger. Det er ikke sikkert det er så lurt å fjerne en bod til fordel for en større tv-stue for eksempel. Nok oppbevaringsplass er så utrolig viktig! 
  • Bruk boligkonsulenten for alt det er verdt! Vi har spurt og gravd om alt mulig, og fått masse hjelp og gode råd om alt fra type vindusomramming til hvilken garasje vi skal velge. BoligPartner Jessheim og vår boligkonsulent Birgitte har vært fantastisk, og vi sitter igjen med et veldig godt inntrykk av BoligPartner.  

Flere bilder av huset

Alvheim er et hus med to plan som her er illustrert i kveldsstemning med en hyggelig sitteplass i fronten av hagen.

Nyttig for barnefamilien

BoligPartner har realisert mange tusen boligdrømmer for fornøyde barnefamilier. Trykk på linken for flere tips på vegen mot drømmehuset!

Tips til barnefamilier