Boligpartner

- Vi gleder oss til et enklere liv i nytt hus

Ekteparet Ole-Håkon Enger (43) og Kari Vik (47) flytter fra stor enebolig på Rena til et splitter nytt townhouse (114 kvm) på Sandvika Strand ved Hamar. – Vi ser frem til å bruke mindre tid på vedlikehold, snømåking og gressklipping, og mer tid på kulturtilbud, venner og familie, sier de.

- Denne utsikten er jo faktisk enda finere enn jeg hadde forestilt meg, sier Kari når hun for første gang kommer opp på den 80 kvadratmeter store takterrassen i det som til jul blir familiens nye hjem.

MG_922613.jpeg

Utsikten fra boligens takterrasse. Foto: Janne Karin Rølvåg.

Orket ikke mer oppussing

Ekteparet vurderte både bruktboliger og andre nybolig-prosjekter før de signerte kontrakten på townhouset på Sandvika Strand. Beliggenheten, takterrassen og den doble garasjen var avgjørende for at de slo til akkurat her.

– Etter 20 år med oppussing var det lett å la seg friste av annonseteksten «Nyt et enklere liv med mjøskanten», sier Ole-Håkon.

– På hvilken måte blir livet enklere her?

– Vi slipper vedlikehold, klipping av tre mål plen og timevis med snøfresing vinterstid. Her vil vi få tid til å sitte på takterrassen med et glass vin, bare nyte utsikten og kanskje ta et bad i Mjøsa etterpå? Det blir også mer tid til familie og venner, sier Kari.

– …jeg ser også veldig frem til å benytte meg av kulturtilbudet i Hamar. Kanskje blir det kajakk og båt også? sier Ole-Håkon.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Sa ikke noe til barna 

Paret ønsket ikke å la seg påvirke av andres meninger, og fortalte ikke til noen at de var på boligjakt. Heller ikke barna på 17 og 20 år visste noe før kontrakten var signert.

MG_9218-1.jpeg

Etter 20 år med oppussing, snømåking og gressklipping lot paret seg friste av annonsen som lovte "et enklere liv ved mjøskanten".

- Eldstesønnen har allerede flyttet ut, og til neste år har vi en russ på Elverum videregående. Med så store barn kunne vi tillate oss å utelukkende ta hensyn til egne ønsker og behov, sier Kari.

Først da de hadde bestemt seg tok de med sønnene til Sandvika Strand og spurte; «hva synes dere om den plassen her?». Svaret var heldigvis akkurat som de hadde håpet på; "wow, for noen hus! Her var det kult! Det er jo bare Minecraft-hus her."

townhouse-nummerert.jpeg

Denne illustrasjonen viser hvordan det blir når Sandvika Strand-prosjektet er ferdig.

Halverer boarealet 

Ni måneder før overtakelse er ekteparet godt i gang med å kvitte seg med alt de ikke skal ha med seg.

- Det er selvfølgelig en utfordring å flytte fra over 200 til 114 kvadratmeter, men vi trenger jo ikke så stor plass lenger, sier Kari.

MG_9167-8.jpeg

Ole-Håkon gleder seg til mange fine stunder oppe på takterrassen med panoramautsikt over Mjøsa.

Milepælsbefaringer 

I tillegg til at paret får tilsendt bilder som viser utviklingen i byggeprosessen, blir de regelmessig invitert til milepælsbefaringer.

- Foreløpig er vi veldig tilfredse med BoligPartner og prosessen, men jeg er pirkete og særdeles spent på sluttbefaringen, sier Ole-Håkon.

MG_9162-7.jpeg

Her er Kari og Ole-Håkon inne i huset for første gang. - Det virker faktisk større enn det ser ut utvendig, sier Kari.

- Vårt mål er alltid å overlevere huset akkurat slik kundene vil ha – og helst litt bedre. Dere skal bli fornøyde! forsikrer, byggeleder Per Christian O. Lie.

Se bildene fra parets nabohus

Bestill gratis huskatalog

Bli inspirert med reportasjer, råd og tips i vår huskatalog. Velg selv om du vil ha den digitalt eller i posten.