Boligpartner

- Vi gleder oss til et enklere liv i nytt hus

Ekteparet Ole-Håkon Enger (43) og Kari Vik (47) flytter fra stor enebolig på Rena til et splitter nytt townhouse (114 kvm) på Sandvika Strand ved Hamar. – Vi ser frem til å bruke mindre tid på vedlikehold, snømåking og gressklipping, og mer tid på kulturtilbud, venner og familie, sier de.

- Denne utsikten er jo faktisk enda finere enn jeg hadde forestilt meg, sier Kari når hun for første gang kommer opp på den 80 kvadratmeter store takterrassen i det som til jul blir familiens nye hjem.

MG_922613.jpeg

Utsikten fra boligens takterrasse. Foto: Janne Karin Rølvåg.

Orket ikke mer oppussing

Ekteparet vurderte både bruktboliger og andre nybolig-prosjekter før de signerte kontrakten på townhouset på Sandvika Strand. Beliggenheten, takterrassen og den doble garasjen var avgjørende for at de slo til akkurat her.

– Etter 20 år med oppussing var det lett å la seg friste av annonseteksten «Nyt et enklere liv med mjøskanten», sier Ole-Håkon.

– På hvilken måte blir livet enklere her?

– Vi slipper vedlikehold, klipping av tre mål plen og timevis med snøfresing vinterstid. Her vil vi få tid til å sitte på takterrassen med et glass vin, bare nyte utsikten og kanskje ta et bad i Mjøsa etterpå? Det blir også mer tid til familie og venner, sier Kari.

– …jeg ser også veldig frem til å benytte meg av kulturtilbudet i Hamar. Kanskje blir det kajakk og båt også? sier Ole-Håkon.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Sa ikke noe til barna 

Paret ønsket ikke å la seg påvirke av andres meninger, og fortalte ikke til noen at de var på boligjakt. Heller ikke barna på 17 og 20 år visste noe før kontrakten var signert.

MG_9218-1.jpeg

Etter 20 år med oppussing, snømåking og gressklipping lot paret seg friste av annonsen som lovte "et enklere liv ved mjøskanten".

- Eldstesønnen har allerede flyttet ut, og til neste år har vi en russ på Elverum videregående. Med så store barn kunne vi tillate oss å utelukkende ta hensyn til egne ønsker og behov, sier Kari.

Først da de hadde bestemt seg tok de med sønnene til Sandvika Strand og spurte; «hva synes dere om den plassen her?». Svaret var heldigvis akkurat som de hadde håpet på; "wow, for noen hus! Her var det kult! Det er jo bare Minecraft-hus her."

townhouse-nummerert.jpeg

Denne illustrasjonen viser hvordan det blir når Sandvika Strand-prosjektet er ferdig.

Halverer boarealet 

Ni måneder før overtakelse er ekteparet godt i gang med å kvitte seg med alt de ikke skal ha med seg.

- Det er selvfølgelig en utfordring å flytte fra over 200 til 114 kvadratmeter, men vi trenger jo ikke så stor plass lenger, sier Kari.

MG_9167-8.jpeg

Ole-Håkon gleder seg til mange fine stunder oppe på takterrassen med panoramautsikt over Mjøsa.

Milepælsbefaringer 

I tillegg til at paret får tilsendt bilder som viser utviklingen i byggeprosessen, blir de regelmessig invitert til milepælsbefaringer.

- Foreløpig er vi veldig tilfredse med BoligPartner og prosessen, men jeg er pirkete og særdeles spent på sluttbefaringen, sier Ole-Håkon.

MG_9162-7.jpeg

Her er Kari og Ole-Håkon inne i huset for første gang. - Det virker faktisk større enn det ser ut utvendig, sier Kari.

- Vårt mål er alltid å overlevere huset akkurat slik kundene vil ha – og helst litt bedre. Dere skal bli fornøyde! forsikrer, byggeleder Per Christian O. Lie.

Se bildene fra parets nabohus

Bestill huskatalog gratis

Bestill vår huskatalog. Katalogen er full av nye husmodeller, boliginspirasjon og kundereportasjer. Vår huskatalog er digital, slik at du mottar en lenke til katalogen umiddelbart etter bestilling. Det betyr at du kan lese katalogen med en gang.